Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele papuchalk k tomuto seriálu (9)

Season 1 (2019) (S01) 

Začal jsem na to koukat kvuli dětem, jelikož na to chtěj mermomocí koukat, a potřeboval jsem nejdřív zjistit jestli to je vhodný i pro nejmenší :D Do mýho hodnocení se asi promítá dětská optika ( jelikož sám bych na to fakt nekoukal), ale když nad tím tak přemejšlím, bez dětské optiky bych SW filmy hodnotil velice špatně, snad kromě epizody 3. Z Mandaloriana jsem nadšen, okamžitě jsem najel na tu atmosféru, líbí se mi velký důraz na zobrazení planet, prostředí, hor, pouští, kaňonů, ledových pustin.  Líbí se mi minimalistický příběh ( prostě pro děti) který není ničím komplikovaný, nekrade si celou divákovu pozornost a umožňuje mu soustředit se na ten enviromentál a hudbu. Líbí se mi tak akurát zvolený humor, spíše formou  akce, než mluveným slovem. Hlavní postava se mi také líbí, chodí si klidným tempem po pustinách, mluví klidně i během největších přestřelek, helmu nikdy nesundá. Prostě není čím by byl nesympatický :D Přiznávám však , očekávání jsem měl naprosto minimální. Za pár slabších epizod snižuju z 5 na 4. ()

Season 2 (2020) (S02) 

Dám tomu za pět, jelikož se mi to líbilo víc než první série, a poslední tři epizody jsou vyloženě povedený a gradující ve velkém stylu. Očekávání jsem velké neměl, proto jsem byl spíš mile překvapen. Co se mi líbilo, že od nepodstatných lokálních bojůvek s drakem, nebo s pavoučkama, se postupně děj přiostřuje a je evidentní, že každá další akce má daleko podstatnější význam v globálním měřítku. Pár věcí se zkritizovat dá, třeba tak trochu nesmyslné hledání jiných mandalorianů, které se protahne na nesmyslnou délku tří nebo čtyř dílů. Místo mandalorianů najde jiné bojovníky kteří používají beskarovou zbroj, a stejně si s nima na konci každýho rozhovoru řekne "this is our way" a oni mu taky odpoví "this is our way" i když to evidentně nejsou mandaloriani a žádnou our way nemají a ani Mando by je touhle frází neměl oslovovat protože to pozbývá významu. Logiku však nemá smysl hledat, zaprvné v seriálech často chybí daleko více než v celovečerních filmech, zadruhé ve star wars byla logika vždy až na posledním místě. Takže za mě dobrý, hlava mě z toho už dávno nebolí. Zasmál jsme se při odhalení jména jody, čekal bych fakt cokoliv ale že se bude jmenovat jako oblíbený zednický alkoholický nápoj z čaje a rumu, to jsem fakt nečekal. Mohl se jmenovat aspoň jako míchaný koktejl, například Mojito by bylo super jméno, nebo můj oblíbený Sex on the beach, nebo něco pro intelektuály třeba dvojitý Schopenhauer s kapkou Nyčeho :D  Ale Grog? Trochu smutná věc na závěr, že se nám celkem atraktivní amazonka Gina Carano za pouhý rok proměnila v tlustou paní hrochovou, která když běží, tak musí střihač okamžitě zakročit :/ Dával bych jim za to pokuty těmle hercům :D No podstatný je, že hvězdný války nejsou ani zdaleka mrtvý, ikdyž to tak předchozí léta tuze vypadalo. Hlavní tři nové epizody jsou totiž opravdu příšerné, zpětně vzato. ()

Kapitola 10: Pasažérka (2020) (S02E02) 

Po dvou dílech druhé řady.. koukám na to s dětma, líbí se mi to vizuálně i zvukově, je to takové učesanější než první řada zdá se mi. Souboj s drakem i s pavoukama napínavej, že jsem fakt čuměl. Ale to podstatný, děj, příběh, kam to celý směřuje, to je opravdu otázka jak tohle hodnotit. Mě vlastně nevadí, když není film přímočarý, nebo popisuje nějakou epizodní zápletku, která je vpodstatě bezvýznamná. Takový Pulp fiction je prostě soubor bezvýznamných historek, a jak to přitom funguje že? V řadě westernových filmů se taky vleče bezvýznamný příběh a podstatná je nějaká atmosféra pomalu ubíhajícího času. To by mi teda nevadilo, a tu atmosféru si náležitě vychutnávám. Problém je však v tom, že náš hrdina má pořád v baťohu toho baby jodu, má cíl hlavní mise přímo před ksichtem, ale pořád se vrhá do brutálně nebezpečných misí, který mu nejsou vůbec k ničemu, a kde toho jodíka může uplně s klidem zabít, a pořád ho tahá s sebou i na souboj s drakem (wtf). Prostě normálně by se s nějkým šerifem, když už zjistil že to není mandalorian, vůbec nebavil a jel si dál po svým. To samý s nějakou pasažérkou s vajíčkama. Takže najednu stranu mi to nevadí, je to prostě zobrazení běžného života bounty huntera, nadruhou stranu by to s tímhle nalezencem nikdy nepodstupoval, pokud má aspoň trochu zbylýho mozku po tom co o něj málem přišel na konci první řady. Místy chybí trochu ucelenější logika, například jsem nepochopil proč ty dva x-wingy, kteří Manda honili a chtěli ho zajmout, se vrátí a pomůžou mu postřílet pavouky, a nějak přiblble mu vysvětlí, že ho zatýkat nebudou, když jim ale Mando řekne ať mu pomůžou s rozflákanou lodí, tak to se jim najednou už nechce a odletěj pryč. Tak proč se tam vraceli??? Bylo jasný, že bez pomoci se odtamtud s rozbitou lodí nedostanou, takže to, že x-wingy odletěli, tím je prakticky odepsali na smrt a s pavoukama jim vůbec pomáhat nemuseli a neprodlužovali by jim utrpení pomalé smrti v mrazu bez zásob a  bez funkční lodi. No najednou loď nastartovali i když byla děravá jak titanik po havárce a odletěli sami... hm tak to mohli asi odletět ihned né? Chybí nějaký vtipný droid... ()

Kapitola 11: Dědička (2020) (S02E03) 

Konečně nová lokace, přístavní město vypadá skvěle i ponure zároveň. Super bitevní akce na lodi! Nemyslím tý lodi na moři ale na tý ve vzduchu :D ()

Kapitola 12: Infiltrace (2020) (S02E04) 

Ve čtvrtém dílu druhé série se vracíme na místo, odkud Mando v posledním díe první série odletěl. Stejná planeta, stejný lidi, stejný všechno. A s hrůzou si uvědomíme, že se za 4 díly nic podstatného nestalo : / ()

Kapitola 13: Jedi (2020) (S02E05) 

Super lokace s pahýlama stromů a mlhy. Konečně něco novýho a ne po stopadesátý osmý Tatooine. První jedi v sérii to pořádně oživil. ()

Kapitola 14: Tragédie (2020) (S02E06) 

Konečně tolik chybějící dějový zvrat v sérii. Lokální nevýznamné bojůvky skončily, a najednou se dějí věci galaktického významu. Super přestřelka na mýtickém místě. ()

Kapitola 15: Přesvědčení (2020) (S02E07) 

Asi nejvtipnější díl u kterýho jsem se dost nasmál. Jak zabijou toho velitele přímo v kantýně :D Bill Bur prokázal komediální talent. Čert vem logiku, proč je terminál s tajnými informacemi v nějaký jídelně vojáků.. a jaktože Mandův ksicht prošel skenem terminálu.. no blížíme se do finále a je to tuze znát. ()

Kapitola 16: Záchrana (2020) (S02E08) 

Tak tohle mě dost překvapilo a nečekaně rozsekalo. Jeden díl lehce pitomoučké série dokázal totálně přebít, ztrapnit a zadupat do země nekompatibilní tři nové celovečerní epizody. Jak tam ten jeden jedi rozseká padesát dark trooperů, jako by to byli hadrový panáci, přitom z předchozího průběhu víme, že jsou to nepřemožitelné stroje. Netušil jsem kdo to tam takhle nakráčel se zeleným mečem, a pak po tom odhalení tváře jak se mi rozsvítilo, nojo vždyť to by mohl dokázat jen jediný jedi. Ten nejslavnější. Fakt krása podívám se určitě víckrát. ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama