Reklama

Reklama

Thor: Láska jako hrom

  • USA Thor: Love and Thunder (více)
Trailer 6
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (977)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než předchozí film a hlavně dosti nevyvážený. Vtipkování mi v superhrdinských filmech nevadí, ale tady bylo, především v první třetině, už na obtíž a měl jsem dojem, jako když sleduji parodii. Nakonec jsem se ale nějak chytil a tak špatné to nebylo. Pro mne nejlepší - scéna s Diem a souboje se stínovými příšerami. Oceňuji, že nedošlo na cukrkandlový konec, byť hrozil. Ostatně výstižnější je původní název - láska a hrom, než rádoby vtipné české přirovnání, co tentokrát nepojmenovalo dostatečně hlavní myšlenku. Vizuálně příjemné, hudba velmi dobrá - Guns N´Roses, Dio, Enya, ABBA... 3,5* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

U Ragnaroku jsem si posteskával, že z kin začaly mizet klasické komedie a laciný humor se přesunul do blockbusterů. Takový druhý Doctor Strange můžu potvrdit, že to ne vždy funguje. Waititiho pokráčka už jsem samozřejmě více tušil do čeho půjdu. Výsledek mě ale konsternoval takovým způsobem, že mě to úplně otrávilo. Čtyři hvězdičky samozřejmě platí za výbornou režii a vesměs je tu všecko správně, jen ten styl mi zkrátka vůbec nesedí, nezasmál jsem se snad ani u jednoho vtipu a povzdychával jsem si nad časy prvního Thora, kdy to Hemsworth bral ještě vážně a jak jsem ještě před covidem bezostyšně žral každou marvelovku. Alespoň, že mě to nenudilo tak jako Doctor Strange. Ale když si to tak shrnu, návrat Natalie Portman mě nijak zvlášť nepotěšil, vše již bylo vyspoilerováno ve dvou hlavních trailerech, co jsem viděl; Jaimie Alexander tu má pouze cameo a Christian Bale nedostal echo, že v marvelovkách se nehraje takovým tím jeho způsobem sobě vlastním a občas působí jako parodie a až konečně ve finále došlo k uvolnění humoru a nějaké té dramatičnosti a osudovovsti, což jsem si užil zdaleka nejvíce z toho filmu. Podtrženo a sečteno, Hemsworth říká, že se může jednat o jeho poslední Marvel film, závěrečné titulky a potitulkovky říkají opak, ovšem já tedy doufám, že další Thor už nebude. Stále tu totiž máme stylově podobné (vykradené) Guardians, kde s tímhle stylem počítám a věřím, že si trojku užiju mnohem více. Ale v létě bude nabídka chudá, tak jděte spíše na to než na Jurskej svět. PS : role Russella Crowea je tu vyloženě nedůstojná. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Ještě větší Ragnarok než Ragnarok. Přepálená akce, osmdesátkové vypalovačky, fungující patos a míra vkusu zadupaná někam do trávy. Thor našel v hledání sebeparodie tu nejzazší mez a jakkoli ho veřejnost takhle už nepotřebuje znát, já o moc spokojenější být nemohl. Střídání těch nejinfantilnějších hlášek v kombinaci s téměř tesknou náladou a divadelně démonickým nepřítelem je odvážná volba, kterou nemá cenu zkoušet překonávat, protože by to bez rozpadu celého konceptu snad ani nešlo. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Another classic Thor adventure. Akorát když se utrhne ze řetězu Taika Waititi, není to holt tak oslnivé, jako když to udělá James Gunn. Naštěstí je to celé sympaticky přímočaré a místy vlastně celkem cool, navíc se pod tou hromadou infantilnosti našel prostor i pro vyškrabání nějakých emocí, takže to ve finále funguje kupodivu líp než celý ten překombinovaný nesmysl od Sama Raimiho. Tradičních marvelovských 7/10 je tady v podstatě výhra, jen si říkám, jestli Waititimu nedali až moc volnosti s fungováním okolního světa/univerza. Možná by to chtělo začít trochu krotit, aby to zachraňování vesmíru v budoucnu vůbec mělo nějaký smysl. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Viděno v kině v IMAXU ve 3D. Tak trojrozměrný prostor tu byl využit minimálně, ale co, aspoň jsem si film užil na velkém plátně. Nyní k dojmům, které jsem si v hlavě střádal několik dní. Ještě ten den jsem ohodnotil slabými 4*, ale pak jsem musel snížit na 3*. Jako nemůžu tu vyloženě psát, že jsem z toho snímku znechucený, naštvaný, ale určité zklamání cítím. Taka Waititi natočil skvělý Thor Ragnarok, takže jsem od tohoto očekával něco podobného, ale bohužel zde režisér nedotáhl většinu aspektů, které měla tato marvelovka mít. Co se týče humoru, tak z tohoto hlediska jsem byl spokojený, dost jsem se zasmál a ani bych neřekl, že se vyloženě režisér utrhl ze řetězu. Mohlo to klidně být ještě šílenější, ale když mi k tomu chyběla lepší a dynamičtější akce s nějakými nápady, větší chemie mezi postavami, lepší scénář, tempo, efekty a hudbu, tak to je už trochu problém. Úvod mě docela zabavil, i když ta akce už byla opravdu méně výrazná a postavy strážců galaxie tu měli v podstatě jen ten úvod (nějakých 15 min?) … Poté se to začne dějově táhnout a sem tam mě zaujme humor, hlášky a hlavní záporák, kterého zde hrál skvělý Christian Bale. Jeho role se dle mě povedla a ve finále tu měla i solidní vykoupení. Hudba nebyla tak výrazná jako třeba v tom Ragnaroku. Postava Thora a Jane byla celkem v pohodě, jen ve finále jsem v jisté scéně očekával víc emocí, třeba v druhém Thorovi byly výraznější. Ostatní role, třeba ani ta Valkýra mi zde nepřišla moc zábavná, ale třeba ten kamenný vtipálek, kterého hrál Waititi mě bavil. Sem tam se objeví malé camea. Po titulkové scénky jsou 2 a takové vcelku zbytečné. Ještě k těm humorným a ujetým scénám – nejvíc mě bavily sekvence s těmi uječenými „kozy jako vozy“ (a ano mám na mysli kozy jako zvířata) – tam jsem se ze srdce vždy nasmál. Nicméně, je to o kousek lepší než nový Doktor Strange, ale stále jsem trochu zklamaný, někdy si to ještě pustím, ale ne hned. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (92)

  • Vo filme Thor: Love and Thunder sa jedná o oficiálny návrat Natalie Portman do Marvel Cinematic Universe do role Jane Foster. Po skúsenostiach s prácou na filme Thor: Temný svet (2013) sa Natalie Portman rozhodla ukončiť natáčanie ďalších filmov MCU. Keď sa však ukázalo, že mala hlasové scény v Avengers: Endgame (2019), naznačilo to, že Natalie Portman je v hre pre ďalší film o Thorovi. Oficiálne to bolo potvrdené na Comic-Cone v San Diegu v roku 2019, keď Portman vyšla na pódium a režisér Taika Waititi jej odovzdal rekvizitu Mjølnir, čo tiež potvrdilo, že Jane sa v tomto filme bude mať úlohu The Mighty Thor. (Pat.Ko)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama