Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 3
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (351)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že už i z Marvelu se stane Drama. Je Paradox, že nejlepšími díly jsou první dva, kde funguje alespoň humor, jakmile se přepne na vážnější notu a začnou se probírat vědecké, fyzické a rodiné kraviny, tak mě ten seriál neskutečně vytáčel. Akce je zde až v posledním díle a ještě k tomu stála za hovno. Přišlo mi to jak levné Teen seriály z roku 2000 a ještě k tomu je to nuda jak prase. Usnul jsem u 4 dílů z 9 a to se už dlouho ničemu nepodařilo. Trpěl jsem tak moc, že víc jak 2 díly jsem za den nezvládl a to má jeden jen půl hodiny. Nic pro mě a upřímně se mi ulevilo, že je už konec. 4/10. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľa scén pripomína aj niektoré dnes už kultové snímky. Keď sa Vision s Wandou pobozká a okolo sa čiernobielo začína sfarbovať, filmový znalec spozná paralelu s filmom Pleasantville: Mestečko zázrakov. Ďalej sa podľa niektorých zistení môžeme domnievať, že svet okolo hlavných hrdinov je vytvorený umelo a postavy susedov s nimi zámerne manipulujú. To nás privádza k podobnosti so snímkou Truman Show, v ktorej zažiaril Jim Carrey. V neposlednom rade, WandaVision pripomína akýkoľvek sitcom z uvedenej doby. A som si istý, že ďalšie similarity s inými audiovizuálnymi dielmi budú pribúdať. WandaVision je úplne unikátnym výtvorom v rámci Marvel Cinematic Universe. Kto komiksovou tvorbou opovrhuje, toto by pre takého človeka mohlo byť zaujímavou výzvou. Dej je zatiaľ nečitateľný, ale o to viac je zaujímavejší. Vizuálne si seriál drží latku nastavenú predchádzajúcimi filmami. Hodnotenie: Epizóda 4,5,9 **** Epizóda 1,6,8 *** Epizóda 2 ** Epizóda 3,7 * ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[69%] Velmi netypická záležitost od MCU. Vloni jsem si dal první dva díly a vzdal jsem to. No a letos jsem si říkal, že tomu dám ještě 1 šanci. Naštěstí jsem ve finále nebyl nijak pohoršen. První 3 díly jsou situované jako takový vtipný sitcom (s tím, že 2 díly jsou černobílé a ten třetí už barevný). Jako jo, zasmál jsem se. A od 4 epizody to už začalo být takové klasické marvelácké. Takže jsem se bavil i když bych si to asi už podruhé nepustil, takže mezi 3 a 4* jsem nakonec dal velmi silnou trojku. Postava Wandy mě zde dost bavila, ale tím už vůbec nechápu její roli v novém Dr Strange, kdy to tvůrci u mě řádně zesrali. Ale co už. Vision mě samozřejmě také potěšil. Hlavně tohle je takoví branné s velkým nadhledem, takže katastrofa to určitě není, epizody jsou krátké, takže na 1 vidění ok, ale další řadu, kdyby vznikla bych vynechal, ale dějově je to už méně pravděpodobné. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Sice se značným zpožděním, ale přece. WandaVision byl de facto jediný seriál, který mě z Phase 4 zaujal na první pohled, ale musel jsem si k němu najít cestu. Nicméně ve finále jsem byl až překvapen, jak kvalitní dílko se na ploše devíti epizod rozvinulo. Vysokorozpočtové, originální, sympatické obsazení a příběh, který má srdce. Pokud jste fanoušky sitcomů a vyznáte se i v těch, které patří do zlatého fondu amerického televizního vysílání, přidejte si rovnou jednu až dvě hvězdy navíc. Klidně už za samotné znělky k jednotlivým dílům. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, žeru to! Nejen, že je mi sympatická odvaha vykročit stranou osvědčené (a už dosti ohrané) marvelovské šablony, ale baví mě celý ten formát: Každý díl ve stylizaci sitcomů jedné dekády a někde pod tím schovaná backstory, která si s každým dalším dílem ukrajuje víc a víc prostoru. A přiznávám, komiksového geeka ve mně těší i to množství odkazů ke komiksům Roye Thomase, Johna Byrna a B. Michaela Bendise. Je to hodně originální take na celou tu dějovou linii od narození Wandiných dětí, přes "vymazaného" bílého Visiona až po House of M. A jako dodatek tam přihodili i "X-Menovskou" podobu Quicksilvera (po návratu x-menovských práv Marvelu). ()

Galerie (88)

Zajímavosti (142)

  • Natáčelo se opravdu před živým publikem v Pinewood Atlanta Studios. (Kubaaa97)
  • Celá epizoda je natočena černobíle až na jeden malý detail v „komerční přestávce“. Kontrolka na ToastMate 2000 bliká červeně. (Kubaaa97)
  • V domě Wandy (Elizabeth Olsen) a Visiona (Paul Bettany) je na stole soška Whizzera. V komiksech byl Whizzer superrychlý superhrdina a byl považován za Wandina otce. (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama