Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Faye 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl a žánr mi vyhovuje a když mi navíc poskytne tak perfektní obsazení jako tady, nemám co řešit.Sean Penn, který musí odmítnout spoustu vzpomínek, aby si uvědomil, na čí straně stojí a na co všechno musí zapomenout, aby vůbec došel z jednoho konce dne na začátek toho druhého. Věčně umaštěný Gary Oldman, který se snaží být prostě, muž činu.Navíc několik nezapomenutelných situací, např. běh hořícím domem. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Neni divu, ze se jedna o jediny snimek pod jehoz scenar se podepsal Dennis McIntyre. Film totiz postrada sebemensi autenticitu a uveritelnost. Nejsou zde postavy, nybrz herci, pretahujici se o pozornost svou teatralnosti a nevhodnosti pro sve role (to plati zejmena pro vsemi nepochopitelne vyzdvihovaneho Oldmana). Akteri a jejich vztahy jsou vedle toho tak ledabyle nacrtnute, ze se s nimi nelze identifikovat nebo zajimat se o jejich osudy. K tomu vsemu zde navzdory vice nez dvouhodinove metrazi absentuje zapletka v pravem slova smyslu a samotny zaver kvuli vyse zminenym zaporum vysumi do ztracena. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Toho času ještě zajímavý Phil Joanou zaslouženě sklidil ovace s nekompromisní sondou do gangsterského prostředí. Drsný pohled do života několika starých přátel nabízí několik šťavnatých scén, ve kterých si tvůrci nedělali hlavu s mírou zobrazovaného násilí. Vedle nápadité kamery a Morriconeho motivu zaujme celá plejáda hereckých es, zejména pak spolehliví Gary Oldman a Sean Penn. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Hľadal som, čo nové tento film priniesol. Márne. Sean Penn mi pripadal kŕčovitý, Ed Harris je typologicky skôr vojak, než mafián a tak mi ostáva iba Gary Oldman, ktorý mafiánskeho magora zahral presvedčivo. Príbeh sa ničím nevymyká z rámca daného jeho predchodcami a na obdivovanie striekajúcej krvi pri záverečnej strieľačke som už starý. Aj tie tri hviezdičky som dal preto, aby som "milovníkom žánru" nepokazil skóre. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Takhle výborný film jsem dlouho neviděla a to jsem si o něm nemyslela nic dobrého. Nezapomenu na běh hořícím domem, kdy se Gary Oldman zachoval jako úplný šílenec a Penn se jím nechal vyhecovat, ale co jiného mu zbývalo. Herecké obsazení nemělo chybu, všechny ale mnohonásobně převyšoval právě Oldman. To byl parádní magor. Harris mohl být jako hlava gangu ještě drsnější a ďábelštější. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Stav milosti svedl dohromady Seana Penna (Terry Noonan) a Robin Wright (Kathleen Flannery). Dcera Dylan Frances se jim narodila 2 roky po natáčení, syn Hopper Jack přišel na svět o další 2 roky později. Od dubna 1996 do června 2010 tvořili tito dva herci manželský pár. (klukluka)
  • Když při závěrečné přestřelce skáče Terry Noonan (Sean Penn) za bar, je vidět, že dopadne na záda. V dalším záběru zpoza baru ale vidíme, že dopadá na břicho. (šerminator)
  • David Rabe spolupracoval na scénáři, avšak není zmíněn v titulcích. (D3VIL)

Reklama

Reklama