Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze uživatele Skejpr k tomuto seriálu (1)

Avatar: Legenda o Aangovi (2005) 

Hodnocení první série: To, co se ze zeačátku jevilo jako nevázaná sranda pro děti 10 a níž se s postupem času stále více a více měnilo na velmi vyzrálé, promyšlené a strhující fantasy, jehož výborně pointovaná komika je spíše takový bonus, byť naprosto neoddělitelný od skvěle funkčního celku. Od 12. retrospektivního dílu pak nastupuje vyloženě nedětský feeling, který po posledních dvou dílech nenechá na pochybách už vůbec nikoho: I navzdory americkým penězům a občas přeci jen poněkud evropštějšímu looku je Avatar čistokrevným Anime. Zjevná inspirace východní kulturou, nenásilné moralizování skrze neochvějnou moudrost starších, svět duchů, ustící v nečekané hororové finále s duchem, který krade tváře, a spektakulární monster momenty přírodních duchů a totální destrukce, které si v ničem nezadají s Neon Genesis Evangelion... Po první sérii jednoznačně za 5 a zvědavost do další kapitoly ohromná!!! Hodnocení druhé série: Po druhé sérii už to slavné není. Výrazný pokles tempa, občas až přílišná překombinovanost, psychologické otočky některých postav, výraznější nevyrovnanost mezi humornou a vážnou složkou (díl v jeskyni dvou milenců s věčně zhulenými nomády je ovšem super) a v posledních dílech také slabá gradace a značně nešťastné prolínání mezi dějovými liniemi. Druhá série za nic moc 3 hvězdy... Hodnocení třetí série: A bohužel, pokořit první sérii se nepodařilo. Třetí je přesně na pomezí mezí první a druhou, rozkouskovanost Země se naštěstí v druhé části série vytratila, když se linie spojí a seriál nabere opět jednotné směřování. Velikosti "Vody" se ale jen málokdy přiblíží (tanec s draky, nebo obří ostrov - želva jest čestnou výjimkou). No a pak samozřejmě ohromné čtyřdílné finále. Výsledek tedy, stejně jako poslední řada, za ****. Ale silné... ()

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama