Reklama

Reklama

Vymítač ďábla III

  • USA The Exorcist III (více)
Trailer

VOD (1)

Pekelná brána se opět otevírá! George C. Scott jako policejní vyšetřovatel Lt. Kinderman pátrá po vrahovi záhadných a brutálních vražd. Nevěří na démony a jejich nadpřirozenou moc. Ještě ne. Nevysvětlitelné úkazy v nemocnici pro choromyslné nezanechávají žádné stopy k rozluštění děsivého tajemství. Jaká síla však vede nemocnou ženu, aby se plazila po stropu zcela obratně a neslyšně jako moucha? A snad i vraždila? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Fincherovsky temná detektivka s ultracharismatickým George C. Scottem v roli detektiva, který vyšetřuje brutální vraždy, jež spojují události popsané v prvním Vymítači. Přestože se příběh odehrává 15 let poté, navazuje vlastně tam, kde otec Damian "skončil". Atmosféra byla správně temná, dialogy byly místy vysloveně vynikající a herci byli vybraní skvěle. Přesto je výsledek trochu rozpačitý, protože dlouhé monology v cele...já to vysvětlování co a proč nemám moc rád. Když se padouch chlubí svým plánem a odhaluje proč a jak to udělal... . Možná se to tak děje, že vyšinuté a egem pohlcené duše mají potřebu se pochlubit, ale mě to příjde hloupé a ve filmu to vnímám jako scénáristickou lajdáckost, kdy se tvůrce nechce namáhat s náznaky a vlastně ani moc divákovi nevěří. Prostor pro fantazii, domýšlení si a spekulování, do kterého se po troškách přisypávají dílky skládačky, považuji za nejzábavnější způsob, jak vyprávět mysteriózní krimi. Toho se tady moc nedočkáte. A přesto může na mnoho diváků působit posledních třicet minut poněkud podivně. Kde se tam najednou vzal kněz, jak to, že mohou všichni bez dozoru vcházet do cely...a pár dalších zvláštností. Jakoby Blatty postupně ztrácel soustředění. Přesto je třetí Vymítač mnohem lepší než ten druhý a čtvrtý a kvalitativně moc neztrácí ani na The Exorcism of Emily Rose. ()

mikulem 

všechny recenze uživatele

Rád bych viděl Blattyho původní verzi. Nejvíc mi vadila neopodstatněná postava vymítače, a ejhle - scénu vymítání si vynutilo studio, v příběhu vůbec neměla být. Jinak ale vrcholy filmu jsou působivé samy o sobě - rozhovory s Gemini Killerem, pomatená stařena v rodině detektiva nebo fantastická lekačka s nůžkami. Samotné vymítání je pak největším kamenem úrazu. Mimochodem vřele doporučuji prostřední film z Blattyho trilogie víry THE NINTH CONFIGURATION - ten je bez kompromisů. ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Dokud se William Peter Blatty pohybuje v rovině temné detektivky, je vše v naprostém pořádku. Atmosféra je hutná a v dobrém slova smyslu nepříjemná od první vteřiny, zločiny jsou dost brutální a vytváří se kolem nich zvláštní aura tajemna, která funguje dokonale. I hudba je potřebně znepokojivá až démonická, tempo je pomalejší a je v něm čas rozvíjet ústřední charaktery, na jejichž vzájemných dialozích je nejvíc znát spisovatelský původ režiséra, protože jim věnuje až nepřirozeně dlouhý prostor, určitě to ale není na škodu. Hlavní roli si spolehlivě odehrál George C. Scott, který má skvělého protihráče ve vynikajícím Bradu Dourifovi, z něhož jde opravdu strach. O to větší je škoda, že v závěru autor uhne k ryzímu hororu a potřebuje celý děj naroubovat na původního Vymítače, protože náhle příběh přestane dávat smysl a ona snaha propojit vše s původním filmem zoufale nefunguje. Vymítací scény nejsou potřebně mrazivé, efekty jsou laciné a celé to dost drhne a ani pointa není zcela uspokojivá. The Exorcist III má v prvních dvou třetinách slušně našlápnuto, pak ale doplatí na potřebu navázat na slavnou značku a předlohu a spadne do průměru, čímž škodí jen sám sobě. 60 % ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Na třetím Vymítači nejvíce potěší, že se dějově výrazně liší od předchozích dvou (od prequelu samozřejmě také). O vymítání jako takové tu takřka vůbec nejde a celý film je spíše jakási hororová detektivka, odehrávající se převážně v psychiatrické léčebně. Oproti ostatním dílům jde o poměrně skromný a nenápadný snímek, prostý extrémní brutality, krve, nechutností a obscénností (žádnou masturbaci s krucifixem tu vážně nečekejte). Temná (či spíše potemnělá) atmosféra nechybí, ale za 105 minut toho ten film příliš nenabídne (a některé docela důležité detaily příběhu jsem ani moc nepochopil). Přesto se jedná o nejlepší pokračování Friedkinova původního filmu. 60 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Osobne si myslím, že Blatty mal prenechať réžiu svojho solídneho scenára niekomu šikovnejšiemu. Je chvályhodné, že sa snaží dospieť k odlišnej atmosfére než predchádzajúci režiséri, určite lepšie nadväzuje na pôvodný film než Boorman, avšak prináša viacero rozpačitých scén a celok by mohol pôsobiť celistvejšie. Našťastie mnoho zachraňujú George C. Scott a Brad Douriff, ktorí majú toľko charizmy, že by pred nimi utiekol každý démon a k žiadnemu exorcizmu by nikdy nedošlo. No a v neposlednom rade tu máme jednu z najlepších ľakačiek histórie, ktorá funguje ale najmä z dôvodu, že celá, do viacerých plánov rozvrstvená sekvencia je skvostne nakrútená. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Fínska skupina "Children of Bodom",  hrajúca melodický death metal, využila krátky úryvok z filmu vo svojej piesni "Taste Of My Scythe" z albumu "Follow The Reaper" (2000). (Kusko.t2)
  • Příběh byl částečně inspirován skutečným řáděním vraha s přezdívkou Zodiac. (Karlos80)

Reklama

Reklama