Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

EstéCaňa 

všechny recenze uživatele

S rukou na srdci se vám můžu zaručit, že jsem neviděl lepší anime než je Naruto. No dobře nejsem nějaký extra nadšenec do japonských anime, ale tento mě pohltil hned při prvním dílu. Seriálu nechybí nic! Propracovaný příběh, hodně vtipných scén dokonalé openingy, endingy a celkoví soundtrack! Co nato říci Naruto mě jako seriál zaujal hlavně díky vtipným postavám typu: Maito Gai, Kakashi, Rock Lee a samozřejmě Naruta. V porovnání s Naruto Shippuuden mi přišel ten první Naruto jako o fous lepší. Shippuuden je až moc krvelačný, ale stejně mám rád oboje!!! 9/10 ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Nedejte na první dojem! Naruto se sice zprvu může zdát jako čistě infantilní, jednoduchá a směšná zábava pro prcky (což někdy opravdu je), ale když u toho člověk pár epizod vydrží, tak vlastně zjistí, že to je seriál s velkou škálou zajímavých a skvěle napsaných postav, mezi kterými si člověk lehce najde oblíbence, navíc s poutavou příběhovou linkou, které nechybí napětí ani logika, plus s podmanivými souboji, jenž jsou často radostí pro oko. Samotnou narativitu by Narutovi mohl dokonce závidět i leckterý dnešní příběhový seriál. Třeba abych v pozdější fázi příběhu ukazoval fakáče na postavu, které jsem ze začátku strašně fandil (a taky naopak), to se zatím povedlo jen Hře o trůny. Ano, je tam ale i plno extrémně trapných fórů, úděsně utahaných sekvencí, přehnaného afektu a dalších aspektů typických pro standardní anime, plus seriál je to extrémně dlouhý, v jeho poslední třetině navíc opravdu dost kriticky ztratí dech. Ale sakra žůžo dobrodrůžo je to pořádné. Už jen kvůli parádnímu soundtracku. Schválně si zkuste dát prvních 10 dílů, pokud vás to ani poté nechytne, odložte to. Průměrné 4* ()

Reklama

J-kob 

všechny recenze uživatele

Můj první anime seriál a hned taková bomba! Po dvaceti dílech jsem měl jasno, Naruto se trefil přímo do mého vkusu. Shlédnul jsem jej za pár dní a ze mě se stal člověk, který se chtěl dozvědět o žánru anime co nejvíce. Velmi jsem si také oblíbil skvělý soundtrack. Moje nejoblíbenější skladby jsou Wind od Akeboshi, Haruka katana a Sadness and Sorrow. Hodnocení 9/10. (Do hodnocení nezapočítávám příšerné fillery, které jsou až po přibližně 135. díle a dají se proto bez problému vynechat) Uznávám, že je to ode mě nadhodnocená známka, ale Naruto byl první tak mu trochu přidám:) ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

“He found a strength he didn’t realize he had. Why? Because a certain person who was precious to him. To save that person he rushed in knowing it was a trap. He was a true ninja, worthy of honor. Is this the first time you have seen a friend die in battle? This is part of what it means to be a ninja.” Když mi byl tento seriál před nějakými šesti lety poprvé představen, přiznám se - smál jsem se, že jsem z Pokémonů a podobných již dávno vyrostl. Naruto je ale v každém případě zcela jinde. Sice je částmi stále velmi dětinský, svým způsobem je ale také velmi vyspělý (chce se to jen prokousat přes první 4 díly, než člověk zažije první silný moment, který by od animovaného seriálu určitě nikdy nečekal). Nezažil jsem seriál tolik dbající na morální hodnoty, odvahu, vytrvalost a neústupnost čelíce potížím, přátelství a sebeobětování se. Jediná výtka kterou k němu mám jsou četné fillery, ale rozumný člověk si jejich seznam najde na internetu a vyvaruje se jich. 4* ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem se hodně dlouho odhodlával do tohoto jít, protože 220 dílů + OVA atd.... No... Nicméně jsem rád, že jsem do toho šel... Líbí se mi, že v seriálu víceméně najdu vše... Od vtipných momentů, přes akční, dramatické, až dojemné... Akčních je samozřejmě nejvíce a provedení bojů mě někdy opravdu dostává a koukám na to s otevřenou pusou... Kresba příjemná, někdy cíleně vtipná... Dost jsem se bál charakterů... Vem me že seriál je dlouhý a pořád s jednou "tváří" by to bylo celkem nudné... K tomu ještě postav není zrovna málo... Ale autoři nezklamali... Každá postava se v seriálu vyvýjí... Některé méně rychle, některé více... K tomu ještě ta hudba... Fakt Naruto má krásnou hudbu, která ještě víc podtrhne situaci a člověk se víc zažere... Logicky i soundtracky jsou velice dobré... Dějově zajímavé... Hlavní linie ze začátku se nečekaně strhne a příběh nabere jiný směr... Celé je to prošpikováno pár "uvolňovacími" díly či vedlejšími příběhy... Jo, podle mě je vidět, že si s tím autoři aspoň trochu víc pohráli a ne se jen drželi jednoho bodu... Co mi ale vadí je "sekání" bojů různými vzpomínkami, vysvětlováním apod... V samotných bojích je hodně klišé, jelikož reálně by postavy jednali myslím naprosto jinak... Takových chybek je tam více, ale tak nic není dokonalé, že.... I tak si myslím seriál drží velice vysokou úroveň a není postava, která by mi vyloženě vadila... Jen Sakura už byla později otravná neustálím šílením po Sasukem, což tvůrcům asi později došlo a výrazně to omezili.... Kdo má rád ninji, akci, různé druhy jutsu apod. a zajímavý příběh, tak doporučuji... ()

Galerie (86)

Zajímavosti (50)

  • Jedná se o první „filler“ neboli epizodu, která přímo nesouvisí s dějem seriálu, ale je to jen doplňková epizoda. (LUKICKK)
  • Naruta mluví dívka, Takeuchi Junko. (Komprimus)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama