Reklama

Reklama

Epizody(7)

Hlavním hrdinou dnes již klasického seriálu Jiřího Hubače a režiséra Františka Filipa z roku 1982 je inženýr Josef Hovora, vzdělaný zemědělský odborník, který chovu ušlechtilých koní zasvětil celý život. Velká pozornost je věnována i dalším lidem, kteří s ním podstupují dlouhá léta hledání a omylů a v jejichž trpělivé práci je obsažen vklad příštím generacím. Je to třeba ošetřovatel koní Lojza, který si s koňmi rozumí víc než s lidmi a jehož mínění respektuje i sám ředitel statku... V prvním dílu se Hovora vrací z aukce, která byla prvním objektivním měřítkem jeho chovatelských výsledků, ale dopadla špatně. Nikdo žádného koně nekoupil. Za nízké ceny Hovora prodej odmítl, neboť je přesvědčen o jejich nesporných hodnotách. Ředitel statku se rozhoduje zrušit Hovorův chov a prodat koně za užitnou cenu. Hovora se snaží situaci zachránit... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (42)

  • Na začátku Michal (Vladimír Dlouhý) spojuje falešné okno s výcvikovým jezdcem s „hrabětem Aušpurkem“. Při vybalování ke staré skříni dodává, že pochází ještě z dob knížete Auersperga. Teprve druhá varianta je správná. František Josef, kníže z Auerspergu byl velkým milovníkem koní a roku 1938 na jeho oblíbených Slatiňanech také umírá. Proslavil se zejména moderním způsobem hospodářstvím nejen na Slatiňanech, ale také na blízkém sídle Žleby, kde rodina vlastnila stejnojmenný zámek Žleby. (DexMASTER094)
  • V šestém díle (Pokora) chce německý kupec (Jindřich Narenta) koupit dostihového koně pro svého syna, který hodlá závodit na Olympijských hrách, ovšem na tomto sportovním podniku se dostihy nejezdí. (M.B)
  • V pátém díle (Lítost) ve scéně, kdy je pořádán "hon na lišku", je vidět na stromech jen poprašek sněhu. V dalších záběrech je celý les pokrytý sněhem. (M.B)
  • Ve třetí epizodě (Zloba) jde Libor Hovora (Vladimír Dlouhý) s Jasnou do rybníka a spadne do vody. Přesto je v dalším záběru na koni suchý. (M.B)
  • V pátém díle (Lítost) Němec Lothar (Rudolf Jelínek) s brýlemi padá z koně. Evidentně herce nahradil dublér, navíc bez brýlí. (M.B)

Dobrá Voda - Nástup (1982) (epizoda) (E01)

  • Michal (Lukáš Vaculík) říká, že chtěl studovat a nevzali ho, ale opakovaně zazní, že patřil k nejlepším na učilišti a byl vyznamenán a oceněn. (sator)

Dobrá Voda - Nástup (1982) (epizoda) (E01)

  • V momentě, kdy jde Ing. Hovora (Petr Haničinec) ukázat Michalovi (Lukáš Vaculík) a Liborovi (Vladimír Dlouhý) koně v boxech, je v prvním horním záběru vidět, že zachází dále mezi boxy, na rozhraní druhého a třetího boxu. Když je však střih na pohled zepředu, je vidět, že opět přicházejí k prvnímu boxu, ve kterém stojí kůň Rival. (Krocka)

Dobrá Voda - Zloba (1982) (epizoda) (E03)

  • Při Steeple-chase Chrudimky má Libor Hovora (Vladimír Dlouhý) na koni Jasná číslo 7 světle zelené barvy. Ovšem během dostihu se u jezdce s jeho dresem objevují různá jiná čísla a když Libor z koně spadne, není na dečce pod sedlem žádné číslo. (Robbi)

Dobrá Voda - Lhostejnost (1982) (epizoda) (E04)

  • Při výkonnostních zkouškách v Dobré vodě předvádí starý Hanousek (Josef Kemr) koně a po úspěšné ukázce komisi salutuje. Činí tak ale levou rukou, ačkoliv se vždy tento úkon dělá pravačkou. (Robbi)

Dobrá Voda - Zloba (1982) (epizoda) (E03)

  • V priebehu úvodného a záverečného dostihu sa niektoré detailné zábery na kone a jazdcov opakujú. Napríklad v čase približne 0:05:30 a 1:13:35 môžeme vidieť toho istého džokeja v červeno-bielom úbore a žltej čapici. Má sa pritom jednať o dva úplne odlišné dostihy. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama