Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Talentovaný mladý řidič (Ansel Elgort), který zajišťuje zločincům únik z místa činu, je ve své práci tím nejlepším z oboru i díky hudbě, kterou si během ní pouští. Když se Baby setká s dívkou svých snů (Lily James), vnímá to jako příležitost opustit život zločince a začít znovu. Poté, co je ale mafiánským bossem (Kevin Spacey) přinucen zúčastnit se další akce, která je předem odsouzena k neúspěchu, ocitá se v ohrožení jeho život, láska i svoboda. (Falcon)

(více)

Recenze (847)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ta originálně hravá až muzikálová nálada, kterou si mě Baby Driver zpočátku získával, se mi bohužel během filmu buď okoukala, nebo se ztratila úplně. Není to jistě špatná věc, akční scény mají švih a hudba je fajn, nicméně záporáci jsou málem zajímavější než hlavní hrdina a příběh je takový... No... Ve výsledku mi toho moc nedal. Tři a půl hvězdičky. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Momenty, kdy se ten hnusáček vlní v rytmu pamuziky (nebo vynikajících The Damned!) asociují nesnesitelnou lehkost bytí. Významově, od Kunděry jen vykradeno. Pokud tedy překlenete nutkavou potřebu přišlápnout Elgortovi ohryzek, je k vidění solidní, akcí nabitý film dle ověřeného mustru, jehož některé výseče však působí až uhrančivě, když se barvy, pohyb i muzika snoubí do dokonalých celků. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

"Co je to kurva za masku? - Austin Powers. - Doktor říkal Michael Myers. - Tohle je Mike Myers. - Měla to být maska z Halloweenu. - To je maska na Halloween. - Maska zabijáka z filmu "Halloween". - Jo ty myslíš Jasona. - Ne! Kurva!" Edgara Wrighta smysl pro humor nepřešel ani v téhle akční jízdě, která by se klidně obešla beze slov díky všudypřítomné hudbě .. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

První polovinu jsem si říkala, že tohle bude hodně fajn zábavná jednohubka. Film má dobré tempo, je výborně sestříhaný, prim hraje hudba, některé scény jsou jak vystřižené z muzikálu. Jenže v druhé půlce jsem Algortovi přestala tu jeho postavu zoufale věřit a v poslední třetině se pro mě stal vývoj a chování postav doslova nesnesitelným. Opravdu jsem chvílemi měla pocit, že sleduji nějakou parodii. Nevěděla jsem, jestli to má být pokus o jistý nadhled, nebo jestli se to myslí vážně. Jednoduše mi to nesedlo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Are you slow? No! Ok netvrdím, že ten film není hrozná píčovina, ale má to svoje momenty a aspoň si to na nic nehraje. Začněme plusy je tu pár povedených scén nejvíc boduje loupež v maskách Michaela Myerse, ale najdou se i další je tu pár solidně obsazených rolí z nichž nejvíc boduje lehce psychopatický Jon Hamm, ale i Spacey je velmi stylový a typově naprosto přesně obsazený velký plus je sladění hudby s akčními scénami tady máme bez prdele kandidáta na oscara za střih zvuku. Bohužel ve chvíli kdy se film snaží přepnout z bezmozkové krimi komedie do vážnějšího módu to povážlivě drhne i když i mě celkem překvapila ta drsnější a nekompromisnější druhá polovina, ale je to dost nevyvážené nemluvě o tom, že hlavní hrdina je hrozný koště a ty rádoby dramatický scény z jeho života byli spíš k smíchu, ale zase na rozdíl od fast and fekální série co se točí jenom pro prachy tu je aspoň vidět srdíčko režiséra co si evidentně splnil svůj klukovský sen.55% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Švihlej hudební filmik, kterej ste dycky chtěli vidět, ale neměli ste o tom ani ponětí aneb osobitá festivalová rozcvička před zilionkrát dražší stylovou geekovinou Ready Player One. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Super festivalovka, nehodna multiplexov. Prva polovica je nudne ceckove peklicko s najhorsie obsadenym hlavnym hrdinom od ghost ridera. Ale s funkcnymi vedlajsimi postavami a peknou romantikou. Potom to vsak zacne byt osobne, spusti ako taky dej a cele sa to zmeni na mimoriadne zabavne a cool b-cko. Keby to cele slapalo ako posledny akt, nemal by som daleko od nadsenia. Kazdopadne najlepsi wright. 7/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi už z trailerů připadal tako nějako podivný, ale točí to Edgar Wright, říkal jsem si, to hrozny nebude... Jak jsem se mýlil, já tupá ploutev! Ten film nemá duši, má jen pár povedenejch akčních sekvencí, co jsou dobře nastříhané na hudbu a několik málo humorů, kterých je ale stejne tsk dobrých, jako tech trapnych a casting je asi to nejhorší vůbec, protože půlka postav vypadá jako parodie a napodoba někoho, na koho v rozpočtu nevyšli prachy ( černoch, co se zoufale snažil být Samuelem L. Jacsonem). A poslední půl hodina je už jenom totální zmar, kdy se všechno rozsype pod rukama a tam, kde mela byt pocta, nebo odkaz na nějaké dobovky a béčka, je jen transformace v obrovskou hroudu slizu plnou až příliš nasteroidované akce (která je tímto nechtěně směsná) a odporně přeslazených klišé ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Klidně tomu nějaké to procento přihodím, protože Baby Driver pro mě představuje jeden z nejlepších a nejzajímavějších filmových zážitků letošního roku. Casting hlavní role se takhle nepovedl od Kingsmana v žádném filmu. Starší kolegové ostudu rovněž nedělají a když tomu připočtu skvělého a pro mě v jednu chvíli už zapomenutého režiséra Edgara Wrighta je to prostě paráda. 85% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU PROBABLY WOULDN'T EVEN NEED TO USE A GUN WITH HER. JUST SAY "BOO", AND SHE'LL GIVE YOU THE BIG BILLS FIRST." ------------ Drive mal atmosféru a charizmu. Baby Driver nemá ani jedno. Má síce nadupanú Imprezu a totálne šialeného Jamieho Foxxa, Debbie, ktorá silne pripomína Twin Peaks, no a samozrejme Kevina Spaceyho, ale stačí to? Rozhodne nie, a preto je tu ešte jedna vec - hudba. Či už skladby, súvisiace s náladou a situáciami Bejbyho, alebo tie perfektne namixované hudobno-akčné strihy. V podstate je celkovo soundtrack podarený. Až na ten presladený koniec a veľa infantilných momentov nemám čo vytknúť. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

6. filmový víkend ČSFD, Boskovice Nad mé očekávání parádní záležitost, u které se člověk nestihl ani na chviličku nudit díky parádní akci, navíc se i zasmál u humorné složky příběhu a v neposlední řadě potěšil i vynikající soundtrack a skvělé herecké výkony. Navzdory předvídatelnému průběhu jsem Baby Driver sledoval se zaujetím. Od samého začátku je tu jasná podobnost se snímkem Drive, což ovšem není na škodu. Zvažuji i 5* díky tomu, že jsem se vskutku bavil. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nadupané představení, které zobrazuje jedinečnost a osobitost hlavních postav. Promyšlený a fikaný film, který aspiruje na krále všech filmů v propojenosti hudby a dění ve filmu. Tak provázaný film s hudbou jsem už dlouho neviděl a troufám si říct, že ani takový neexistuje. Bylo velmi příjemné na to koukat. Leč konec byl už přitažený za vlasy, myslím s odpuštěním Babymu od Kevina, ale to je drobnůstka, kterou rád odpustím. :D ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Film je sen, který má svůj rytmus. V tomto případě jeho logika podléhá pravidlům hudebního řádu a běží o zpracování fixace na matku. Kdyby nebyl Edgar Wright takový frivolní vtipálek, měl by tady blízko k Lynchově Zběsilosti v srdci například. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Táto akčná krimi komédia vie šliapnuť na plyn a ženie sa vpred zbesilým tempom za zvuku nespočetne chytľavých songov. Nielen hudba a šialená akcia, ale aj kamera rozhodne stojí za zmienku. Zbesilý a rýchly strih striedajú dlhé zábery bez jediného prerušenia. Baby Driver je rozhodne veľkým prekvapením a osviežením v jednom. Vynikajúca herecká zostava podčiarkuje hravosť aj vypäté scény. Ich charizmu a talent podržia aj samoúčelné momenty plné klasických akčných póz, ktoré pobavia a nepôsobia trápne, čo by menej skúsení herci rozhodne nezvládli. Keby scenáristovi na konci nedošiel trochu dych a postavy zostali viac verné svojim charakterom, jednalo by sa o takmer dokonalé štylizované akčné béčko, ktoré svojou hravosťou a skvelými songy okorení každý filmový večer. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Taký pohodový akčný film s fajn soudtrackom. Lahôdkou je aj výborne namiešaný herecký kokteil (Elgort, Spacey, Foxx, Bernthal, Hamm, Lily James). Príbeh síce nemá nejakú väčšiu gradáciu a ta tá mi chýba hlavne v závere, ale dobre sa na tie akcie s trefnou hudbou pozerá. 75% - 4* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Jaktěživ jsem neviděl tak originální a neobyčejně hravou synergii zvuku/hudby a obrazu. Edgar Wright je šílenec. Ale geniální šílenec. Milovníci detailů a old-school muziky si tady přijdou na své. Geniální audiovizuální odvaz.... ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

S režisérem Edgarem Wrightem mám podivný vztah- Rozhodně o něm můžu říct, že je to talentovaný režisér. Jeho neoficiální Trilogie krve a zmrzliny (Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení, U konce světa) mi však moc vtipná nepřišla a Scott Pilgrim proti zbytku světa byla zase ztráta potenciálu. Baby Driver však od začátku z trailerů vypadal slibně a dopadl následovně. Baby Driver je rozhodně nejlepší Wrightův film. To však z něj nedělá do puntíku dokonalý film. Hlavní postava Baby trpí od autonehody v mládí pískáním v uších a proto musí pořád nosit sluchátka. To znamená, že většina filmu tvoří hudba. Film od začátku do konce jede a to je rozhodně dobře. Celá úvodní scéna je úžasná a to byl pouze začátek. Musím se Anselu Elgortovi omluvit- Něco v něm opravdu je. Jeho Baby mě totiž jako hlavní hrdina bavil. Je to neuvěřitelně sympatický hrdina a každá scéna kdy si užíval za zvuku hudby mě neuvěřitelně bavila. Co mi zpočátku trošku vadilo byl vztah s Deborou- Lily James je fajn ale když nastoupila ona šel veškerý děj a spád stranou a já se modlil ať něco rychle začne. Časem ale Debora začne brát důležitost a nakonec je to další fajn postava filmu. Jamie Foxx, Jon Hamm a Jon Bernthal jsou lupiči které Baby vozí a zatím co Bernthal má malé cameo (avšak i to si patřičně užije) Foxx a Hamm si zahráli neuvěřitelný psychopaty se kterými si neuvěřitelně vyhráli. Foxx má toho Oscara zaslouženě. A Kevin Spacey jako Doc jako vždy skvělý- nemám ho v TOP 3 herců jen tak. Spacey musí být opravdu bůh herectví jelikož jeho postava je fakt neuvěřitelně vykreslená a chtěl bych s ní víc. Baby Driver je také mnohonásobně vtipnější než Trilogie krve a zmrzliny či Scott Pilgrim opravdu jsem měl občas záchvaty smíchu. Co tak úplně nešlape? Závěrečná akční scéna filmu, samotný závěr, menší šeslápnutí z plynu v druhé půlce a lepší dokreslení minulosti spojené s Babyho rodiči. Jinak však fajn jízda, Wrightův nejlepší film (i když k tomu stačí málo) a celkem mě zajímá Baby Driver 2. Wright snad znova už nikdy nezklame. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Navoněná popová eskapáda s docela fungujícím rytmem střídání dynamických a konverzačních scén, jejíž největší devízou je promyšlená střihová skladba a pohyb kamery i postav po mizanscéně, díky čemuž i ty zdánlivě pomalejší scény nevybočují z nastoleného tempa. Ale aby se tu našla jediná pasáž, kterou bych si chtěl v budoucnu zopakovat, nebo jediný zvrat, který by mi přišel zajímavější než jízda osobákem po našich dálnicích, to ani náhodou. Nejlepší postavou jednoznačně hláškující Spacey (nuceně cool Fox se nechytal), nejvtipnější scénou zřejmě ta nejstatičtější - obhlídka místa činu s osmiletým klučinou. Wright to má možná řemeslně v malíku a jednotlivosti promyšlené, ale tentokrát prostě nebaví příběhem ani postavami. 65% ()

Související novinky

Edgar Wright chystá další thriller

Edgar Wright chystá další thriller

20.06.2020

Režisér Edgar Wright se ve své novince Last Night in Soho poprvé vydá mimo žánry komedie, snímek, jenž dorazí v příštím roce, pak nebude jeho posledním vážnějším. Režisér se totiž upsal k chystané… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

29.06.2016

Warcraft sice v Americe propadl, naštěstí to ale neznamená konec filmových fantasy. Hlavně studio Warner Bros., které se k žánru vrátí letošními Fantastickými zvířaty, je naopak hodlá tlačit co… (více)

Depp půjde pro mléko... a potká mimozemšťany

Depp půjde pro mléko... a potká mimozemšťany

24.10.2015

Když se u jednoho projektu sejdou Neil Gaiman, Edgar Wright a Johnny Depp, je celkem jisté, že půjde o hravou podívanou pro celou rodinu. A právě do téhle škatulky se chce vecpat adaptace dětské… (více)

Reklama

Reklama