Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 019)

woody 

všechny recenze uživatele

Tohle že jsou Wachowští?Tohle že je pokračování Matrixu(kterému jsem však na poprvé dal taky tři hvězdičky)?Bohužel ano!Po trikové stránce bravurní,akční scény(až na tu s Neo a Smithem)jsou také výborné ale příběh je na tom hůř.Neo superman,Smith naklonovaný a nejhorší jsou ty rádoby filozofické dialogy jako z Cimrmana,jen jsem čekal kdy přijde vichr z hor aby se alespoň něco zachránilo.Suma sumárum:Z očekávaného hitu roku 2003 je jen popcornový,bezduchý akčňák s nejhorší techno párty všech dob prolínající se s nejhorší souloží všech dob. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Matrixu si pamatuju jako něco, co mě zklamalo, protože součástí propagace bylo mmj. i výrazné zacílení na Monicu Bellucci, která skutečně nemůže být hlavním důvodem, proč Matrix Reloaded vidět. Nicméně zpětně to zas takový propad od jedničky není. Jen ten party time na úvodu pořád působí hrozně anorganicky. Zvlášť, vzhledem k tomu, jak je vztah Nea a Trinity napsaný jako byl z pohádky. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Spektakulární pokračování skvělého prvního dílu, část první. Ono se nám to trochu zašmodrchává s tím Matrixem. Postavy nabírají nové schopnosti a zejména nepolapitelný program agent Smith si tak trochu hrabe na svém písečku. Začíná strkat pracky do skutečného světa a osvojil si umění bleskového kopírování sebe sama. Výsledkem je neuvěřitelné scéna na nádvoří, které předchází výborný dialog (spíše monolog) a po které jsme v kině s kámošema vykřikovali větu, kterou použijeme jednou, maximálně dvakrát za deset let (interpretovat ji zde nebudu, náš údiv byl vyjádřen slovy nepříliš slušnými). Neo válčí se stovkami agentů a boj pravidelně "přerušují" bullet-timeovské záběry. Akční scény jsou třeskutě nadupané (dvojčata, dálnice a harmonikově se rolující návěs kamiónu rulez) a navíc je doplňuje neslýchaný a opravdu luxusně stylizovaný hi-tech soundtrack. Reloaded kvalit svého staršího bráchy nedosahuje, přesto stále udržuje kultovnost série. 150 miliónů dolarů(rozpočet)/738,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/219 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ještě před dvěma hodinama jsem dával 2 hvědičky.. Jenže na potřetí to nějak konečně do sebe zapadá... Jistě..některé aspekty jako herci, triky, a závěrečný titulek stáe kazí dojem, ale celkově v tom již vidím hlubší útvar, než jen film, snažící se připravit si jakousi půdu pro završení trilogie.. Konečně vnímám Matrix Reloaded jako nedílnou součást trilogie, byť se stále jedná o nejslabší článek. A hudba je také skvělá... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pokial mi jednotka zostane v pamäti, ako dokonaly akcny sci-fi thriller, tak dvojka hlavne vdaka hladaniu klucnika pomocou krasnej Monicy Belluci, dalej nasledujuca bitka so skusenym Keanu Reevesom a jednou z najlepsich automobilovych nahanaciek na dialnici s blondatymi dvojickami, ktori sa mi zdali byt neznicitelni. Toto su hlavne dovody, preco davam dvojke tiez 100%. _______ Keanu Reeves - (Neo) +++ Laurence Fishburne - (Morpheus) +++ Carrie-Anne Moss - (Trinity) +++ Hugo Weaving - (Agent Smith) +++ Gloria Foster - (Vědma) +++ Monica Bellucci - (Persephone) +++ Jada Pinkett Smith - (Niobe) +++ Produkcia: Joel Silver, Andy & Lana Wachowski +++ ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Merovejcovým (Lambert Wilson) oblíbeným jazykem je francouzština. Rod Merovejců vládl Franské říši 263 let. (Mr.Bulanek)
  • Role Serapha (Collin Chou) byla napsána pro Jeta Li. Když ale odmítl, změnila se načas postava v ženu a byla nabídnuta Michelle Yeoh, která ji nepřijala kvůli pracovnímu vytížení. (HellFire)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama