Reklama

Reklama

Wonder Woman - Série 1

(série)
USA, (1975–1977), 11 h 54 min (Minutáž: 48–73 min)

Předloha:

William Moulton Marston (komiks)

Hrají:

Lynda Carter, Lyle Waggoner, Gregory Harrison, Cloris Leachman, Stella Stevens, Red Buttons, John Randolph, Henry Gibson, Anne Ramsey, Kenneth Mars (více)
(další profese)

Epizody(14)

Obsahy(1)

Americký pilot Steve Trevor (Lyle Waggoner) havaroval ve svém letounu na ostrově kdesi uprostřed Bermudského trojúhelníku. Tento záhadný, avšak mírumilovný ostrov je obýván jen a pouze ženami – Amazonkami. Ty se rozhodnou poslat narušitele zpět do jeho rodné vlasti, a tak se na palubě neviditelného letadla a v doprovodu amazonské princezny Diany (Lynda Carter) pilot vrací do své domoviny, kterou sužují hrůzy 2. světové války. Jelikož je ale princezna obdařena nadlidskými schopnostmi, tak se po boku Stevea rozhodne učinit přítrž všemu násilí a jako Wonder Woman začne bojovat s proradnými nacisty... (fiLLthe3DD)

(více)

Zajímavosti (2)

Wonder Woman (1975) (seriál)

  • Pilotní film The New Original Wonder Woman byl poprvé uveden v listopadu 1975, tedy celého půl roku předtím, než na něj navázala první řadová epizoda seriálu Wonder Woman Meets Baroness von Gunther v dubnu 1976. (NinadeL)

Wonder Woman - Série 2 (1977) (série) (S02)

  • O výrobu první série (1975) se postarala stanice ABC. Ta ovšem s natočením pokračování (navzdory vysoké sledovanosti) váhala, a tak společnost Warner Bros. práva k seriálu nabídla stanici CBS, která výrobu seriálu nakonec převzala. Podmínkou ovšem bylo, že se děj přesune ze 40. let 20. století do „současnosti“, respektive do 70. let – zasazení do období 2. světové války v první řadě totiž vyžadovalo dobové kostýmy, kulisy nebo automobily, což bylo z hlediska rozpočtu výrazně dražší. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama