Reklama

Reklama

Thor: Láska jako hrom

  • USA Thor: Love and Thunder (více)
Trailer 6
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (976)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Viděno v kině v IMAXU ve 3D. Tak trojrozměrný prostor tu byl využit minimálně, ale co, aspoň jsem si film užil na velkém plátně. Nyní k dojmům, které jsem si v hlavě střádal několik dní. Ještě ten den jsem ohodnotil slabými 4*, ale pak jsem musel snížit na 3*. Jako nemůžu tu vyloženě psát, že jsem z toho snímku znechucený, naštvaný, ale určité zklamání cítím. Taka Waititi natočil skvělý Thor Ragnarok, takže jsem od tohoto očekával něco podobného, ale bohužel zde režisér nedotáhl většinu aspektů, které měla tato marvelovka mít. Co se týče humoru, tak z tohoto hlediska jsem byl spokojený, dost jsem se zasmál a ani bych neřekl, že se vyloženě režisér utrhl ze řetězu. Mohlo to klidně být ještě šílenější, ale když mi k tomu chyběla lepší a dynamičtější akce s nějakými nápady, větší chemie mezi postavami, lepší scénář, tempo, efekty a hudbu, tak to je už trochu problém. Úvod mě docela zabavil, i když ta akce už byla opravdu méně výrazná a postavy strážců galaxie tu měli v podstatě jen ten úvod (nějakých 15 min?) … Poté se to začne dějově táhnout a sem tam mě zaujme humor, hlášky a hlavní záporák, kterého zde hrál skvělý Christian Bale. Jeho role se dle mě povedla a ve finále tu měla i solidní vykoupení. Hudba nebyla tak výrazná jako třeba v tom Ragnaroku. Postava Thora a Jane byla celkem v pohodě, jen ve finále jsem v jisté scéně očekával víc emocí, třeba v druhém Thorovi byly výraznější. Ostatní role, třeba ani ta Valkýra mi zde nepřišla moc zábavná, ale třeba ten kamenný vtipálek, kterého hrál Waititi mě bavil. Sem tam se objeví malé camea. Po titulkové scénky jsou 2 a takové vcelku zbytečné. Ještě k těm humorným a ujetým scénám – nejvíc mě bavily sekvence s těmi uječenými „kozy jako vozy“ (a ano mám na mysli kozy jako zvířata) – tam jsem se ze srdce vždy nasmál. Nicméně, je to o kousek lepší než nový Doktor Strange, ale stále jsem trochu zklamaný, někdy si to ještě pustím, ale ne hned. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Mohla to bejt skvělá Marvel parodie, kdyby jí nepokazily ty dramatický scény. A mohlo to bejt ještě lepší Marvelovský temný drama, kdyby ho nepokazily ty parodický scény. Je to skvělá komedie a skvělý drama, ale dohromady to prostě neni koherentní. V Králíčkovi to Waititimu fungovalo, ale tady se trošku přecenil. Nicméně černobílá pasáž na miniplanetce je vizuálně jedna z nejpřitažlivějších věcí, co Marvel kdy vyprodukoval (obecně je v týhle rovině film na skvělý úrovni) a Baleův Gorr, ač jeho potenciál tvůrci trochu promr(d)hali, je tahoun. Už dlouho jsem nebyl u filmu tak nadšenej a zklamanej zároveň. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Ďalší autorský úlet v rámci MCU a podobne ako pri Eternals alebo druhom Strangovi ma to dosť baví (a drtivú väčšinu divákov nebude :) ). Dosť často šialený, občas až nepríčetný guláš, kde je možné čokoľvek. Rozprávačsky je to možno až príliš rýchle, sem tam až zbrklé, no tá hromada nápadov a debilného humoru sa postarala, nech to drží moju pozornosť aj level zábavnosti. Využitie Gun´s and Roses parádne, Giachino je v absolútnej forme, herci si to užívajú, aj tie emócie sa derú na povrch. Celý čas som sa ale nevedel zbaviť dojmu, že to mohlo byť ešte lepšie (akčné scény sú dosť bordel, tie nálady sa striedajú predsa len príliš rýchlo) a ten moment prekvapenia z Ragnaroku je proste neopakovateľný. Odvážny film, ale bojím sa, že pre cieľovku až príliš osobitý.  7/10 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Já vlastně netuším, jak to hodnotit. Ten film mohl být skvělý, protože ta marvelovská skvělost tam je. Jen bohužel schovaná pod obrovským nánosem tupého pseudohumorného balastu a sraček... Ten film se utopil v trapném humoru a snižování respektu vůči postavám. Záporák mohl být dokonalý, temný, zlý a zlomený, ale místo toho je zobrazen jako vlastní karikatura. Postava Valkýry a Korga je naprosto nadbytečná a projevila se v tom jen Waititiho sebestřednost, protože místo aby ho jen občas využil na odlehčení, tak musí glosovat každý pohyb. Obě tyto postavy narušují snahu o dramatičnost a doslova kazí celý film. Když jsem si odmyslel většinu jejich scén, ten film byl mnohem lepší. Stejně tak zrušit nejméně půlku dementních Thórových proslovů, kdy se jakoby nemůže  vykváknout a smazat pseudovypravěče v podání Korga... Další pekelná věc je počáteční scéna se Strážci galaxie. Proč to pojali takto? Opravdu je z Thora jen trapný namistrovaný panák? Nebo by spíš po finálním boji s Thanosem, kdy mu umřela polovina přátel, byl smutný, zničený, zlomený a pokorný? Někdo prostě nezvládl produkci a Waititi je tak ubohý sebestředný sráč, že posral film, který mohl být skvělý. Jen ten člověk potřeboval uzdu a bič a směrovat ho správným směrem. Zajímavé je, že fanklub tohoto filmu tady čítá 17 lidí za 17 tisíc hodnocení... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Možná bych se měl stydět, ale novej Thor mě bavil od začátku do konce, což se o většině dalších marvelovek říct upřímně nedá. Je to rozdivočelé, dětinské a neuctivé k "pořádnému komiksu" stejně jako Ragnarok, akorát s volume víc doprava. Mám rád filmy, kde se režiséři utrhnou z řetězu, a tohle je jeden z nich. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (92)

  • Během tréninku má na sobě Thor (Chris Hemsworth) čepici s upraveným nápisem z prvního sešitu Avengers z roku 1963. Na čepici si můžeme všimnout čtyř jmen – Thor, Ant-Man, Hulk a Iron Man. Jediné Thorovo jméno není přepsáno slovem „strongest“. Celý nápis zní: „Thor! strongest Avenger,“ a jedná se zároveň o referenci na scénu z quinjetu ve filmu Thor: Ragnarok (2017). (Kubaaa97)
  • Film obsahuje dvě potitulkové scény. (Karlosik_4)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama