Reklama

Reklama

Hory mají oči

  • USA The Hills Have Eyes (více)
Trailer

Poklidné automobilové putování se v hrůzyplném remaku klasického hororu Wese Cravena mění v boj o holé přežití! Osamělá rodina se v poušti Nového Mexika stává obětí zvráceného klanu krvežíznivých mutantů. Film Hory mají oči, ve kterém není nouze o kaluže krve a strašidelné scény, vás napětím nenechá ani na chvíli vydechnout! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (866)

Marius 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme je viac než kdekoľvek inde poznať či prioritou hodnotiaceho diváka má byť hodnotenie v rámci žánru alebo hodnotenie filmu v rámci kumštu zvaného kinematografia. Pokiaľ by som mal, ako väčšina tu prítomných hodnotiť z hľadiska prvého, niet Horám čo vytýkať, ba práve naopak môžme tlieskať, lebo k poctivému dodržiavaniu pravidiel slashera pridáva poriadnu dávku nadsázky a politickej nekorektnosti (i keď na môj vkus trochu okatej a príliš humornej tam, kde by som bral skôr sarkazmus). Obete sú "blbé ako kýbel gitu", záporáci sú primerane hnusní a spoľahlivo ožívajú, postavy jedna po druhej končia svoju púť životom nuž a i "mravec Otylko ide do západu slnka a taká bohová hudba tam hrá pritom" (toto je pre Tommyho). Slasher, okorenený miernou, ale naozaj miernou dávkou exploitation sme tu mali nedávno viackrát v omnoho úbohejšej podobe, avšak tento zaváňa aspoň akou takou originalitou pokiaľ ide o spracovanie. Pokiaľ však na Hory pozriem z hľadiska toho čo očakávam od filmu ako druhu umenia bez ohľadu na žáner, je to oveľa horšie. Prvou a najväčšou výhradou je mizerný scenár. Ako píše i Adrian, je rytmicky nevyvážený a celkovo nechutne otrepaný. Vadila mi tá šablónovitosť postáv tak typická pre slashery, odhadnuteľnosť okamihu "ľakačiek", z ktorých niektoré boli lacné a zbytočné. Vadila mi kreténskosť konania postáv, ktoré sa správajú akoby mali spolu IQ 30 a šlo im len o to aby sa dožili v zdraví večera, kedy po ne príde za západu slnka vrtuľník s basou šampusu pre víťazov. Vadilo mi, že Aja necháva príliš viditeľných mutantov, ktorí potom nevzbudzujú dostatočnú hrôzu. Čo sa mi páčilo naozaj veľmi bolo spracovanie titulkov á la Dawn of the Dead, vcelku dobrá hudba a slušná réžia. Nuž čo dodať na záver...keby sa remaku chytil Jackson mohol to byť zábavný splatter, keby sa ho chytil Uve Boll mohol by to byť zábavný ...no tu by vlastne bolo jedno aký subžáner, určite by to bolo zábavné, chytiť sa toho Hitch tak si pustíme do nohavíc bez toho že by sme niečo poriadne videli, Tarantino by z toho spravil exploitation s čiernym humorom, ale Aja ostal niekde uprostred, snažiac sa do tejto tortičky zmiešať väčšinu spomínaných ingrediencií. Vyšlo mu to, ale u mňa to nefunguje. Chcel by som však od Aju vidieť "normálny" film, lebo ako režisér na mňa pôsobí veľmi sľubne. 5/10 ...tí, ktorí majú radi horror ako žáner, pripočítajte si aspoň tri desatinky. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že dobrý režisér se pozná, když i ze spoustukrát vytěženého tématu dokáže udělat zajímavý film. A Hory jsou nejen zajímavé, ale i brutálně napínavé (a napínavě brutální) a párkrát dokonce i překvapivé. Škoda toho trochu přepáleného závěru, ale ani ten nijak neumenšuje zjevný důkaz Ajaova filmařského talentu. Jeden z nejlepších hororů posledních let... P.S. Zapomněl jsem se zmínit o skvělé práci se zvukem, něco tak působivého tu taky dlouho nebylo (resp. jsem si toho asi nevšiml :o)) ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Na Aju patřičně brutální (unrated verze), s několika lahůdkovými mordy, ale jinak oproti HAUTE TENSION krok zpět. První půle včetně napadení karavanu ještě slušná, se schopností vyvolat mrazení na zádech, v druhé půli se ale napětí vytratilo, přibylo hrdinského patosu a klišé, které pohřbilo i extrémně vyhrocené situace, při kterých by se měl divák třást strachem. I proto jsem se nebál o hlavní postavy, což je špatně. Aja je velmi schopný režisér, ale potýká se se špatnými scenáři. PS: Milovníci papoušků asi nebudou rádi :o) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nech Douga na pokoji. Je to demokrat. Ti na zbraně nevěří...... AJAjááááj!!! Tak od tohoto hororu som si sľuboval veľmi veľa. Prvá polhodina je za jasných 5*. Parádne stupňované napatie a stihlo ma poriadne trhnúť 3-krát. Potom však ukázali mutantov kanibalov a bola scénka s tým malým chlapcom (SPOILER veľmi nemilo ma prekvapilo, že sa mu nič nestalo, ale hlavná vec, že psa zjedli) a začalo to ísť dole vodou. Príliš často ukazovaní mutanti (mne pripadali viac smiešni ako desiví), príliš blbé chovanie postáv, príliš neuveritelný prerod zbabelca na vraždiaceho hrdinu, príliš veľký počet nelogických a divných vecí (deti mutanti kanibali nejedia?, a čo to malé mutantie decko? kolko morálnych hodnôt sa v ňom prebudilo, atď...). Veľmi veľké sklamanie. Asi som už nejaký veľmi náročný alebo ja neviem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To, že radioaktivní spad má negativní dopad na havíře z Nového Mexika je fanouškům hororu známá věc. Otázkou jen bylo, jak se remaku Cravenova filmu zhostí ten bezskrupulózní bastard Aja, no a on názorně předvedl, že pokud mu nehází scenárista krvavá topora od krumpáčů pod nohy, je schopen natočit ve svém žánru nadprůměrnou věc. Doteď jsem si myslel, že z té vesnice pro jaderné testy zbyl jen profesor Jones a pomuchlaná lednička.. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (36)

  • Na dvě minuty filmu bylo vystřiženo, aby film získal rating R. (Karlos80)
  • Mutanti ve snímku vznikli kombinací klasických masek s dodatečnými počítačovými efekty. (imro)
  • Když rodina Carterových odjíždí od benzínky vstříc kruté budoucnosti, je očividně večer, protože slunce je nízko a tvoří dlouhé stíny. Během následující nehody a nechtěného kempování v poušti je však vysoko na obloze, jako by bylo poledne. (warner)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Reklama

Reklama