Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (187)

matt85 

všechny recenze uživatele

Voda: První série ukázala nejen velký potenciál, ale také naznačila, že jde udělat seriál jak pro dospělé tak i pro děti. Země: Druhá série sice víc povídková, něž příběhová, ale stále kouzelná a nápaditá. Oheň: Jedna z nejlepších sérií v historii seriálů! Závěr se nemohl povést lépe a i když to samožrejmě dopadlo dobře, tak vás to tak vezme, že kdyby to dopadlo špatně, tvůrci by to tím pokazili! Nezapomenutelný seriál, ke kterému se budu určitě vracet! P.S. Moje pořadí elementů podle oblíbenosti: 1. Země Proč: Protože kromě ovládání země je tu ještě kov, železo atd. 2. Oheň Proč: Ještě před týdnem bych oheň dal na poslední místo, ale po zkouknutí dílu The Firebending Master, kde je vysvětlena pravá krása elementu, jsem musel zvolit druhé místo! 3. Vítr a Voda: Oba tyto elementy jsou taky krásné, ale Voda měla málo prostoru, kvůli seznamování v první sérii a vítr dokonce ani skoro vůbec žádný prostor, ale nevadí :) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Už u první bylo znát, že je to.. typické. Roztahaný příběh o zbytečné epizody, místy zbytečné moderní prvky, předvídatelnost. Sestříhat ze tří seriálových sérii jeden, dva normální filmy by tak nemělo být vůbec těžké. Z tohoto pohledu mi tak filmový Poslední vládce větru přijde ještě snad i o něco snesitelnější, protože alespoň nezdržoval. Pravda, tam to bylo zase možná trochu moc rychlé. Chtělo by to zřejmě film i seriál "smíchat" dohromady. ~ První série ještě šla, pominu-li, že mi tenhle "japonský" styl animace nijak zvlášť nevoní, a že Avatar mi také sedí víc jako "malý mudrc" z filmu než rozjařené trdlo. Ale budiž. ~ Ve druhé sérii mi už vadila další postava (slepá dívenka), nahánění za "záchranou unesené dívky", breptající zvířecí duchové, Zukův a strýcův příběh, hledání Appa, vlastně celá zbytečně roztahaná část ve městě, zbytečně navracející se dřívější postavy a k tomu další zbytečné natahující díly, nemluvě o zbytečných klišé. Autoři měli zřejmě příběh na dvě série a najednou dostali zadání na sérii třetí, tak se musela vymyslet vata. ~ Třetí série už byla zbytečná a dvě by tak i seriálově byly až až. Nápad s "telekinetickým ocelovým polo-Golemem", dřevěné lodě s ponorkami... To už snad není fantasy, to je hovadina. Chyběl mi tam James Bond. Tady už tvůrci vůbec netušili, co dělají a snažili se být vtipní, což bylo ubohé. ()

Reklama

Idego 

všechny recenze uživatele

Po všech těch nadšených doporučeních od známých a i podle toho strašně vysokýho hodnocení jsem opravdu nečekal, že to bude tak infantilní. Příběh je primitivní (pro děti), dialogy jsou nesofistikovaný, psaný jednoduchým jazykem (pro děti), není tu absolutně žádný násilí (safe pro děti), takže i ten největší záporák je vlastně neškodnej a napětí a strach u toho můžou cítit leda děti, a prostě JE TO MOC PRO DĚTI. Jsou dětský pořady, který jsou boží i pro dospělýho, a měl jsem za to, že tohle bude mezi nima klenot, ale bohužel. Jak může tolik dospělých bavit něco i takhle vybrakovanýho, aby to mělo 4,5 tisíce hodnocení s průměrem 87%, fakt nepochopím. Leda u toho všichni hulili. To je pak super i Kouzelná školka. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Korry je Aang pro to nejmenší publikum, to ovšem nic nemění na tom, že se skvěle bavím. Po shlédnutí všech dílů musím konstatovat, že je to naprostá dokonalost a vrchol animovaných seriálů, skloubení akce, humoru, chytlavého příběhu a to nejdůležitější, atraktivních a zajímavých postav. // Tak po 10 letech jsem si dal opáčko abych se připravil na adaptaci kterou tento měsíc vypustí Netlix. A ten seriál je pořád neskutečně bomba, zábavný, originální, dokonale napsané postavy. Prosím ať to Netflix neposere. ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

1.séria 95% 2.séria 97,5% 3.séria 100% Seriál s nápadom, výraznou dejovou líniou, humorom, skvelou animáciou, čo sa kažou jednou sériou zlepšuje a podrobne vykreslenými postavami, ktoré sa narozdiel od väčšiny postáv v seriáloch vyvíjajú a menia. To pravé anime fantasy pre mňa odohrávajúce sa vo svete ovplyvnenom ázijskou kultúrou s podmanivou hudbou a so skvelými súbojmi. Obľúbené postavy: Iroh, Sokka, Momo, potulný predavač hlávkového šalátu. Suki=best girl ! ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • V knize „The Art of the Animated Series“ se píše, že Severní a Jižní vzdušný chrám vedli mniši a Východní a Západní vzdušný chrám jeptišky. (KGBelik)
  • Všechny tři série začínají scénou na lodi. (Azurovydrak)
  • Azulin styl ovládání ohně byl inspirován čínským bojovým uměním Chāquán. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama