Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Alebo Piatok trinásteho 2: Čakanie na záver filmu. Ten dokázal byť aspoň trochu napínavý a ukázal obidve Jasonove tváre... Prvá hodina bola však o ničom. Drvivá väčšina vrážd prebehla na jeden dotyk, čo je, slasher-neslasher, nuda. Videné v rámci Season Challenge Tour (Halloweenský špeciál). ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Konečně se objevuje můj vzor. Trvá to,než se ukáže a ještě s pytlem na hlavě a chová se jako malé dítě,ale co se dá dělat,je to dement z lesa. A to více je tenhle díl zajímavější,zvláště,když třeba nijak neznáte Jasona,ale myslím,kdo by ho na csfd neznal je to veliké překvapení. Tak trochu jako první díl,ale máme tu Jasona.Konečně! ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, jestli je lepší, když se autoři pokusí znovu o to samé, jen s jinými herci, anebo je vhodnější, když se snaží rozpracovat nějakou mytologii. Snímek „Halloween - Prokletí Michaela Myerse“ by odkazoval spíše na první variantu, protože když se do mytologie sáhne blbě, je to otřesné. Jenže „Pátek třináctého 2“ s sebou nenese nic moc nového a vy opravdu sledujete jedničku podruhé, jen s jinými postavami. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak Jason Voorhees nastupuje na scénu. Bohužel jako totální tupec s pytlem na hlavě. Neříkám, že dvojka je špatnej díl. Pár povedených vražd se tu najde (hlavně smrt vozíčkáře) ale přijde mi to celý takový nedodělaný a amatérský. Ono to bude asi i tím, že se jedná o debut Steva Minera coby režiséra a nezvládl to ještě tak dobře vybrousit. V rámci série to určitě nijak nekazí její jméno, ale jsou o dost povedenější díly než je tenhle.50% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce je tohle mírný pád dolů. Některým se sice pokračování líbí víc, ale mně teda rozhodně ne. Chybí tady napětí, které v jedničce bylo. Vraždy jsou hodně odfláknuté a předvídatelné, v jedničce jsem se alespoň párkrát leknul. A navíc je tady záběr na každý mord nanejvýš tak pětivteřinový. Čekal jsem přece jenom víc než jen jednoduchou vyvražďovačku. Pochválit můžu hudbu, která se snaží, co to jen jde, navodit tu pravou atmosféru, ale bohužel jen to nestačí, a tak se jí to moc nedaří. Nejlepší tak na filmu byly záběry z jedničky a právě provázání s předchozím dílem. Uvidíme, jestli další díly budou lepší, šanci jim určitě dám... 40% ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Ve filmu se neobjevuje zmínka o tom, že by se film odehrával v pátek třináctého. (prokda)
  • Paul (John Furey) u večeře řekne, že mají jen dvě auta. Červené patří Ginny (Amy Steel) a černé Jeffreymu (Bill Randolph). Obě auta odjíždějí do města. Poté se Ginny s Paulem vrací v červeném voze. O několik minut později se přitom Ginny snaží dostat do třetího žlutého auta. (LION-MR.T)
  • Jedna z hlavních představitelek Ginny Field (Amy Steel) byla pojmenována podle scénografky Virginie Field, která se podílela na prvním i druhém dílu. (Stocki)

Reklama

Reklama