Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

Natascha 

všechny recenze uživatele

Eh, čekala jsem, že to bude lepší, když v tom hraje Keanu Reeves, ale smůla. Až jsem si občas říkala, kdy už mu ufiknou tu hlavu, ať je pokoj... Některé pasáže, které asi byly míněné vážně mě vyslověně rozesmály (postava Kazatele, proslov o desetitisícové štětce a košilích z Imperialu). Jinak takhle si představuji nepřehlednou akci, člověk pomalu neví, kdo s kým bojuje a většinou to probíhá tak, že vidíme osobu s nožem (bičem, pistolí a kdovíčím ještě...) a potom se k zemi někdo skácí, ale co bylo mezi tím, to můžeme leda tak hádat. Navíc mezi ústředním duem není celý film žádné jiskření, takže když se na konci políbí, vypadá to jak polibek bráchy se ségrou. Navíc mi bylo líto delfína:-( ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Nějak příliš nepobírám, co na tom vlastně všichni tak haní? Jde o celkem dobrý sci-fi, Keanu slušnej, Ice-T v pohodě, ta holka co hrála v Hvězdný pěchotě je kočka, Dolph Lungren je zábavně strašnej - ale to není nic novýho, že jo ... Delfín a supercompy, mírně (no vlastně celkem dost) apokalyptický město... Velice slušnej film, kterej měl mimojiné už v r.95 celkem jasno v tom, že to nejcenější budou v dohledný době informace!! ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Hrôza! Gibsonovi síce ide písanie kníh lepšie ako písanie scenárov a tento nebol nič extra, ale dobrý režisér mu mohol vdýchnuť minimálne pôsobivú vizuálnu stránku. To sa pri takejto látke priam ponúka. Ale Longo (nečudujem sa, že po tomto už o prácu nezakopol...) nemá ani zbla talentu, alebo vizuálneho cítenia. V jeho réžii vyzerá celý film tak neskutočne lacno, béčkovo (až Céčkovo) a nezaujímavo, až sa človek musí čudovať, ako sa takýto režisér dostal k filmu celkom slušného formátu. Kulisy vyzerajú ako z televíznej rozprávky Handrigula. Toto má byť postapokalyptická budúcnosť? Fuj. Rozpočet bol síce len 26 miliónov USD (čo v 95-om nebolo veľa, ale ani málo), ale nápaditý režisér by z toho vykresal niečo relatívne pôsobivé. Zo sľubnej látky sa tak stala sračka, ktorá patrí do tých najspodnejších regálov videopožičovne. Čudujem sa, že tu naokolo vidím aj 4-hviezdičkové a 5-hviezdičkové hodnotenia. Tú jednu hviezdičku som dal za Takeshiho Kitana, Keanu Reevesa (ktorý sa, chudák, aj snaží) a Dolpha Lundgrena, ktorý je na celom filme najzábavnejší (aj keď tak nebol zamýšľaný). Ešte šťastie, že cyberpunk vo filmovej podobe dostal po Johnnym Mnemonicovi odškodné vo forme Matrixu. Robert Longo, smaž sa v pekle! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem přemýšlel, proč jsem dal filmu podle scénáře Williama Gibsona jenom tři hvězdičky, až jsem si ho pustil, a potom mu ještě jednu ubral. Laciná, trochu sebeparodická výprava, prkenné (až uvidíte jak se Keanu Reeves potácí po scéně, dojde Vám další význam toho slova) herecké výkony a režie jak z pekla. Zamýšlený filmový milník druhé půlky devadesátých let má všechny znaky béčka konce let osmdesátých. Už úvodních deset minut bylo špatných a zhruba za polovinou začal nezadržitelný pád někam do céčkového bahna. V posledních pěti letech starého milénia a v dekádě po začátku nového, mohl režisér použít neselhávající test kvality své práce. Pokud se mu v záběru objevil Dolph Lundgren, tak točil brak. Robert Longo nebral vážně ani tohle varování a v klidu dál kopal hrob své kariéře. Alespoň v tomhle odvedl výbornou práci. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

S odstupem každé další dekády se tyhle představy přetechnizované budoucnosti nechtěně stávají vtipnější a mimóznější, o to víc, pokud se točí kolem hustohusté počítačovo-hackerské subkultury. Což Johnnyho nespasí, protože už od data výroby jde o mizerně natočenou koninu s tragickou režií, designem i hereckými výkony. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Na počítačích SGI Indigo 2 (150 MHz) trvalo vytvoření jednoho snímku v rozlišení 1230 X 680 bodů až 5 hodin. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Videosekvence zobrazující virtuální realitu jsou v horší kvalitě ve srovnání s dnešními filmy, avšak představují vrchol technologií z doby natáčení filmu. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Jane March byla původně připravena hrát Jane, tuto postavu nakonec ztvárnila Dina Meyer. (ČSFD)

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama