Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (187)

matt85 

všechny recenze uživatele

Voda: První série ukázala nejen velký potenciál, ale také naznačila, že jde udělat seriál jak pro dospělé tak i pro děti. Země: Druhá série sice víc povídková, něž příběhová, ale stále kouzelná a nápaditá. Oheň: Jedna z nejlepších sérií v historii seriálů! Závěr se nemohl povést lépe a i když to samožrejmě dopadlo dobře, tak vás to tak vezme, že kdyby to dopadlo špatně, tvůrci by to tím pokazili! Nezapomenutelný seriál, ke kterému se budu určitě vracet! P.S. Moje pořadí elementů podle oblíbenosti: 1. Země Proč: Protože kromě ovládání země je tu ještě kov, železo atd. 2. Oheň Proč: Ještě před týdnem bych oheň dal na poslední místo, ale po zkouknutí dílu The Firebending Master, kde je vysvětlena pravá krása elementu, jsem musel zvolit druhé místo! 3. Vítr a Voda: Oba tyto elementy jsou taky krásné, ale Voda měla málo prostoru, kvůli seznamování v první sérii a vítr dokonce ani skoro vůbec žádný prostor, ale nevadí :) ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

No dobře, takže můj komentář ještě jednou, bo je třeba jej přehodnotit. První série byla nic moc, typ humoru, zvláště ten Sokkův, mi přišel dost trapný a scénáře jednotlivých dílů dost ubohé, pořád "na jedno brdo". Ale druhá série byla úplně nejlepší a závěrečná bitka byla fakt super. Třetí série byla už pak hlavně velkou přípravou na očekávané finále. Byla stále o dost lepší než první série, ale o málinko slabší než série druhá. Humor byl stejně jako v druhé série ale i přesto kvalitní. Sokka byl prostě nepostradatelný. A velkolepé finále zvýšilo průměr celé třetí série o maximum. Takové efekty se jen tak nevidí. Příběh byl také velmi kvalitní a všechny hlavní ale i mnohé vedlejší postavy jsou nezapomenutelné a mají hodně do sebe. Verdikt: 4 a 1/2* až 5* a 85 - 90 %. ()

Reklama

Smejdik 

všechny recenze uživatele

Avatar a jeho skvělá banda vás v první knize, která se nemusí zdát tak úžasná, vtáhnou do děje a představí vám svět, jehož jméno sice nepoznáte, ale který vám bude na konci tak blízký, že vám bude líto opouštět jej spolu s hrdiny, kteří na něm zažili tolik dobrodružství. I přes prvoplánové zápletky a mnohdy dětinský humor byla první série opravdu dobrou přípravou na dvě následující. Jak příběh pokračoval, sbližoval mne s hrdiny a vtahoval do sebe neuvěřitelným způsobem. Druhá řada, která nám představila pár nových postav, byla dospělejší s inteligentnějším humorem. Ten pravý nářez ale přišel s řadou třetí. Ta překonala obě předchozí knihy. Příběh plynul tak rychle, že si člověk ani neuvědomil, že přišel závěrečný čtyřdíl. I když v podstatě od začátku víte, jak to nakonec dopadne (je to přeci jen pohádka), trnete u obrazovky a držíte všem palce, užíváte si ty epické souboje (kam se hrabe třeba Gandalf!) a téměř nedýcháte, dokud to neskončí. A ono to bohužel končí... je vám líto, že tuto partu musíte opustit, protože jste si s ní užili tolik srandy, napětí, emocí... Nehledejte v Avatarovi podprůměrné anime - se skvělým castingem, propracovanou animací a (na animovaný seriál) nezvykle dobrou hudbou se řadí k tomu nejlepšímu, co jsem měl možnost vidět. Ale přiznávám, možná je to tím, že elementy mě fascinovaly už od malička a připadal jsem si, jako bych nechal procházet svou fantazii skrze tvůrce...ale není to krása, když při sledování seriálu chcete být vzdušným nomádem? :) Shrnutí: Book 1 - 80%, Book 2 - 90%, Book 3 - 100%, jdu si to dát ještě jednou! ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nádherné, plnokrevné animé z dílny amerického studia Nickelodeon, které snese srovnání s tím nejlepším, co v tomto žánru vzniká na Dálném východě. Fantastické scenérie světa s poctivě promyšlenou mytologií, jakožto i dech beroucí souboje elementy ohýbajících bojovníků jsou poctivě okénko po okénku ručně vykresleny (jednou z mnoha vizuálních lahůdek, které mě při sledování Avatara nikdy nepřestaly uchvacovat je jedinečná choreografie každého ze čtyř elementárních bojových umění - waterbending je modelovaný podle tai chi, firebending podle kung fu, atd.). Pravá síla a srdce seriálu je však tam, kde má být - v kvalitním scénáři a plnohodnotných, vystíněných postavách. Ač je Avatar primárně určen pro děti do 18 let, z preciznosti dramatického stavění jednotlivých dílů, sérií (knih), vykreslení a vývoje postav, jejich dialogů a vnitřního života, by si mohlo a mělo vzít příklad 95% televizní produkce pro dospělé. Něco málo k postavám. Aang je neuvěřitelný týpek - jsem si jistý, že kdybych Avatara viděl ve dvanácti, stal by se pro mě na zbytek života ikonou (mimochodem, Avatar je možná vůbec to nejlepší, co můžete pustit dětem ve věku 10-15 let - nekrvavá akce servírovaná s hektolitry životní moudrosti, u které nebudou desítky hodin ani dutat). Katara je archetypální snová dívka, Sokka dobrosrdečný šašek, Zuko bezvadný příklad rozervaného antihrdiny, zdaleka nejraději jsem však měl postavy Toph a Iroha. Maličká, slepá dvanáctiletá holčička z aristokratické rodiny (Toph) je zdaleka nejdrsnější postavou seriálu, tuhá jak žula, respektive ocel. A Iroh, geniálně nadabovaný legendárním Makem, je ztělesnění životní moudrosti a cesty k opravdovému štěstí. Tu a tam se najde pomalejší, či mírně nudnější epizoda (filler), celkově však zážitek na život, proto absolutorium - 90% ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animovaných seriálů co kdy vznikl. Perfektně napsané postavy u kterých, vidíte vývoj, dospívaní a po každé špatné zkušenosti či porážce se zvednou a poučí do budoucnosti. Příběh rozdělený do 3 knih/sérií, při které naše hlavní skupinka zažívá úžasná dobrodružství, potkávají ostatní postavy, které jsou pro příběh důležité, a pokud si myslíte, že se tu objevili jen tak pro srandu, tak se mýlíte. Hlavní příběh stojí hodně na vztazích hlavních postav a na takového Sokku, nebo strýčka Iroha budete vzpomínat ještě hodně dlouho. Příběh je velice vtipný, ale také se tu najdou scény a díly, které se zaměřují spíše vážnějším směrem, ale stále vás baví a je to návykové jako droga. Celé to podtrhuje překrásná animace, která je perfektní pro předvedení všech různých elementů a akčních scén. Pokud jste tento seriál stále neviděli, tak děláte obrovskou chybu, protože se jedná o seriál, který se zapsal do historie a pokud vám někdo bude říkat, že je to pro děti tak se pekelně mýlí. 10/10. ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Ovládání krve je natolik temná forma ovládání, že její pouhé používání nahlodává jedincovu mysl a přibližuje ho k hranici šílenství. (Azurovydrak)
  • Kapitán Zhao je inšpirovaný postavou Williama Tavingtona z filmu Patriot (2000). Vedúca castingu Maryanne Daceyová dostala pokyn, že má nájsť človeka s podobne hrozivým hlasom. Prekvapivo dokázala získať herca Jasona Isaaca, ktorý skutočne hral Tavingtona vo vyššie uvedenom filme. Zhaa teda hral herec, ktorým bol inšpirovaný. (Krnac)
  • Herečka Grey Griffin, která pro seriál namluvila postavu Azuly, učinkovala i v navazujícím seriálu Legenda Korry (od r. 2012), kde propůjčila svůj hlas postavě Ming-Hua. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama