Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odkrytí masového hrobu čítající 50 těl není příjemný zážitek pro policii ani pro Michelle a Ryana (Kate Hodge a William Butler), kteří Texasem projjíždí. Cestou kterou jim poradil "Kovboj" Tex (Viggo Mortensen) narazí na neznámého řidiče, s kterým mají malou potičku a musí vůz opravit, tam se poprvé zjevuje "Leatherface". Dopravní nehodou se jim komplikuje uprostřed lesů život, Michelle sice nachází útočiště, ale spadá do spárů kanibalské rodiny, kde Ryane umírá. Záchrana přichází v podobě "víkendového lovce" Benna (Ken Forre)... (Rodriguez)

(více)

Recenze (117)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Asi jediná solídna časť texaskej frančízy, pravdaže s výnimkou fenomenálneho prvého filmu. Texaská asociácia pre rozvoj cestovného ruchu nás opäť sprevádza týmto čarokrásnym krajom plným polopúští, močiarov, lesov a kanibalov a na rozdiel od ostatných pokračovaní je to celkom zábava. Čo sa týka gore, podobne ako jednotka je to relatívne soft. Narozdiel od nej to ale nie je nechutne dusné, lebo o to ani tvorcom nejde. Napríklad počas klimaxu hrá miesto hororovej hudby riadny rokenrol. Hlavnou devízou je poctivá atmosféra plášťom noci zatiahnutého konca sveta kdesi na severe Texasu, krásne nasvietené texaské lesy a močiare a hlavne dôležitá vec, na ktorú tvorcovia podobných filmov zabúdajú: dôstojní protivníci zdegenerovaným vrahom! Záverečný súboj je prinajmenšom vyrovnaný a zďaleka nie je jasné, kto zomrie a kto sa dožije záverečných titulkov a nejeden Texasan dostal riadnu dávku olova a odišiel dokaličený, ak teda mal to šťastie prežiť. Toto má mať správny survivor/exploitation horor!!! ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Po bizarní dvojce se třetí díl vrací ke svým hororovým kořenům, třebaže dle dobré tradice této série i zde narazíme na postavy s prapodivným vzorcem chování. Svým scénářem trojka na přechozí díly příliš nenavazuje. Dvojku ignoruje úplně (díky bohu) a jedničku si bere spíše jen za vzor, přičemž lidožravou famílii rozšiřuje o nové členy. Přibyli další dva bratři (jednoho z nich NAPROSTO SKVĚLE zahrál Viggo Mortensen), bláznivého taťku vystřídala mamka, děda zůstal dědou a další generaci zastupuje malá holčička, která je jakousi třešíňkou na dortu úchylné domácnosti. Film se nebojí černého humoru, přičemž některé hlášky jsou úplně boží a převážně je má na svědomí Mortensen s šibalským úsměvem na tváři (třeba: „Proč nás nenecháte na pokoji?!“ - „Máme hlad!“ :-)) Celé je to rozumně krátké, řekl bych tak akorát, a přestože to autoři se znovuoživováním postav ke konci už přehánějí, jedná se o docela koukatelný kus. Na kultovní jedničku to ale pochopitelně nemá. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení a zasloužené červené %-ta ;-). Leather face je tu trochu odlišný od novějších dílu (2003 a Počátek), ale tento díl má pořádně hustou atmosféru a syrovosti na rozdávání. Slabší jedinci by mohl považovat tento horor za trochu úchylný a bizardní, mě to rozhodně nevadilo a některé scény jsem si vysloveně vychutnal. V roli padoucha zaujal Aragorn – V.Mortensen. Na druhou stranu úchylnosti pobrala tato rodina více než dost. Doporučuji pokud se vám líbily jiné Texaské Masakry. 7+/10* ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mi přijde už celkem zbytečný na svou dobu, ostatně jak je vidět i v současnosti, dvakrát úplně stačilo. Leatherface zde sice získává oproti minulému dílu zpět svou "tvář", ale ve výsledku nejde o nic jiného než o průměrnou naháněčku po lese. Zachraňují to aspoň slušní herci, takže na podívání OK, pro fandy LF povinnost bez jakékoli urážky. 60% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to ešte stále dosť šialené a aj rodinka je dosť šialená a vedeli to roztočiť. Aj keď začiatok a stred sú len také slabé otukávačky, tak posledných 20 minút to malo gore efektnosť, drsnosť a konečne aj masaker aký som očakával. V par scenach som postrehol aj čierny humor, ale disponoval aj atmosférou hlavne v lese a pri jazere. Som spokojný, asi ma bavil aj viac ako originál. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (21)

  • S prácou Jeffa Burra neboli producenti spokojní, a tak ho vyhodili. Kedže však neboli schopní nájsť za neho náhradu, museli ho angažovať opätovne. (beso74)
  • Jediný díl ze série Texas Chainsaw Massacre, který se nenatáčel v Texasu. (Chatterer)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama