Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 3
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (480)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Bavil Vás seriál Hvězdná brána? Tak ste konečne našli nasledovníka. Tu sa tiež cestuje z planéty na planétu, len teda s inou motiváciou. Aj tu máte dosť jednoduché zápletky, ktoré bodujú hlavne akciou, atraktívnosťou prostredia, zaujímavosťou postáv a ich vzájomnými prepojeniami. Zásadným rozdielom je však to, že Mandalorian je sponzorovaný veľmi bohatým nebožtíkom. Takže je tu úplne iný level režisérov, kameramanov, zvukárov,...ktorí dodávajú potrebne vymazlený audiovizuálny zážitok. Na dnešnú dobu, kedy väčšina áčkových seriálov preferuje hodinovú minutáž dielov (a hlavne na pomery SW sveta), je tu strašne príjemná minutáž. Ak si odrátate třešničku na torte v podobne vychytaných záverečných komiksových titulkov, tak ste v podstate len jemne cez polhodinu. Hviezdou seriálu je samozrejme "Baby Yoda" a hneď v závese sú akčné scény. Vesmírne dobrodružstvo s potenciálom baviť nás nasledujúcich x rokov. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"This is the Way..." Zatímco jsem se vyhýbal všem seriálům a těm ze světa Star Wars obzvlášť, tak mi neustále někdo říkal - "Tohle je nejlepší Star Wars od Epizody III! Tohle se Ti musí líbit! Nechápu, že na to nekoukáš!" No tak jsem se podíval. A možná, kdyby do mě celá sociální bublina netřískala, že tohle je nejlepší seriál, tak bych tomu i věřil. Mandalorian je dobrý, je super. Ale není nejlepší, nebo ten dokonalý zážitek, co mi všichni slibovali. Jsem rád, že Disney dokáže Star Wars ještě prodat, i za cenu, že to je seriál. Oceňuji, že si dali práci a mapují události po Epizodě VI. Prostředí a výprava se mi líbí. Druhá série po úspěchu té první i ukazuje mnohem větší rozpočet. V první sérii oceňuji Nicka Nolteho. Pokud má něco Mandalorian dobrý, tak charaktery, kterých mí opravdu hodně. Hlavní postava je sympatická díky Pedru Pascalovi. Vida, diváci si k němu vytvoří silnou vazbu, i BEZ toho aniž by si sundal helmu. Nikoliv jako u Halo (2022) *facepalm*, tam mu je helma evidentně nepříjemná, protože ji zase naopak pořád sundává. Stinou stránkou může být padouch, který je nesympatický, nezajímavý a nudný. Za mě je však Mandalorian díky stopáži velmi příjemnou skoro až westernovou podívanou. Uzavřené kapitolky, které se větví do příběhu o záchraně malého Baby Yody. Který je samozřejmě rozkošný. Zejména když zvrací. Bože, nevěřím, že jsem napsal takovouhle větu. V šestnácté epizodě navíc velmi emotivní příchod jedné oblíbené postavy. Disney nemohl se trefit na nostalgii více. Tohle bylo nejkrásnější shledání, co mohl seriál nabídnout. Díky <3 (85 %) ()

Reklama

Hem.m odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím co se s lidmi stalo, jestli jim spadla laťka někam do septiku, nebo nové Disney filmy byly až tak moc špatné, že při náznaku jen o špetku lepšího díla hned jásají nad novým mesiášem. Pravdou je, že tato břitká sračka nezasluhuje ničí pozornost. Tento seriál i s jeho postavami je plytčí než představa lidí co si myslí, že Země je placatá. Už jen to, že můžeme vymazat některé díly kompletně (dívám se na tebe The Prisoner [06] a The Sanctuary [04]), tak člověk nepřijde skoro o nic, v případě šestého dílu, který je i celý natočen špatně, nepřijdeme doslova o nic. Z Jawů se stali primitivní minioni ze stejnojmenného filmu. Celá výstavba seriálu je naprosto špatná od toho, že nevíme proč baby yodu temná strana chce až po to, že už samotné zachránění miminka nedává moc velký smysl. Toto ovšem nevadí, hlavní problém je výstavba ostatního příběhu filmu. Kde věci se dějí jen protože scénáristé tak řekli a v reálném světě nedávají smysl. Myslím tím zachycení vysílačky v sedmém díle, kde poté jednotky hned vyjedou na místo lodi o které neví kde je. V osmém díle zase ujedou celou vzdálenost zpátky k městu, ale nějak je nenápadně dožene robot bez ničeho během malé chvilky. Hlavní záporák řekne, že je (hlavní hrdiny) nevybombarduje, pak řekne že ne a pak to zase změní. Místo své obří lodi pošle pana plamenometčíka na ně atd. Podobné kraviny se dějí v každém díle a není jich málo. Toto se opravdu někomu líbí? Nebo prostě jen nemáte koule na to říct, že toto je strašná sračka? I have spoken! This is the way. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jedinej Favreau pochopil, že už to chce konečně změnu. A tak vznikla strhující kovbojka z vesmíru, ve který není čas na zbytečný kecy, trapnej humor a teatrální chování postav, doprovázená naprosto geniálním soundtrackem, kterej byť se místy drží témat z filmů, přispívá do repertoáru svěží hravostí i originalitou. K tomu si připočtěte parádní CGI, výborný charaktery a super dynamickou akci, která víc než poslední díly Star Wars připomíná Fury Road! Ohromná paráda a hodně nečekaný překvapení. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„TOHLE JE CESTA ...“ /// Svět Star Wars, plnej zvláštních a zajímavých postaviček a osamělý lovec odměn Mando, Din Djarin… Pohádkový sci-fíčko nebo vesmírná kovbojka chcete-li. Hodně střílení i osobních soubojů, všechno bez krve a hlavně za asistence malýho (Pokémona nebo Gremlina?) Yody. Zábava pro celou rodinu – pokud teda čekáte to, co tyhle krátký díly nabízejí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nemám rád, když mně berou hlášky. 2.) Vzpomínám na „Noc tisíců slz“. 3.) Thx za titule „Kratos91“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * /// 2.SÉRIE PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Lebka zvířete v kovárně patří vyhynulému Mythosaurovi, který žil ve Vnějším okraji na Mandaloru. Během prvního dobývání Mandaloru za účelem obsazení a založení Mandaloru tak, jak jsme ho znali, byli tito tvorové loveni a vyhlazeni. Jejich lebka se stala symbolem Mand'alor – tradičního vládce všech mandalorianských klanů – planety Mandalore a samotných Mandalorianů po další generace. (Veskoslav)
  • Na ceremonii můžeme vidět Paz Vizsla, kterému propůjčil hlas Jon Favreau, tvůrce Mandaloriana. (Veskoslav)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama