Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
USA, (1993–2023), 102 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Hudba:

Bruce Miller

Hrají:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(273)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Recenze (321)

theSaint 

všechny recenze uživatele

Sledovat intelektuálního psychiatra, jak se probíjí každodenním životem mezi "obyčejnými lidmi", je jednoduše kouzelné. V tom mu řádně sekunduje jeho neméně sofistikovaný bratr. Frasierovo propady šílenství nad určitými životními etapami nemají jedinou chybu. Inteligentní, zábavná podívaná, s úžasnými slovními obraty, zraje jako ono kvalitní víno, které si rád doktor Crain dopřává. Vracím se k seriálu v roce 2020 a cením ho ještě výše. Není divu, že seriál posbíral v průběhu let nominace na mnoho cen a mnoho jich vyhrál. V žánru to považuji za zcela jistou špičku, kterou stále nikdo nepřekonal. Mimochodem, byt Frasiera je úchvatně nadčasový. Vynikající dabing. //2022 a opět jedinečný. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

seriál s inteligentným humorom, na ktorom som si najviac vychutnal pasáže s asi najmenej intelektuálskou postavou - sarkastickým starým otcom a jeho psom :). Žial, seriál trpí klasickým nešvarom iných seriálov, že s narastajúcim počtom častí má človek pocit, že už je to celé jedna obohratá platňa - a tomu pocitu nebránia ani rôzne vzťahové rošády scenáristov medzi postavami, skôr naopak ()

Reklama

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Moj najzamilovanejsi sit.com od mojho vzniku. Postavy som si pustil k telu naslepo a nevznikol konflikt. Serial obsahuje presne ten typ humoru, ktory konzumujem, dejovo sa rozvija , vsetci jedia, piju, raduju sa, tancuju a ja plesam. Moje oblubene casti: kazda jedna. V mojom oku uspesne prekonal vsetkych a pol chlapa , nepriatelov, chlpatych mimozemstanov , kroky za krokom a televizne noviny. Kiezby sa nasla este jedna hviezdicka v rezerve za slovensky dabing,lebo je to jeden z drziakov. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bruce Miller: 1. Tossed Salads & Scrambled Eggs - Kelsey Grammer [4:35] ,2. Frasier Crane (radio jingle) [3:03] ,3. Miss Pitiful - Etta James [2:18] ,4. 'Who watches PBS?'/'Buttons and Bows' [3:08] ,5. 'I have a date...' [1:03] ,6. Isn't It Romantic? - Ella Fitzgerald [3:01] ,7. 'Snowball Dance' [0:13] ,8. I Don't Want To Walk Without You Baby - Rosemary Clooney [3:47] ,9. 'Lady of Mine' [1:29] ,10. Mona Lisa - Nat King Cole [3:15] ,11. 'Niles, do you have a problem with me dating Frasier?' [1:41] ,12. The Nearness of You - Etta James [6:34] ,13. Moon River - Louis Armstrong [2:57] ,14. 'Goldfinger' [2:12] ,15. On the Street Where You Live - Bobby Darin [2:07] ,16. 'I'm In the Mood for Love' [2:39] ,17. I'm In The Mood For Love - Bryan Ferry [4:08] ,18. Frasier (The Sensuous Lion) - Sarah Vaughan [4:14], ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

FRASIER: "Nemôžem čítať noviny! Eddie na mňa zíza!" MARTIN: "Tak ho ignoruj!" FRASIER: "Veď sa snažím!" MARTIN: "To hovorím psovi!" /// Musím sa priznať, že keď som bol mladší, nemal som Frasiera rád. Jeho humor mi nič nehovoril. Na "staré kolená" si tento skvelý seriál dokonale vychutnávam. Niektoré epizódy ma posielajú do kŕčov. Rozhovory medzi Frasierom, Martinom a Nilesom sú plné láskavého sarkazmu a kvalitnej irónie. Mojou najobľúbenejšou časťou je The Two Mrs. Cranes (Dve pani Craneové). ()

Galerie (88)

Zajímavosti (74)

  • Představitel psa Eddieho Moose ve skutečnosti nebyl až tak přívětivý a představitele svého filmového páníčka Johna Mahoneyho (Martin Crane) během společných scén dvakrát kousnul. (Jarsey)
  • 4. série má pouze 23 epizod místo plánovaných 24. Důvodem chybějící epizody byla autonehoda Kelseyho Grammera (Frasier), který musel strávit nějaký čas v nemocnici. (Jarsey)
  • Moose a jeho potomok Enzo (predstavitelia psa Eddieho) dostávali viac pošty od fanúšikov seriálu ako ostatní herci v seriáli. (pravo)

Reklama

Reklama