Reklama

Reklama

Rychlý Stripes

  • Jihoafrická republika Racing Stripes (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Podobně jako prasátko Babe, které se chtělo stát pasteveckým psem, má sen i Proužek, mládě Zebry omylem opuštěné v bouři potulným cirkusem. Proužek má sen vyhrát dostihy. A to ne ledajaké, ale rovnou nejslavnější dostihový závod světa: Kentucky Derby Open. Pruháček je zachráněn panem Walschem, trenérem koní a majitelem malé farmy. Na farmě se brzy seznámí i s ostatními zvířátky: poníkem Tuckerem, moudrou kozou Franny, potrhlým kohoutem Reggiem a dalšími. Také se spřátelí s Channing, dcerou pane Walsche, která má stejný tajný sen jako on. Oba dva, s pomocí svých zvířecích přátel, pak musí bojovat s předsudky a posměchem ostatních (Nejsi kůň!, Jsi jenom holka!), aby naplnili svůj velký sen: Vyhrát prestižní závod a porazit všechny ty ušlehtilé čistokrevné koně a namyšlené žokeje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (162)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem se ujistit, jestli ve mě ještě takovýto typ filmu dokáže vyvolat nějaké emoce a nostalgii, ale nedokázal. Nebo alespoň ne tento. Mluvící zvířata by nevadila, kdyby nebyla tak strašně otravná, samozřejmě v čele s tím nesnesitelným pelikánem. Lidští herci jsou jak podle šablony, v podstatě kdyby to bylo čínsky, stejně byste věděli, co zrovna říkají. Do konečného závodu jsem spekuloval jestli dát jednu nebo dvě, ale ten rozhodl jasně! PS. Většinou si nevšímám, jak hodnotí ostatní a každý ať má svůj názor, ale pokud nepatříte do cílové skupiny, tzn. nejste děti do 12 let, nechápu jak někdo může dát víc jak tři, to musí bejt fakt infantil. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na to, že to dabovala hovada z Tele Tele, to bylo dost slabé. A to ten dabing byl vážně skvělý a perfektně seděl (Genzer - moucha). Je to totiž neskutečně jalové, stupidní a amatérské. Už jenom ten scénář - zebra chce vyhrát dostih. Předpokládám, že se tímhle inspirovala Letadla (scénář je ctrl c ctrl v) a díky tomu dopadla stejně neslavně. 50% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ty si ale čudný čierny kôň, načo sú ti biele pruhy?“ – „Čo to trepeš, čo nevidíš, že je to biely kôň s čiernymi pruhmi?“ Po austrálskej podmanivej rodinnej komédii PRASIATKO BABE si zrejme každý najbližší rutinér myslel, že dokáže nakrútiť niečo podobné: vtipný ale stále rodinnými hodnotami predchnutý komerčný hit o zlatých rozprávajúcich zvieratkách, prostredníctvom ktorých nám povie silnú pravdu o nás samých, pričom titulné zvieratko verí, že nie je prasiatkom/zebrou, ale ovčiarskym psíkom/pretekárskym koňom. VEĽKÝ SEN MALEJ ZEBRY dieru do sveta neurobil oprávnene. Jedná sa o slabý film, ktorý nie je ani „zlatý“, ani príliš kvalitný, ľudský herci nemajú šancu (pamätáte na farmára Jamesa Cromwella? Ten šancu mal.) a zvieratá sú nudné. ()

Jaxx84 

všechny recenze uživatele

Ač je to námět ryze originální a tak trochu ujetý, tak jeho provedení ho poslalo do kytek. Ano je to rodinný film pro malé děti, ale nechápu proč Jihoafrická republika (proč je v popisu filmu Jižní Afrika???) musí lézt do zadnice zrovna USA a kopírovat její typický scénář, vlajku z pruhy, hymnu z pruhy... možná proto ta zebra... a hlavně tu šílenou hudbu s orchestrem, která má dohnat prázdná místa, kde mají být emoce. Přesto jsem u toho na rozdíl od ženy neusnul a to je pro mě v tom filmu největší překvapení. Nebo možná i pro jediný opravdu vtipný prvek, a sice uřvaného pelikána Hezuckého, díky němuž po dlouhé době musím složit poklonu českému dabingu. 4/10. ()

Džasman 

všechny recenze uživatele

Tak po včerejším znouzhlédnutí v TV jsem se zase skvěle nasmála. Pomalu jediný film, který je supr nadabovaný - mouchy v podání genzera a suchánka naprosto perfektní a "husa" jakbysmet :-) Jako koňák taky musím uznat, že tvůrci si nechali poradit odborníky a i dostihoví koně vypadali jako dostihoví :-). Takový nereálný příběh, ovšem k zasmání naprotsto úžasné :-) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Pro belgického režiséra to je v pořadí jen druhý film, debutoval totiž už roku 1998 animákem Kouzelný meč - Cesta na Camelot. Pro většinu jeho spoluscénáristů je Rychlý Stripes jejich celovečerním debutem. (imro)
  • Obecně je známo, že ochočit a vycvičit zebru tak, aby se na ní dalo jezdit, je težší, než je tomu u koně. Jde spíše o výjimečné případy, když se to povede. (SONY_)
  • Poník, kterému propůjčil hlas Dustin Hoffman, musel být během natáčení přemalován na hnědo. Svojí původní barvu totiž s přípravou na příchod zimy změnil na bleděhnědou. (imro)

Reklama

Reklama