Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze uživatele draggo k tomuto seriálu (1)

Avatar: Legenda o Aangovi (2005) 

Book One: Water Na tenhle seriál jsem narazil úplnou náhodou v době, kdy ho ještě v ČR skoro nikdo neznal a (zprzněná) filmová adaptace byla hudbou budoucnosti. Netušil jsem, jestli je to myšlené jako seriál pro děti nebo pro dospělé (až později jsem zjistil, že cílovka je údajně 6-11 let, ale většině fanoušků je tak minimálně 2x tolik). Ale bavilo mě to naprosto neskutečně. Pohltil mě ten svět čtyřech národů jednotlivých elementů, bavily mě postavy napsané lépe než ve většině "dospělých" seriálů a užíval jsem si skvěle vymakané akční scény (a brečel do polštáře, že ze mě nikdy nebude airbender :D). Ale především si mě zaháčkoval ten příběh o dvanáctiletým klukovi, kterej zjistil, že je posledním ze svého lidu a navrch má jako Avatar na svejch bedrech odpovědnost za celej svět. Střídají se tak momenty vážný a vtipný, a kupodivu to do sebe skvěle zapadá a celý je to jízda od začátku až do konce. S koncem finálové epizody jsem věděl, že jsem právě našel jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděl. /95% a 5*/ Oblíbené epizody: Southern Air Temple, The Blue Spirit, The Fortuneteller, Siege of the North Book Two: Earth Druhá série nezůstává té první nic dlužna a i když se to zdálo nemožné, kvalitativně ji ještě překonala. Co mě dostalo asi nejvíc, byl vývoj všech postav, který za těch 20 dílů urazily neskutečnou cestu a třeba ze Zuka se stává možná nejzajímavější postava celýho seriálu. Příběh je tentokrát mnohem dospělejší, zamotanější a komplikovanější, a upřímně řečeno mi to už vůbec nepřijde jako seriál pro dětské publikum, které ATLA podle mě nemůže úplně pochopit. Druhá sezóna také znamená příchod několika nováčků, kteří do seriálu skvěle zapadli a spolu se starými známými se domanévrovali do finále, které svojí dokonalostí a emocionální silou překonalo veškerá má očekávání a potvrdilo, že jsem A:TLA nezařadil na absolutní seriálový vrchol omylem. /100% a 5*/ Oblíbené epizody: The Cave of Two Lovers, Zuko Alone, The Tales of Ba Sing Se, Crossroads of Destiny Book Three: Fire Třetí série završila tohle seriálové mistrovství tím nejlepším možným způsobem. Jako nit se jí táhne ten blížící se nevyhnutelný konec, přesto se ale opět najde čas na spoustu skvěle zpracovaných odboček a konečně se více pokročí v romantické lince, kterou seriál v předchozích řadách jen naťukával. Opět mě nepřestává překvapovat propracovanost a vývoj jednotlivých postav, epizody hýřící skvělými nápady, dokonalé akční sekvence a mimo jiné stále i dostatek humoru. Zkrátka tahle série mi utekla snad ze všech nejrychleji a vyvrcholila peckovým 4-dílným finále Sozin's Comet, které seriál naprosto dokonale završilo. A když jsem poprvé zíral na černou obrazovku potom, co skončily závěrečné titulky, cítil jsem ten vzácný pocit smutku, že něco skončilo, který mívám jen u těch největších majstrštyků. Klobouk dolů. /100% a 5*/ Oblíbené epizody: The Painted Lady, The Beach, Day of Black Sun, Sozin's Comet ()

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama