Reklama

Reklama

Každý hřích i zločin zanechávají nějakou stopu. Ambiciózní, chladnokrevný Rus Nikolaj Lužin pracuje v Londýně pro významnou mafiánskou rodinu. Jeho největší předností je rychlost a chladnokrevnost. Ani na okamžik neváhá porušit zákon, použít násilí či někoho dokonce zabít. Situace se změní ve chvíli, kdy porodní asistentka Anna objeví deník ruské dívky, která zemřela při porodu, a rozhodne se pátrat v její minulosti… Kriminální thriller režiséra Davida Cronenberga (tvůrce známých titulů eXistenZ, Moucha, Mrtvá zóna, Dějiny násilí) byl na Torontském mezinárodním filmovém festivalu v roce 2007 oceněn hlavní cenou za režii (David Cronenberg), další získal za výpravu, střih a zvuk. Kromě toho mu patří ještě další významná filmová uznání. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Stoupák

Stoupák (hodnocení, recenze)

Naprosto genialni. Nebojim se rict, ze je to lepsi nez Americky gangster. Chovani Vigga Mortensena jako "just driver" naprosto uzasne....

suwer

suwer (hodnocení, recenze)

Tento film me nezaujal, ba naopak. Jednoduchy pribeh, ktery se rozviji velmi, velmi pomalu a v podstate ztraci na dulezitosti a zajimavosti. V zaveru je pokazeno i to malo, co z celeho filmu a jeho myslenky zbylo. Uz jsme tu meli nespocet filmu z prostredi "podsveti", ale tento se radi mezi nizky a nudny prumer. Vyzdvihl bych vykon Vincenta Cassela a mozna i Armina Mueller-Stahla, ale totalne me zklamal neduveryhodny a tezkopadny vykon Viggo Mortensena. Neveril jsem mu z te role ani n.

StClara

StClara (hodnocení, recenze)

Klobouk dolu ... Byla jsem naprosto uchvacena vykonem Mortensena. Opravdu silny film.

strixsr

strixsr (hodnocení, recenze)

Vincent Cassel je tady neuvěřitelnej, doufám že natočí dvojku..

Iguaner

Iguaner (hodnocení, recenze)

mc.loki: O tom Gangsterovi jako bys mi mluvil z duše.
Pro ty co viděli film jen v XviD taková malá perlička. Jeden z posledních titulků v kině zní: " Nezapomeňte film ohodnotit na www.csfd.cz ".

mc.loki

mc.loki (hodnocení, recenze)

Musím říct, že předchozí Cronenbergeroviny mi moc neříkají. Tohle mě ovšem posadilo na zadek. Je to plnokrevný film, ze kterého cítíte bolest, strach, zimu, tlukot srdce. Den předtím jsem viděl Amerického Gangstera a nic z toho jsem necítil. Takže takhle se mají točit filmy! Pět hvězd jak vyšitejch. Jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl.

lagoon

lagoon (hodnocení, recenze)

Fantastické představení nejvyšší kvality, Mortensen ukazuje perfektní přípravu na tuto roli, Watts a její čistoskvoucí vzevření evokuje tu krásnou část lidstva stojící daleko od darebáků, avšak když Ti někteří darebáci (jsou-li?) jsou tak úžasně přitahující. Ženy jistě přelepují svoje plakáty na Jacka Hollowaye lepí V.Mortensena!A strhující Armin, bože ten to zahrál......

Author

Author (hodnocení, recenze)

wow, všichni vypadaj tak úžasně rusky a ten viggův účes je úplně kouzelnej... : D

Pražák

Pražák (hodnocení, recenze)

Může mi někdo vysvětlit zařazení tohoto filmu do žánru "mysteriózní"? Nechcete to opravit?

Hoke

Hoke (hodnocení, recenze)

P2 - MPAA: Rated R for strong violence/gore, terror and language.
Eastern Promises - Rated R for strong brutal and bloody violence, some graphic sexuality, language and nudity.
:-P

petero

petero (hodnocení, recenze)

Torrance: Pozri si P2 a budeš vidieť ten rozdiel kedy sa za bodnutie do oka udelí filmu eRko.

Shadwell

Shadwell (hodnocení, recenze)

1mo je Gangsta lepší, havLorde + hodně lidí vyzdvihuje Vigga - a oprávněně - ale Vincent se mi zdál stejně dobrej (i když, kdo tohle dokáže posoudit ? ).

havLord

havLord (hodnocení, recenze)

Torrance: Silně o tom uvažuju, buďto jí dodám časem, až se mi to ještě víc rozleží v mozkovně a ještě víc tomu zpětně přijdu na chuť, nebo až to uvidim podruhý, asi na to zajdu do kina. Za tenhle film ty 4 promarněný piva stojej :]

havLord

havLord (hodnocení, recenze)

History of Violence mě rozladilo, ale tohle... TOHLE JE NĚCO! Kam se hrabe nějakej Emerickej Gangsta... Pche. Mortensen zahrál na jedničku :-*

TakeItEzy

TakeItEzy (hodnocení, recenze)

Tohle vypadá dost slibně!!! Po skvělém filmu History Of Violence tu máme další takový nářez... Cronenberg se nám rozjel!!!

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Vyhrál v Torontu, začínám se těšit, doufám, že se dočkáme české premiéry

vincent

vincent (hodnocení, recenze)

Herecke obsadenie je super ale neznasam, ked ruske charaktery hraju zapadoeuropski herci. Nemec, Francuz, Americanka... A este pre istotu hovoria komickym ruskym prizvukom, len aby sme vedeli ze to su Rusi. A preco hra Cassel furt takych tupcov? Film z prostredia ruskej mafie moze byt super ale nie v takomto zlozeni. Podal man to bude sklamanie.

formelin

formelin (hodnocení, recenze)

vypada to velice dobre.. historie nasili byla celkem onicem, doufam ze tohle bude trochu drsnejsi a ne tak pohadkovy ;) .. Viggo tu vypada hodne huste :)

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

Výborný plakát; připomíná mi nějakou pc hru, ty ruce...

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Naomi Watts, Viggo Mortensen, Vincent Cassel, Armin Mueller-Stahl... jeden aby sa posral od radosti. ...len aby to nebolo sklamanie ako History Of Violence... Dúfam že to Cronenbergovi konečne vyjde! (a ten Mortensen - uuaaaáááááárghh!!!!!!)

genetique

genetique (hodnocení, recenze)

Tak ak sa Cronenberg bude uberať tým smerom akým skončil pri Histórii, tak sa máme na čo tešiť. Už len pohľad na obsadenie ma hreje. :)

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

13.05.2022

Legendární kanadský režisér David Cronenberg (Moucha, Dějiny násilí) letos po osmileté pauze od uvedení svého posledního snímku Mapy ke hvězdám z roku 2014 představí svůj nejnovější příspěvek do… (více)

Statham v pokračování Východních příslibů?

Statham v pokračování Východních příslibů?

04.12.2020

Pokračování thrilleru Východní přísliby bylo v plánu prakticky od premiéry snímku v roce 2007. Hlavní roli v původním filmu o ruské mafii ztvárnil Viggo Mortensen (Zelená kniha) a patří mezi nejlepší… (více)

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

11.09.2020

Režisér Doug Liman (Na hraně zítřka) a herečka Anne Hathaway (Interstellar, Debbie a její parťačky) společně chystají nový snímek Lockdown, jenž má podle všeho být mixem nízkorozpočtové romantiky a… (více)

Reklama

Reklama