Reklama

Reklama

Iron Man 2

  • USA Iron Man 2
Trailer 1

Tony Stark, majitel velké zbrojařské firmy a vynálezce speciálního obleku Iron Mana, odmítá snahy vlády o vydání své technologie pro potřeby armády a tvrdí, že nepřátelé státu jsou ve vývoji o mnoho let pozadu. K jeho velkému překvapení se na závodech v Monze objeví podivný muž, který ve velmi podobném obleku vyvolá nejdříve autonehodu závodních formulí a následně napadne Starka. Útočníkem je Ivan Vanko, zneuznaný potomek ruského vědce, který kdysi pomáhal Tonyho otci založit Stark Technologies. Z vězení ho unese Tonyho konkurent Hammer, který chce, aby mu tajně vyrobil obleky Iron Mana. Jenže Vanko začne pracovat na takzvaných drondech - válečných robotech. Pro sebe si vyrobí svůj vlastní oblek Iron Mana a na výstavě technologických válečných novinek pomocí svého tajného softwaru a robotů napadne diváky a Tonyho... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 555)

somnar 

všechny recenze uživatele

Tak daleko jako poprvé Iron Man nedoletěl, přesto předvedl to, co se tak nějak obecně čekalo. Ne uplně blbý popcorn, perfektní akci, nějaké to satirické rýpnutí a svěží nápad. Což ve světle nebetyčné sterility posledních blockbusterů nakonec vůbec není málo. Věčná škoda té občasné ztráty energie a tempa, pád na hubu někdy v polovině je skoro smrtelný. Ty tři a půl hvězdy dávám neviděné originální verzi, dabing to pohřbívá takřka dokonale (aneb slyšet diskuzi Rockwella a Rourka o ptáčcích a svíjet se v bolestech). Zatím 70% s potenciálem klesat. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kde je ta uzavřenost a spád jedničky? Kde je Starkovo silné osobní kouzlo? Dvojka je rozbředlý, roztěkaným a strašně nezáživným blábolením hvězdně obsazených postav, jejichž dialogy a vtípky mnohdy působí jako z pera pětiletého dítěte (přiznávám, že vina může být na straně dabingu, ale to bohužel jen těžko můj dojem změní, dokud neuvidím titulkovanou kopii). Favreauovi jsem v první díle jeho rutinérství odpouštěl, protože Downeyho charakter měl šťávu. Ve dvojce je většina krásného pryč, zbývá jen plkání, vyšeptalý humor a překvapivě Downey, který jakoby byl tak přesvědčený o vlastní neodolatelnosti, že úplně ignoruje prázdnost svých výroků. Na komiksáku, který mě během dvou hodin nenadzvedne ze sedadla ani jediným kulervoucím momentem, není něco v pořádku. Víc než jednu hvězdu dabované verzi dát nemůžu... ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. Ivan's Metamorphosis ,2. House Fight V1 ,3. Making Pepper CEO ,4. Senate / Ivan Creates Drones ,5. Make Way For Tomorrow - Expo Version ,6. Rhodey Dons Suit ,7. Dying Hero ,8. Natalie Intro ,9. Monaco Drive ,10. Mayhem In Monaco ,11. Jailhouse Talk ,12. Ivan Escapes ,13. Gun Show ,14. Tony Discovers Dad's Secret ,15. Sledgehammer V2 ,16. Nick Fury ,17. New Element / Particle Accelerator ,18. Sledgehammer ,19. New RT / To The Expo ,20. Black Widow Kicks Ass ,21. Iron Man Battles The Drones ,22. Ivan's Demise / The Kiss ,23. Thor ,24. I Am Iron Man ,25. Make Way For Tomorrow Today, ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Narcis, co úspěšně zprivatizoval světový mír, je zpět! Za předpokladu, že ten chloroform nebyla Zelená, trápí Anthonyho už jen nerusky vypadající Rus s trýznivým holobičem a existenčně-milostně-pracovní problémy, ale to není nic, co by zbrojař milénia s nukleární hercnou nevyřešil.. Favreau se držel osvědčeného schématu jedničky, kdy akce bylo poskrovnu a vše se točilo kolem charismatické aury Downeyho jr., což byla myslím správná volba i vzhledem k tomu, že dětem přístupné scény s "hammeroidy" se utápěly v nepřehlednosti a nudě. Pokud Marvel pomýšlí na trojku, měl by ji pojmenovat podle hvězdy, na které vše stojí - Tony Star(k). Ušetří se spousta peněz za triky a rudozlaté brnění může klidně zamířit do sběrny cenných kovů.. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Jestli hledáte film, který má koule, tak myslím, že jste ho našli. Tenhle film má prostě svůj styl, své charisma, stejně jako tomu bylo u stejně skvělé jedničky. Robert Downey je pan herec. Mickey Rourke ho skvěle doplňoval a jako záporák byl dokonalý, ta ruština mu seděla. Hodně lidí si stěžuje na dabing, já s ním problémy neměl a myslím, že se vydařil. Scarlett Johansson a Samuel L. Jackson potěšili, stejně tak jako AC/DC, kteří tomu dodali šťávu. Hned po skončení projekce se mi zachtělo film vidět znova a to myslím o něčem svědčí. Chci trojku ! ()

Galerie (155)

Zajímavosti (173)

  • Diskžokejem na Tonyho (Robert Downey Jr.) narozeninové párty je DJ AM, občanským jménem Adam Micheal Goldstein. Adam zemřel ještě před premiérou snímku, když se ve svém newyorském bytě předávkoval drogami. (Kubaaa97)

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Olivia Munn u X-Menů

Olivia Munn u X-Menů

15.04.2015

V Iron Manovi 2 se mihly hned dvě herečky, které čeká superhrdinská budoucnost u konkurence. Nejdřív se studiu 20th Century Fox zalíbila Kate Mara, která poslala Tonyho Starka na slyšení do… (více)

Reklama

Reklama