Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (245)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mě citelné zklamání. Už ani wanovky nejsou jistotou, že dostaneme kvalitní horor, pokud jej netočí přímo on sám. Conjuring univerzum se rozvětvilo do nejrůznějších směrů a vzhledem k rozpočtům na sebe stále dokáží vydělat, ovšem, ačkoliv je Valak stále stejně děsivý, nemá to už to štýlo jako v době prvního Conjuringu a v průběhu filmu jsem se už začal nudit. Příště už budu obezřetnější a ještě více omezím horory. Cením však ale Warnery, že poměrně brzy davají své filmy na HBO MAX a navíc v UHD kvalitě. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva! Tak při pohledu na jméno režiséra, kdy La Llorona nestála za nic a třetí část V zajetí démonů byla neurážejícím průměrem, by asi musel přijít zázrak. Nepřišel. Jednička byla velmi dobrým gotickým hororem a Corin Hardy v ní potvrdil to, co už předvedl v Hvozdu - že strašidelný žánr mu jde. Chavesovi moc ne. Film je minimálně strašidelný a vše staví na, a píšu to již v posledních letech pokolikáté, trapných a, pro fanouška hororu především, vesměs předvídatelných lekačkách. Díváte se a říkáte si, tak, teď spadnou hrnce na zem a...buch, vždyť jsem to říkal. Na jedné straně se mi líbilo, že konečně se pracuje s tichem, na druhé je nedotaženo. Stačí přeci jen otevřít dveře a nemusí u toho zaznít výstřel z děla. Své udělala i změna prostředí - internátní škola holt není klášter s hřbitovem a navíc pak mi není jasné, proč je démon v podobě jeptišky, páč to zde postrádá smysl. Jasně, chtěli využít tak trochu již kultovní postavy zubaté sestry. Proč ji ale pořádně ukázali až na konci, když ji divák zná z prvního filmu, nechápu. Nejzajímavější scéna - stěna s časopisy. V rámci univerza s démony pořád lepší průměr, oproti jedničce však kvalitativní sešup dolů. Ty 3* jsou s odřenýma ušima. Kontrolní otázka - kdo si při finální scéně vzpomněl na hotel Overlook? ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Absolútny priemer. V podstate som nemyslel, že ešte niekedy uvidím nový horor, v ktorom sa postavy v tme opýtajú „Je tam niekto?“. Ale stalo sa. Napokon to nebolo nič zlé. Klišé? Dozaista. Strašiace scény rutinné? Škrtám si. Ale proste ma celkom baví univerzum, aké James Wan okolo seba buduje, mníška je sama osebe zaujímavá hororová postava a logicky sa pohybuje v tomu odpovedajúcich priestoroch (temné kláštory, ponuré podzemia, starodávne cintoríny), čo má na hororovú atmosféru taktiež blahodarný účinok. Potešia fajn Taissa Farmiga a najmä sympaťáčka Storm Reid alias „druhá Zendaya“. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nic tak zmateně překombinovaného jsem vážně dlouho neviděl. Po průměrném prvním snímku z roku 2018 jsem od pokračování neočekával žádné zázraky, avšak to co jsem nakonec dostal se ukázalo jako natahovaná nuda, v níž ústřední "děsivá" jeptiška vypadá jako naprosto líný tragéd. Nastalou smutnou situaci už bohužel nezachrání ani výtečná zvuková paleta, která nejvíce vynikne v sálu s ozvučením Dolby Atmos. Pomyslným posledním hřebíčkem do této podprůměrné rakve je pak nechutně digitální finále, u něhož mě místo srdečné hrůzy jímal srdečný smích. Ve finále tedy dostaneme zoufale vykořeněné pokračování, jehož největším plusem zůstává jedna bravurně vystavěná scéna se stánkem s časopisy a překvapivě atmosférické závěrečné titulky. Škoda. (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

První díl se mě líbil, žel to bylo to jediný co mě utkvělo v hlavě. Tady jsem se do toho nemohl dostat hlavně v první půlce. Pak už jsem se v tom orientoval, přesto ač se to snažilo a celkem to mělo i atmosféru, to nějak na mě nepůsobí. O další pokračování ani moc nestojím. Ta černá jeptiška mě tam neseděla, nevím proč, ale nehodila se tam. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo mj. v Couvent des Prêcheurs ve městě Aix-en-Provence v departementu Bouches-du-Rhône ve Francii. Natáčení začalo 6. října 2022. (noelcoward73)
  • Desátý film Conjuring vesmíru. (KGBelik)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama