Reklama

Reklama

Zapomeňte na Čelisti, zapomeňte na uhlazená hollywoodská schémata. Přichází desetimetrový Bílý žralok, který se rozhodl „trochu“ znepříjemnit život obyvatelům poklidného přímořského městečka Port Harbor. Poté, co starosta dává od krvavého problému ruce pryč, berou záchranu místních lidí do rukou dva neohrožení bojovníci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ano, je to hrozně debilní film, ale odpad dát nemohu. Koukněte na Bílí zabijáci, to zde každý hvězdičku přidáte... Je jasné, že Italové se chtěli přiživit na Čelistech. Tolik vykrádaček jsem snad ještě neviděl. Mělo to na slušné B-čko, ale debilní scénář to pohřbil. Když pomineme, že jde o rok 1981, kdy ty efekty prostě nebyly jen tak. I když místy to byla fakt bída. Tak. Hovadiny roku! Žralok - kruci už - nevydává žádné zvuky - řev, chrčení, apod.... Opět tu máme zabudované vysílačky v dýchacích trubicích potápěčů. To jsou ti lidi fakt tak debilní?? A chování "obětí"? Hrůza. Všichni hrozně v šoku, nikdo se nedokáže něčeho držet apod. Děs, opravdu děs. Nemělo to špatnou hudbu. Herci katastrofální a dabing ještě horší... A ten žralok? Teď myslím filmový - to vážně? Přemýšlející žralok? Který chytá s úmyslem za šňůru a taká, který ucpává potápěče v jeskyni, který svým nejcitlivějším místem ("čumák") rozbíjí skálu??? Debilita ne? Příště, než se pustí někdo do natáčení takové podobné hovadiny, přečtěte si aspoň dětskou encyklopedii o zvířatech. To bude stačit... ()

kajda.l odpad!

všechny recenze uživatele

Vskutku (ne)povedená parodie na Čelisti. Mám trošku nutkání dát jednu hvězdu, protože jak u tohoto "HORORU", jsem se nenasmál, ani u nějaké komedie, tedy žánru, kde se předpokládá, že se divák smát bude a u sledovánu tohoto "děsivého hororu" jsem smál vskutku hlasitě:D. "Velká bílá obluda", tento druh žraloka, měl být už vyhynulí a jediný exemplář se vyskytuje v našich vodách:), jak děsivé.. ()

Reklama

pend 

všechny recenze uživatele

Film, který v Americe zakázali promítat kvůli přílišné podobnosti s Čelistmi. Není se čemu divit. Film kopíruje jedničku téměř doslova dějem včetně výběru podobných herců. Co se nepovedlo, je model žraloka - obrovská hlava, která se pohybuje pouze kolmo vzhůru a zásadně mimo potenciální oběti, modýlek, který je spíše komický ve scéně s vrtulníkem a při zavalení jeskyně a nakonec záběry z přírodopisného filmu. Film naštěstí celkem ubíhá a docela se při něm pobavíte. Ve srovnání s Bestií z hlubin je to ovšem parádní dílo... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě platí uplně všechno co bylo napsáno v okolních komentářích - příšerné neherecké výkony, hloupoučký scénář, hrozné triky v čele s maketou hlavy žraloka s hračkovým modýlkem vrtulníku. Nelze vynechat ani to že bylo ve filmu použito množství záběrů z nějakého přírodopisného dokumentu - čili věc naposledy používaná snad v 30 - 40 letech a pak ještě ve filmech Eda Wooda. Ano Poslední žralok je tak blbý až je nechtěne vtipný. K dokonalosti mu však chybí dvě veci. První odečtená hvězdička je za absenci nahoty, tolik důležité pro béčka :-). No a ta druhá mínusová je za šetření krví. Ono vůbec 70 - 80 léta u taliánů jdou rozeznat díky zářivým barvam a nehororovým kulisám = vesměs hezké tropické ostrovy za bílého dne. A také díky neuvěřitelnosti gore efektů daným nevyužíváním slizu a krve. A obojí je ke škodě i v Posledním žralokovi. ()

t.mon 

všechny recenze uživatele

Škoda, nepovedlo se. Je prostě jasně vidět, že ten žralok je gumovej. SPOILER! Je to vidět třeba v tý scéně po masakru s windsurfingem, kdy ten žralok sežere toho chlapa s megafonem. KONEC SPOILERU! Viděl jsem sice málo žraločích hororů, ale tohle je určitě jeden z nejhorších. Útes smrti (o Čelistech samozřejmě nemluvím) je stokrát lepší než tahle kokotina. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • V roku 2019 vydali soundtrack k filmu na CD a vinyle po prvýkrát po 38 rokoch. CD verzia obsahuje skladby, ktoré neboli vo filme nikdy použité. Vydanie bolo obmedzené na 500 kópií na CD, 400 na štandardnom vinyle a 100 na farebnom vinyle. (Raccoon.city)
  • Vzhledem k vysokým tržbám bylo v plánu natočit i pokračování, jelikož se ovšem mechanický žralok při natáčení tohoto filmu porouchal, tak tvůrci filmování dvojky nakonec neuskutečnili. (fiLLthe3DD)
  • 5. marca 2013 vydala spoločnosť RetroVision Entertainment film na DVD, čo znamenalo vôbec jeho prvé oficiálne domáce vydanie v Spojených štátoch. Film obsahoval zreštaurovaný obraz a k bonusom DVD patril krátky dokument Great White: The Legacy – 30 Years Later a vzácne kino trailery. Z DVD bolo vyrobených iba 500 kópií a dalo sa kúpiť iba online. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama