Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 1

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (361)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dost možná ten nejlepší žraločí biják od dob Deep Blue Sea, a to už je nějakej ten pátek zpátky. Záměrně nebudu škatulkovat (thriller, horor, drama - vyberte si sami), každopádně od chvíle, co s hrdinkami vstoupíte do temných vod, budete celou tu hrůzu prožívat s nimi. A je úplně jedno, jestli máte větší strach z dravých ryb, udušení nebo z mořských hlubin. Pocit neustálého ohrožení podporuje skvělá hudba (Tomandandy opět dokazuje, že brnkat na nervy umí), napětí se dá krájet po celou dobu, a žraloci, ač JSOU digitální, tak vypadají moc pěkně a v té tmavé vodě rozdíl stejně nepoznáte. Takže velká doporučenka, a to i přes mnohé fyzikální lapsy. Inteligenti ať jdou tedy o kus dál, tohle je čistě o zábavě. (90%) P.S. Jsem zvědavej, jak ještě dopadnou Mělčiny, protože to zatím vypadá na silné žraločí léto. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5,5miliónaTržby USA $44,307,193Tržby Celosvetovo $62,268,105Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,480,087Tržby za predaj DVD v USA $1,844,371║ Mám rád takéto podmorské "žraločie" thrillery ale škoda, že režisér nevie lepšie pracovať s napätím. Snaží sa útočiť s rýchlymi lakačkami ale tie tam nemajú až tak dobré miesto. Dejovo to ale nebol zlé na to že boli doslova dievky uväznené na dne, taktiež triková stránka slušná. /50%/ ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že žraločí atak je v rámci natural hororu už vytuchnutá téma, ktorá ma nemá čím prekvapiť, no mýlil som sa... Pri sledovaní britského 47 Meters Down som opäť zažil pocity mrazenia, napätia a úzkosti podobné tým, aké som mal svojho času počas kino projekcie dnes už legendárnych Spielbergových Čeľustí. Keď si prezerám režijnú filmografiu Johannesa Robertsa, musím uznať, že tento ortodoxne hororový filmár mi hrá do noty ako málokto a na jeho tvorbu v najbližšej budúcnosti určite zameriam pozornosť. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní že tématicky podobné Mělčiny se mě tolik nelíbily. Tady se sešel mnohem lepší mix napětí, sympatických postav i zajímavějšího příběhu. Navíc ten konec mě stejně jako u letošního Life opět parádně vrátil zpátky na zem. Celkově považuji posledních 10 minut za parádní vygradovanou podívanou. Ne že by tedy do té doby snímek gradaci postrádal. Zpočátku, když tady kdosi poznamenal že se jedná o nejlepší žraločí film po Čelistech, jsem se jen tak ušklíbl a myslel si stejně svoje, ale opravdu je tomu tak. Těžko dnes přijít v žánru animal horor na něco nového, ale podobně jako u The Grey se ukazuje že smíchat společně se survival, výsledek je více než zajímavý. 75% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Posíláme vám náhradní dýchací přístroje, ale je tu důvod, proč jsme to neudělali dřív, při přechodu na další láhev je velké riziko opojení dusíkem, budete mít možná halucinace" Bez toho přechodu, ale tuším hrozí smrt, když vám dojde kyslík. Navíc poslat dolů kyslíkové láhve společně se světlicemi na ochranu proti žralokům asi měl být první krok. Jenže, pokud by se to takhle odehrálo, tak si děvčata mohla klidně sednout v potopené kleci na zadek a počkat na pobřežní stráž a celej thriller by byl v hajzlu. Bylo třeba to vymyslet jinak, nejdřív dolů mezi žraloky pošleme chlapa s navijákem a baterkou... Žraloci byli moc fajn, zbytek jsem prostě kvůli výše zmíněnému nějak nemohl zkousnout. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie filmu prebiehalo od 15.6. do 7.8.2017 v Dominikánskej republike a vo filmových štúdiách The Underwater Studios v britskom Basildone. (MikaelSVK)
  • Klec má své světlomety odpojené od zdroje napájení, přesto však stále svítí. (BMW12)
  • Žraločia klietka so žeriavom boli pre potreby filmu vyrobené v britskom Kente. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama