Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podobně jako prasátko Babe, které se chtělo stát pasteveckým psem, má sen i Proužek, mládě Zebry omylem opuštěné v bouři potulným cirkusem. Proužek má sen vyhrát dostihy. A to ne ledajaké, ale rovnou nejslavnější dostihový závod světa: Kentucky Derby Open. Pruháček je zachráněn panem Walschem, trenérem koní a majitelem malé farmy. Na farmě se brzy seznámí i s ostatními zvířátky: poníkem Tuckerem, moudrou kozou Franny, potrhlým kohoutem Reggiem a dalšími. Také se spřátelí s Channing, dcerou pane Walsche, která má stejný tajný sen jako on. Oba dva, s pomocí svých zvířecích přátel, pak musí bojovat s předsudky a posměchem ostatních (Nejsi kůň!, Jsi jenom holka!), aby naplnili svůj velký sen: Vyhrát prestižní závod a porazit všechny ty ušlehtilé čistokrevné koně a namyšlené žokeje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (162)

dopita 

všechny recenze uživatele

Hodně slabej klon prasátka Babe. Taky tu mluvěj zvířata a zebra si taky myslí že je něco jinýho než ve skutečnosti je - a sice závodní kůň. Jenomže jestli sem čuníkovi Babe držel palce, tak Stripes mě připadal uplně mimo mísu. Fakt je směšný když baculatej krátkonohej prcek Stripes předběhne štíhlý, trénovaný koně. Takže příběh je předvídatelnej až hanba a tak spíš záleží na tom jak funguje vše ostatní. Taky nic moc, ale aspoň je to občas sranda. Pelikán Husa s hlasem Patrika Hezuckýho se fakt povedl. Když začne dělat koniny a koza to okomentuje „to je blbeeec“ tak to sem se docela zasmál. Naopak masařky byly zbytečný, mimochodem deatil hovna na kterým si jedna z masařek pochutnává...co to ksakru mělo bejt?? No ale budiž, neusnul sem u toho a ani mě to nenaštvalo. ()

Hrus 

všechny recenze uživatele

Na velmi prumerny film jsem se koukal s velmi prijemnou spolecnosti, takze sem se rozhodne nenudil. Dostavali jsme zachvaty smichu z mnoha naivnich "dialogu", a pouze obcas prisel zaslouzeny smich, zejmena kdyz byl na scene Husa nebo mouchy. Klobouk dolu pred dabingem. Hmmm ale stejne Hayden Panettiere z Heroes byla tim hlavnim lakadlem... ()

Reklama

grerar 

všechny recenze uživatele

Pardon, ale to mi přišlo natolik slabé, že jsem to ani nedokoukal... Zřejmě mne navíc kromě slabého příběhu odradil i příšerný dabing. Sorry, ale ten pelikán (plameňák, husa nebo za co se to všechno převlékal) byl opravdu na můj vkus ubohej. Odpad to není, ale nemá k tomu v porovnání s velkou animáckou konkurencí daleko... ()

Al Majda 

všechny recenze uživatele

Typický rodinný filmík. Pro děti mluvící zvířátka, pro starší rapující mouchy a pro rodiče láska, píle a péče o zvířecího miláčka, taky schopnost dosáhnout svých cílů. Vtipný hlášky, hodně se mi líbil plameňák, ten byl cool, jeho jméno je obzvlášt hustý-Husa. Prostě pro děti je to supr a myslim si ,že hodně lidí si v tom taky najde něco svýho, čemu se rádi nenuceně zasmějí. Jasně všichni už dopředu víme ,jak to dopadne,že zvítězí ten nejlepší a ten hodný.Možná je to škoda,že tam nebylo něco originálnějšího. Nicméně zase nemůžeme předělat etiku našich babiček pahádkářek(morální zásady) - láska ,dobro vítězí nad zlem,přátelství,myslim,že tohle naše generace potřebují spíš než mobily a brutální gamesy. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době ´sem vytáhl do kina i děti a volba palda právě na Racing Stripes. Nebyl ´sem zrovna nadšený tím, že ve filmu vystupují mluvící zvířata, ale do kina se nešlo kvůli mně, tak ať se baví hlavně děti. A když už film začal, obavy byly ty tam. Tolik vtipů a hlášek ´sem nečekal. Přestože jde o film pro děti (a místy je to bohužel znát až moc), bavil ´sem se skvěle. Kde jinde uvidíte pelikána, který si říká Husa a oslovuje slepici McChicken a dvě šílené mouchy v podání Genzera a Suchánka? A to už ´sem se dostal k dabingu, který se taky mimořádně skvěle vyvedl. Kohout Carda utíkající před "kyselým deštěm" je nezapomenutelný. Další, co mě mile překvapilo je Ishamova hudba. Hlavně pak ta vokalní část, která sice není toliko výrazná, kolik by zasloužila, přesto mi uvízla v hlavě a sem tam si ji hvízdnu. A co se příběhu týče, ´sem si jist, že ´sem pro děti lépe vybrat nemohl. Jak jinak jim ukázat, že pokud si za něcím pevně stojí, jejich odhodlání a pevná víra je vždy přivede k červené pásce na konci závodu, kterému se říká Život. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Obecně je známo, že ochočit a vycvičit zebru tak, aby se na ní dalo jezdit, je težší, než je tomu u koně. Jde spíše o výjimečné případy, když se to povede. (SONY_)
  • Zvířecí příběh vydělal v amerických kinech během tzv. opening weekendu (14.-16.1. 2005) 18,8 mil. dolarů a do začátku dubna až 48,7 milionů. (imro)
  • Pro belgického režiséra to je v pořadí jen druhý film, debutoval totiž už roku 1998 animákem Kouzelný meč - Cesta na Camelot. Pro většinu jeho spoluscénáristů je Rychlý Stripes jejich celovečerním debutem. (imro)

Reklama

Reklama