Reklama

Reklama

Rychlý Stripes

  • Jihoafrická republika Racing Stripes (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Podobně jako prasátko Babe, které se chtělo stát pasteveckým psem, má sen i Proužek, mládě Zebry omylem opuštěné v bouři potulným cirkusem. Proužek má sen vyhrát dostihy. A to ne ledajaké, ale rovnou nejslavnější dostihový závod světa: Kentucky Derby Open. Pruháček je zachráněn panem Walschem, trenérem koní a majitelem malé farmy. Na farmě se brzy seznámí i s ostatními zvířátky: poníkem Tuckerem, moudrou kozou Franny, potrhlým kohoutem Reggiem a dalšími. Také se spřátelí s Channing, dcerou pane Walsche, která má stejný tajný sen jako on. Oba dva, s pomocí svých zvířecích přátel, pak musí bojovat s předsudky a posměchem ostatních (Nejsi kůň!, Jsi jenom holka!), aby naplnili svůj velký sen: Vyhrát prestižní závod a porazit všechny ty ušlehtilé čistokrevné koně a namyšlené žokeje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (162)

grerar 

všechny recenze uživatele

Pardon, ale to mi přišlo natolik slabé, že jsem to ani nedokoukal... Zřejmě mne navíc kromě slabého příběhu odradil i příšerný dabing. Sorry, ale ten pelikán (plameňák, husa nebo za co se to všechno převlékal) byl opravdu na můj vkus ubohej. Odpad to není, ale nemá k tomu v porovnání s velkou animáckou konkurencí daleko... ()

Gagin 

všechny recenze uživatele

Rodinný film se vším všudy. Zvířata kam se podíváme, předem jasně daný příběh, o kterém víme jak předem dopadne. Jediný plus dávám českému dabingu, který je v podání Hezucký, Genzer, Suchánek apod. výborný a smál jsem se jen díky jemu. Koukat na tento film v jiném jazyku, zcela jistě to nebude mít takový účinek. Pro mě klasika, tedy normální koukatelnej film na odpoledne s rodinnou. Dávám *** hvězdy ()

Reklama

Budweiser 

všechny recenze uživatele

Stíhací mouchy, tak to jsem ještě neviděl a co ty dvě potvůrky nadělaly, tak z toho jsem smíchy málem upadl ze židle. Mouchy děj filmu velmi zpestří a oživý, bohužel možná je to jediné, co si divák z filmu odnese. Hlavním hrdinou je zebra, pro mě ale byly číslo jedna mouchy s nevýdaně vydařeným českým dabingem!!! ()

TO 

všechny recenze uživatele

Velice dojemně zpracovaný příběh zebry a její holčičí kamarádky (vždy skvělá Hayden Panettiere). Sice prostý děj, ale celkově nadstandartní dílko v žánru dětských filmů, které pobaví asi i většinu dospělých. Celý trénink a závod zebry s koňmi je moc pěkně komerčně natočený . Trikově velmi dobře zvládnuto. Hodně veselé je žvatlání všemožných zvířátek. Mě se tenhle příjemný a ohromně roztomilý film líbil víc jak Babe-galantní prasátko. Na tuhle zebru prostě nemá ani Seabiscuit. ()

muoaner 

všechny recenze uživatele

To jsem se zas jednou nechal upsat ďáblu, když jsem povolil slečně vybrat film. Už jsme viděl hodně přehnanejch nápadů, ale zebra, co má sen vyhrát dostih, to opravdu překračuje všechny meze. A pohled, jak si to krosí v tom jeteli je opravdu dost zarážející. Ještě, že to ten dabing vytáhl, protože Suchánek, Genzer a Hezucký své postavičky vyšperkovali dokonale. Za to Vašuta bych zastřelil při každém slovu, které vypustil z hub*, protože ten jeho dabing a artikulace, připomínající dabing nějakého porna z let 70, mi rval uši. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Pro belgického režiséra to je v pořadí jen druhý film, debutoval totiž už roku 1998 animákem Kouzelný meč - Cesta na Camelot. Pro většinu jeho spoluscénáristů je Rychlý Stripes jejich celovečerním debutem. (imro)
  • Na hudbě k snímku se podílel Sting a hlavně Bryan Adams, jehož záběr sahá od vlastní hudby, přes filmovou, až po hudbu k počítačovým hrám, např. Grand Theft Auto: Vice City (2002). Díky práci na filmech má na kontě už čtyři nominace na Zlatý glóbus a tři na Oscara. (imro)
  • Režisér Frederik Du Chau přemýšlel nad natočením pokračování, pro které napsal scénář. (Cheeker)

Reklama

Reklama