Reklama

Reklama

Annabelle 3

  • Česko Annabelle se vrací 3 (více)
Trailer 1

Annabelle 3 je třetím pokračováním velmi úspěšné hororové série scénáristy a producenta Jamese Wana, ve kterém se opět potkáváme s neblaze proslulou panenkou poprvé představenou ve filmu V zajetí démonů. Ed a Lorraine Warrenovi kdysi bezpečně uložili démony posedlou panenku za posvěcené sklo v místnosti s dalšími artefakty zla a přizvali kněze, aby úkryt zpečetil požehnáním. Kdo mohl ovšem tušit, že Annabelle probudí zlé duchy v blízkosti a svět zažije další děsivý útok temných sil. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (316)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další díl této slabé hororové série. Ta panenka prostě nemá na to, aby utáhla celý film i s přítomností známých jmen. Atmosféra i lekačky jsou nic moc a jsou předvídatelné. Celé se to odehrává v domě Warrenových. Jejich dcera Judith zůstane doma se svou chůvou a s její kamarádkou. Ta nechtě vypustí Annabelle z vitríny a duchové se začnou činit. Ještě je tam drobná romantická zápletka. Samotné poražení panenky mi přišlo dost snadné... "Je to všechno tvoje vina!" ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ja ten Warrenovský svet mám rád. Celá tá mytológia okolo ich príbehov sa mi svojou atmosférou a rozprávačstvom páči. Iste nie je to také strašidelné ako druhá časť. Ale v rámci celej trilógie to krásne uzatvára dej. Mladí hrdinovia sú znesiteľní a sympatickí čo je asi najväčšia devíza. A úvod s ústrednou dvojkou sa nesie na rovine prvých dvoch častí Conjuringu. Bolo na moje počudovanie príjemné spraviť si exkurziu do pivnice artefaktov. Zaujímalo by ma nakoľko sú predmety vo filme totožné s tými zo skutočnosti. Za mňa spokojnosť. Bavilo ma to. A Madison Iseman je krásna. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Noc, havárie, objížďka. Auto se zastaví u bran hřbitova a zhasne. Koberce mlhy se strašidelně plazí kolem a z ní začnou vyrůstat duchové zemřelých. Annabell odpočívající na zadním sedadle je totiž jako magnet na duchy. A tím končí veškeré naděje na děsivý film. Celá série Annabell stojí za prd, ovšem tenhle kousek je nejhorší, tedy nejslabší. Než začne vůbec nějaký pokus o strašání, hrozí, že člověk usne nudou. Jediným světlým momentem je finále v podzemní místnosti, jenže vše se odehraje až moc snadno a rychle. A konec? Já bych si představil výživný narozeninový masakr, tvůrci bohužel ne. Tohle už nevyděsí ani děti. Jediné plus je, že konečně rejdy duchů nedoprovázejí výstřely z kanónu a padající hrnce, což jest ovšem žalostně málo. Doufám, že tímto jde ohyzdná panna do důchodu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po dvou řemeslně dobrých, ale celkově ne až tak záživných hororech z Conjuring universa, je třetí Annabelle docela nečekaně dost hustá. Osobně mě tyhle táhlé pomalé horory postavené na atmosféře a úzkostlivém sledování, co se kde na obrazovce pohne, baví mnohem víc, než uřvané naháňečky. Režisér tu s napětím pracuje hodně zručně a to jak obrazem, tak ozvučením a film rozhodně nepůsobí postprodukcí tak béčkově, jako poslední dva příspěvky. Warrenovic barák je sám o sobě solidní creep fest, všechny ty posedlé hračky, co se jim v válí tajné komůrce jsou cool a zajímavě vymyšlené a člověk z nich má respekt. Celé to umocňuje i fakt, že hlavními postavami jsou mladé slečny a o ně se divák chtě nechtě prostě i víc bojí, že jo. I samotní Warrenovi mě hodně baví. Vera Farmiga jako Lorraine Warren je skvělá a škoda, že ani tentokrát nedostala moc prostoru. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Trochu postrašit, ale hlavně moc nevyděsit, aby z toho dítka školou povinná neměla větší trauma. Daubermanův přístup zamrzí o to víc, že v tomto případě se děj odehrává, kromě jiného, ve Warrenovic sklepě, který je narvaný prokletými artefakty a dává kdejaké potvoře obrovský prostor pro nekalé rejdy. Jenže snaha udělat z filmu rodinný horor bohužel zvítězila. Bubákům tak stačí vlastně jen existovat a trochu vyvádět začnou až v závěru, chabé pokusy o lekačky nemohou cuknout ani s člověkem žánrem nepolíbeným a při zemi se drželi i maskéři. Plusové body přidává technická stránka, ale s tou je v případě conjuringovského universa počítáno a fajn byly i herečky. Protože mám Wanem stvořený svět rád, přimhouřím oko a vytáhnu třetí Anču na průměr, ale celkově jsem dost zklamán. 50% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Samurajské brnění, které se nachází ve Warrenově okultním muzeu, je založeno na démonickém válečníkovi Oni z japonské mytologie. (KGBelik)
  • The Ferryman (převozník) je založen na stejnojmenném řeckém mytologickém božstvu, které převáží duše přes řeku Styx do podsvětí. Umrlci platí za převoz zlatými mincemi. Mince také prominentně figurují jako artefakt ve Warrenově domě, kde je vyvolána entita Převozníka. (KGBelik)

Související novinky

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (více)

Pokračování Annabelle má název

Pokračování Annabelle má název

18.03.2019

Třetí díl hororového spin-offu k sérii V zajetí démonů o panence Annabelle má již oficiální název. Film vstoupí do kin pod titulem Annabelle Comes Home. Název pak odkazuje na fakt, že se třetí díl… (více)

Reklama

Reklama