Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Shredder 

všechny recenze uživatele

Naozaj velka skoda toho Rivera Phoenixa, chcel by som vidiet kam by to dotiahol, nepochybujem ze mal potencial patrit medzi najtalentovanejsich hercov sucastneho Hollywoodu. Co sa tyka deja chybala mu trocha gradacia a ako niekto spravne podotkol film pripomina Oceans Eleven 90tych rokov, je menej pompezny, ma horsi scenar a uvolnenejsiu atmosferu. Priemerny komedialny thriller, ktoremu chyba vyraznejsi zaporak, ktory by bol akymsi protipolom proti uz standarne kvalitnemu Redfordovi. Komedialnych prvkov tam zas tak vela nebolo, ale scena s dvermi ma pobavila : Yeah. Ehm. Right. OK. I'll give it a shot. ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Sneakers mám strašně rád :). Je o hackerech, kteří ověřují bezpečnost bank, až je jednou dostihne jejich minulost (kdy byli ještě crackery :) ). Film má spád, perfektní atmosféru, dobrou hudbu (podobnou, jako v A Beautiful Mind) a hlavně dějové zvraty, které nečekáte! Pro mě osobně je film natočen ve velmi zajímavé prostředí. Další mé oblíbené filmy ze stejného období jsou thriller Die Hard a komedie Trading places (moje ideální sváteční trojka :), na kterou se vždy rád podívám). ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že se jedná o velmi neobvyklý film, který chce divákovi ukázat, jak se dnes dělá špionáž a v čem je dnes síla boje. Nikoliv zbraně, kulky a jedy, ale informace do úplného detailu osobnosti, že z toho běhá mráz po zádech. Žádné soukromí, přístroje takového kalibru eloktroniky, že vás prozradí i váš dech. REDFORD, POITIER, AYKROYD A BEN KINGSLEY dobře věděli, jak zde zahrát, aby diváka vtáhli do děje. Popravdě však musím přiznat, že se tak stane až asi po 60 minutách, kdy pochopíte o jakou hru zde jde. Ta prvá část je trochu nudná a zdlouhavá, protože stále přemýšlíte o co zde všem "slídilům " jde. Ale herecké výkony úžasné. Doporučuji. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Motiv tohoto dnes už přeci jen letitého snímku se do současnosti v kinematografii zopakoval snad stokrát, takže se pro mne stran děje nejednalo o žádné orgie, nicméně zde to zachraňují výborní herci. Redford a Poitier, ale moc se mi líbí třeba i ta, která tančila s vlky - McDonnell. Některé scény jsou opravdu velmi úsměvné, za všechny ta se slepým řidičem a zcela překvapivě mi zde vůbec nesedl Kingsley, celkově takový průměrný průměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hi, my name is Sneakers. My boredom is my passport. Verify me... Slídilům jsem se doposud kvůli potencionální nezáživnosti dlouho vyhýbal a dělal jsem dobře, protože i přes hvězdné obsazení běží čas v Robinsonově filmu velmi pomalu. Možná v poslední půlhodině, kdy Horner buší nervózně do klavíru, měla minuta šedesát vteřin, ale já bych si přál u takových filmů nevnímat čas vůbec.. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur)
  • Ve filmu se objeví časopis Playboy v Braillově písmu. Tato varianta vychází od roku 1970. Obsahuje veškeré texty, které jsou v klasickém vydání, ale žádné obrázky. K roku 2017 se uvádělo 500 aktivních odběratelů. (HonzaR.)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama