Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Starý transvestita Valak opět útočí. Dozvíme se kde získával zkušenosti, než narazil na Warenovi. Často frflám, že jen atmoška, lekačky a dobré masky mi ani zdaleka nestačí a že i u hororu potřebuju příběh. Tak tady jsem ho dostal, jenže to taky není ono. To rádobypátrání dvou nunek a odhalování legendy, bylo vcelku nudné a na úkor dynamiky. To ovšem tvůrci divákovi převynahradili v dost divoké až akční poslední třetině. Což bylo pro změnu na úkor atmosféry. Výsledkem jsou dobré pasáže s fajn nápady, naroubované na unylé vyprávění staré jeptišky, při loupání brambor. Celkový dojem je rozpačitý, ale ne vysloveně negativní. Snaha přijít s něčím neotřelým, se v tak vyrabovaném subžánru počítá. A co si budeme povídat, těch špatných pokusů už bylo moc. Po titulcích je kraťoučká scéna, která mi potvrdila, že jsem v jednom okamžiku filmu, opravdu zahlédl krásné oči matky Taissy Farmigy. PS: snaha, nebo povinnost naroubovat černochy do všech filmů a seriálů, je zvlášť tady zralá na zasloužilý posměch. A to včetně poznámek o rasismu. Postava missisipanky....křoví jak vyšité...z kategorie černého pátého mušketýra, který by těm ostatním jen leštil kordy a u toho jim vyprávěl o dřině na plantáži. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DÉMON PŘEŽIL…“   Tak nemůžu říct, že by se jako nic nedělo, ale… vlastně se nic neděje. Jeden by mohl říct, že jde o precizně vystavovanej příběh, ale já po 50ti minutách říkám, že je to kurva NUDA! Pak to ještě začne bejt blbý jak troky a vůbec mě to nebaví! Nejzajímavější na tom jsou ty závěrečný titulky… (ne vole, kvůli vysvobození ne…) /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Taissa Farmiga je setrou herečky Very Farmigi, známou např. ze série „ V zajetí démonů“. 2.) K dnešnímu dni je film cca 230 mil. USD v plusu. 3.) Thx za titule „Martin Petřík“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

už jednička nebyla žádné terno a s vypětím všech sil se vystrašila k průměru. Dvojka je na tom ještě hůř. Po technické stránce jí sice není moc co vytknout a zasazení do Francie padesátých let je fajn, nicméně to je všechno a zbytek prakticky vůbec nefunguje. Lekačkám chybí byť jen náznak invence a nápadu a ty které by mohly fungovat se samozřejmě propálily v traileru. To samé by se pak dalo říct o příběhu. Ten je naprosto sterilní, ohraný, plný nejzákladnějších klišé a nemá vůbec nic čím by překvapil. Conjuring universe mám rád, ale jestli hodlá pokračovat stylem druhé Sestry, nebo pátého Insidious tak to ať raději v rámci téhle série nevzniká nic...40% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že tak, jak mě bolí hlava z celýho komiksovýho universa, začíná mě praskat v makovici i z tohodle univerza, točícího se kolem Wana. A přesto mě tenhle film úplně nenasral. Vlastně to beru jako mysteriózní hororovou krimošku se spoustou dynamickejch scén. Jinak toho čistě hororovýho v tom filmu moc není. Ale vlastně jsem to odkoukal dost pozdě. I přesto na jeden zátah, a bez usínání. 50%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Sestra 2 jde ve šlépějích prvního dílu a předvádí to, co dnes znamená tradiční horor, který láká masy. Michael Chaves je z dnešní hororové stáje jeden z nejhorších režisérů a od svého prvního filmu se neposunul ani o píď. Strašení je zde nudné a nebylo by funkční ani před dobrými 15 lety. Příběhově také nijak zajímavé a jediné co funguje je koukatelná výprava a kamera, která ví, jak jednotlivé scény zabírat. Jinak je druhá Sestra naprosto zanedbatelný horor, který možná dokáže děsit mladá děvčata a diváky bez vkusu. Pro ostatní existuje řada jiných hororů, které nefungují pouze na bází laciných lekaček v temných chodbách. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu můžeme vidět obraz, na kterém je vyobrazen Valak. Stejný obraz již byl ve filmu V zajetí démonů 2 (2016). (Kejf.)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama