Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (246)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím, zda jsem moc náročný, ale imho by mainstreamový horor neměl být tak nudný, abych jej musel koukat nadvakrát, protože napoprvé u něj usnu. Druhá Sestra je erupcí kreativní hororové nemohoucnosti. Vizuálně sice hezky vypadá, to prostředí starého francouzského kláštera dělá své, ale jinak ze mne nedokázala vydolovat jedinou emoci. I akčnější sekcence jsou tu prostě natočeny nudně. Smutné, kam se Conjuring universum dostalo. Originalitou sice nevynikalo nikdy, ale když jej měl v drápech Wan, byla zaručená alespoň řemeslná funkčnost. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Bohužel i Wanův hororový vesmír postihl mor v podobě female stronger charakterů a dvojka to ještě umocní tím, že SPOILER ALERT zabíjí chlapa kněze na začátku, chlap kněz z první filmu je po smrti též a Valak samozřejmě posedl koho jiného? No chlapa. SPOILER ALERT END Takže krom ségry z prvního filmu jí přicmrndává další černá ségra, protože nesmíme zapomínat i na rasovou vyváženost. No a aby těch holčin nebylo ve filmu málo, celé se to převážně odehrává v dívčím internátě. To jsem ještě čekal, že ten v 50. letech ve Francii povede asiatka a předvedl bych toho Valaka v kině já. Co se týče příběhu, logiky a atmosféry, tady je snad skoro všechno špatně. O tom jen ve zkratce, že ségra kam přijde, tam hned všechno zjistí, ví a na konci samozřejmě relikvii najde snad za 5 minut, zatímco Valak tam už pár týdnů bloumá po okolí a leští si bambus, flákač jeden. No a když se na konci ještě objevil čertík z Princezny ze mlejna, šel jsem do kolen úplně. Vyhozený prachy. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chaves rozhodně není dobrou volbou co se týče filmové kvality, ale peníze Warnerům nosí do kasičky poctivě, takže divák sice může frflat nad stále stejnou šablonou tohoto zdá se nekonečného universa, ale to je asi tak všechno. Sestra se samozřejmě znovu vrátí ve třetím díle. Všechny postavy ostatně přežily a pojede se nanovo. Příště kostel v Anglii? Jen tipuju :) 40% PS: Kozel více než potěšil. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, mělo to i své zářné chvíle, ale dokonale strašidelná atmosféra jedničky je nenávratně pryč. Zbývá tak vcelku kvalitní příběh (což může být u hororu tohoto typu možná spíše na škodu neboť v jednoduchosti bývá krása) a k tomu se tvůrci spoléhají na jednoduché lekací scény. Dále jsem byl velmi spokojen s hereckým výkonem sympatické herečky v hlavní roli. A tak, i když to bylo na první pohled výrazně horší, stále to ještě mohlo dopadnout všelijak. Zbytek mých nadějí dokázalo definitivně pohřbít až finále, jenž působilo spíše jako vyvrcholení akčního superhrdinského filmu, než cokoli jiného. Váhám tedy mezi 2-3 hvězdami, ale dost mne to po půlce uspávalo a tak by se to mělo na hodnocení odrazit. 49% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď opäť za tri, tu sa oproti pokračovaniu viac šľaplo na plyn. Režisér Chaves, ktorý pri THE CONJURING 3 trošku tápal, pomaličky zisťuje o čo m horor je. Rozhodne to nieje dokonalé, ale je to určite mrazivejšie ( hlavne pre ortodoxných veriacich ), ako minule. Záverečné posledné sekundy ( dúfam, že sa naplnia ) ma napínajú k ďalšiemu ´´dobrodružstvu´´ z tejto série. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo mj. v Couvent des Prêcheurs ve městě Aix-en-Provence v departementu Bouches-du-Rhône ve Francii. Natáčení začalo 6. října 2022. (noelcoward73)
  • Ve filmu můžeme vidět obraz, na kterém je vyobrazen Valak. Stejný obraz již byl ve filmu V zajetí démonů 2 (2016). (Kejf.)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama