Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MYSLEL JSEM, ŽE TO ZVLÁDNU. BYLA TO PŘÍLEŽITOST. MOH JSEM SE S TÍM VŠÍM VYROVNAT. NESOUVISELO TO S REALITOU. BYLY TO JEN PŘEDSTAVY, JAKO KDYŽ VĚŘÍŠ NA ANDĚLY NEBO NA SVATÝ, NEBO ŽE EXISTUJE STAV MILOSTI... JSOU PŘEDSTAVY, A JE REALITA“....... /// Drsňák Terry se po 12ti letech vrací ,,domů“. Do Předpeklí. Dělat mafiána (nebo ne), ale není žádná prdel. I když tu seš jako doma a pícháš bossovu ségru.... Abych pravdu řekl, bylo to takový nezajímavý. Když už je odhalený, oč tu jde, furt ten Terryho příběh nemá pořádný ,,koule“, aby ohromil. A mafián, kterej nezná svoje místo ,,ve tvaru“, by měl aspoň umět střílet. Všechno je tak předvídatelný a dávno je jasný, že rodinná idylka do svátku sv. Patricka nevydrží. Scénář není uondanej a rozvleklej. Jen nemá šťávu. A to nevyrovnaj ani herecký esa. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, proč je dobrý mít v mrazáku ruce. (Cizí.) 2.) Chci se přesvědčit, že G.Oldman je fakt ten největší magor. 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Hľadal som, čo nové tento film priniesol. Márne. Sean Penn mi pripadal kŕčovitý, Ed Harris je typologicky skôr vojak, než mafián a tak mi ostáva iba Gary Oldman, ktorý mafiánskeho magora zahral presvedčivo. Príbeh sa ničím nevymyká z rámca daného jeho predchodcami a na obdivovanie striekajúcej krvi pri záverečnej strieľačke som už starý. Aj tie tri hviezdičky som dal preto, aby som "milovníkom žánru" nepokazil skóre. ()

Reklama

ink flo 

všechny recenze uživatele

All-stars (Sean Penn, Gary Oldman, Ed Harris, John C. Reilly, John Turturro) gangsterka, je tam všechno, co u tohoto žánru potřebujete - hodný a zlý brácha, milenka doufající v nápravu své lásky, tlustí Italové srkající pressa v zahulených kavárnách, ožralí agresivní irové chlastající za barem a u kulečníku a hlavně genius loci špinavého New Yorku roku 1990 ()

Gazi 

všechny recenze uživatele

Tenhle žánr patří mezi mé oblíbené a u tohoto filmu se navíc sešla skvělá partička herců v čele s Gary Oldmanem. Když Vám tvůrci filmu ještě přidají jednoduchý, ale podmanivý hudební motiv od E. Morricone a drsné prostředí New Yorku, tak není co řešit - pro milovníky gangsterských filmů téměř povinnost. Jen nechápu, kde se tento snímek skrýval, že jsem se němu dostal až po dvaceti letech od jeho uvedení!? ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Doteraz mi tento film unikal. Pritom gangstersky zaner a famozne herecke obsadenie slubovali spickovu zanrovku. Chyba. Vysledok je k smiechu. Na mna to pôsobilo skoro ako parodia. Mam rad mafianske filmy napriek tomu, ze ich hrdinovia nie su postavy hodne fandenia. Ale pokial sa jedna o inteligentnych mafianov, ktori dokazu velke veci, tak si ziskaju môj respekt. Druhou funkcnou moznostou je zobrazit ich ako komicke figurky ako to robi Tarantino alebo Guy Ritchie. A tento film je niekde medzi. Mafiani v tomto filme su totalne neschopni, ale film je pojatý vazne. Su tak neschopni, ze ked sa pridu vyhrazat majitelovi baru, tak ten ich posle do riti a oni sa pred nim zacnu hadat medzi sebou. Proste jak male deti, ktore sa hraju na mafianov. Ich sef Ed Harris sa tvari ako najväsci frajer, ale je to obycajny ritolez bez respektu u svojich chlapov. Jedineho mafiana hodneho respektu tu stvarnil Joe Viterelli. Necudo, ze mu cely film Ed Harris lezie do riti. Druhy herec, ktory este obstal so ctou je Gary Oldman v ulohe horkokrvneho brata Ed Harrisa. Sean Penn ako policajt v utajeni pôsobi ako lekla ryba. Hm, pardon. Asi sa jedna o spoiler. Ale na to, ze je policajt pride po chvilke aj totalne retardovany divak. Takze nefunguje to ako seriozna gangsterka, ani ako blazniva komedia. Asi nieco medzi. Najdivnejsia je scena v ktorej na poslednu chvilu Oldman nezmasakruje talianski gang. Tam som fakt nevedel, ci to myslia vazne alebo ako vtip. Ani ako drama o postavach z neprazniveho prostredia. Na to filmu chyba dobova atmosfera aku ma v malicku napriklad Scorsese. Takisto mi liezla na nervy hudba. Na samostatne pocuvanie je pekna, ale k filmu nesedi. Tak vysledok nefunkcny divny zmetok, ktory ma zmysel vidiet len vdaka skvelemu Oldmanovi a Viterellimu. 4/10. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • David Rabe spolupracoval na scénáři, avšak není zmíněn v titulcích. (D3VIL)
  • Postavu Frankieho, kterou nakonec ztvárnil Ed Harris, měl původně hrát Bill Pullman. Harris měl potíže s rekonvalescencí po zranění způsobeném při natáčení Propasti. (D3VIL)
  • Ve scéně, kde Jackie představuje svou přítelkyni Terrymu, můžeme v pozadí slyšet hudbu U2. Režisér Phil Joanou pro U2 zpracoval video k singlu "One" a režíroval film z prostředí jejich živého koncertu U2: Rattle and Hum. (D3VIL)

Reklama

Reklama