Reklama

Reklama

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) je velmi zkušený zloděj a jeho největší mistrovství je v krádeži nejcennějších tajemství. Ovšem není to jen tak obyčejný zloděj. Dom krade myšlenky z lidského podvědomí v době, kdy lidská mysl je nejzranitelnější – když člověk spí. Cobbova nevšední dovednost z něj dělá nejen velmi vyhledávaného experta, ale také ohroženého uprchlíka. Musel obětovat vše, co kdy miloval. Nyní se mu však nabízí šance na vykoupení. Může získat zpět svůj život. Tato poslední zakázka je nejen velmi riskantní, ale zdá se, že i nemožná. Tentokrát nemá za úkol myšlenku ukrást, ale naopak ji zasadit do něčí mysli. Pokud uspěje, bude to dokonalý zločin. (Cinemax)

(více)

Diskuze

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

runner85

ja veru tiež 2x. A na prvý som sa nechytal a stratil som sa v tých leveloch. Hejt je potom logický. Našťastie prišiel ešte 2. look a to bolo teda osvietenie :) Dával som schválne riadny pozor a všetko do seba zapadlo.

runner85

runner85 (hodnocení, recenze)

breeder

tak doktoré  filmy treba pozerať aspoň dvakrát, ja som si to tiež musel pozrieť druhý raz aby som pochopil :D

na příspěvěk reagoval breeder

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

runner85

Aha, tak podľa toho, čo som si prečítal, tak nebol vo sne. Dával som práveže dobrý pozor, no, ale niektorí režiséri to proste vedia zamotať, aby človek potom premýšľal.

na příspěvěk reagoval runner85

Dado

Dado (hodnocení, recenze)

Yesqward

Ja takisto, väčšinu nových filmov sledujem prvýkrát s titulkami, aj keď mám v nejednom prípade na výber. No vyslovene ma irituje, keď sa v nejakej internetovej diskusii stretne partia obmedzencov, ktorí síce nevedia o dabingu prakticky nič, no s radosťou sa predbiehajú v tom, kto preň vymyslí najoriginálnejšie hanlivé prirovnanie. K dabovaniu sa samozrejme musí pristupovať citlivo, inak ľahko pochová celý film, avšak tak, ako existujú dabingy, ktoré sú zlé, existujú aj také, ktoré sú excelentné. Preto sa aj do svojich komentároch k hodnoteným filmom snažím občas hodiť nejakú poznámku k slovenskému dabingu, aby sa aspoň tí, ktorí ho nemajú potrebu vopred odsúdiť, mohli orientovať v tom, či sa im oplatí pozrieť daný film v slovenčine, alebo radšej siahnuť po pôvodnom znení s titulkami (prípadne po českom dabingu).

Dado

Dado (hodnocení, recenze)

Jello Biafra

Pokiaľ máš na mysli slovenský dabing filmu Som legenda, tak ten by mohol hrôzou označiť len absolútny ignorant, ktorý je v rámci dnešnej módy schopný nadávať už len keď začuje slovo dabing. Spojenie Dano Dangl - Will Smith je skvelé a tvorcovia si dali záležať dokonca aj na zdanlivo bezvýznamných drobnostiach, takže Shrek a Oslík rozprávajú v TV hlasmi Sokola a Cinkotu, ktorí tieto postavy skutočne nadabovali vo filme Shrek: Zvonec a koniec.

na příspěvěk reagoval Yesqward

Jello Biafra

Jello Biafra (hodnocení, recenze)

higuain

pozri si Transformers alebo I am Legend s dabingom, úplné hrôzy, hlavne preto už dobrých 5 rokov sledujem filmy zásadne s originálnym zvukom

na příspěvěk reagoval Dado

denulik

denulik (hodnocení, recenze)

higuain

Asi sme už zhýčkaní originálnym znením. Akonáhle potom vidím film s dabingom, mám z toho husiu kožu (a nie že by to bolo také skvelé).

Stejšn

Stejšn (hodnocení, recenze)

Pfff

Vysvětlení toho nápisu může být jednoduché, může se vztahovat třeba k té závěti: "Mal was right. Dom has been responsible for her suicide". Co ty na to?

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

JameBond

Jestli máš na mysli dabing Ellen Page, tak to znělo, jak kdyby jí právě kastrovali. A vůbec radši nekomentuju "vložení", protože to mě odrovnalo.

na příspěvěk reagoval denulik

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

desann

Ja tomu rozumím tak, že dotyčný si nepamatuje ony sny, jen má hluboko (proto tolik úrovní) v podvědomí tuhle "novou" myšlenku. Ta navíc postupně zraje a roste, jejím cílem je, že se nakonec rozhodne firmu prodat, ale přímo s tím se neprobudil, k tomu teprve dojde, protože jeho jakoby vzpomínky a pocity ohledně otce byly pozměněny skrze inception v jeho podvědomí.

Porovnat to možná jde s tím co udělal Cobb Mal, vnuknul jí, že její svět není skutečný a to ji postupně užíralo, až to nedovedla rozpoznat a unést a chtěla se "probudit" tím, že se zabije, ale dost dlouho žila v té realitě než se k tomu rozhodla.

I když tahle situace je trochu komplikovaná tím, že oni byli v limbu tak dlouho a Cobb se ji vnuknutím snažil dostat z toho snu, ale nečekal, že ta myšlenka přetrvá až do reality... 

Ale hej, to je jak si to vykládám já, už jsem četl mnoho sofistikovanějších teorií na tohle všechno..

desann

desann (hodnocení, recenze)

mne v inception vrta hlavou jedna, mozno uplne trivialna vec.

 

ked sa Robert Fischer po celej tej operacii (inception) cez jednotive levely prebudil spat v lietadle (teda podla vsetkeho v realite) ako je mozne ze tam proste len tak v klude sedi dalej so "svojou novou myslienkou ist vlastnou cestou" . To si akoze myslel ze toto vsetko sa mu prirodzene snivalo a aj ak hej, tak to na zaklade obycajneho snu spravi take zasadne rozhodnutie o osude firmy? A to ho ani nenapadlo ze za tym celym stoji niekto iny?

Proste po tom vsetkom sa len v uplnej pohodicke zobudi v lietadle a po pristati pokojne odide s tym ze uz ma v tom vsetkom jasno? 

 

V druhom leveli sna mu predsa sam Cobb povedal ze bol uspany unoscami v aute, tak ked sa uplne prebudil muselo mu byt zrejme ze za to cele je na nho naraficene. OKrem toho Cobb kttoreho v sne stretol (ako svojho ochrancu) v lietadle sedel o sedalo dalej.... A aj ostani. A Fisher nikoho z nicoho ani len neupodozrieval.

 

Neviem... mozno na to idem celkom zle, prosim vysvetlite mi toto niekto, celkom mi to vrte hlavou, mozno mi len nieco vo filme uslo...

na příspěvěk reagoval Eržik

Hees

Hees (hodnocení, recenze)

Eržik

No hej pamätám si, že len samotná hudba pre koncom mi privádzala pocity aké zažívam málokedy. A nepochopené veci sú v poriadku tie mám rád. A nepochopiteľné veci tie vo filmoch často bývajú umením čo každý človek vidí niečo iné. Nie všetko je pre masy. 

na příspěvěk reagoval Eržik

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

yinloveyang

Velice zajimavy postreh. V podstate jsi vypsala temer vse kvuli cemu se mi ten film tolik libi a videl jsem jej nekolikrat :-D Rad u filmu premyslim, rad se nechavam unaset hudbou v pozadi, ktera jen umocnuje dramaticnost, rad jsem obcas frustrovan kdyz neco hned nechapu, ale jen proto, aby mi to bylo v zapeti vysvetleno. A treba reziser mi neprisel genialni kvuli stekajicim kapickam vody, ale jak dokazal zachytit a odlisit ruzne urovne snu prave timto zpomalovanim zaberu (Jak uz vysvetlil Daggeron).

Opravdu si myslim, ze ve filmu vsechno klape a zapada do sebe. Jen to nemusi byt na prvni pohled hned jasne a chce to se soustredit a premyslet a nejlepe si to pustit znovu. Nolan me k tomu, ale nenuti a tuhle manipulaci mu odpoustim, a o to vice se mi to libi. Kdybych chtel oddechovku na odpoledne, kterou mohu kdykoliv prerusit, tak si pustim Transformery nebo neco..

na příspěvěk reagoval Hees

Yesqward

Yesqward (hodnocení, recenze)

yinloveyang

A práv preto nie je Inception film na oddych a na jedno pozretie. Ja som ho videl 4krát, a zakaždým, keď si ho pozriem, dozviem sa niečo nové a zmením názor na film.

Daggeron

Daggeron (hodnocení, recenze)

yinloveyang

Práve preto to auto padalo do vody tak pomaly, pretože v rozličných úrovniach snov trvá čas dlhšie. Čiže za tých pár sekúnd, čo auto padalo do vody, sa v nižšej úrovni sna stihlo odohrať oveľa viac. Nepamätám si to presne, všetko bolo vo filme vysvetlené. Len treba pri tom dávať pozor, čo sa asi veľmi nedá, keď človek pozerá ten film celé doobedie. Práve toto tam opodstatnenie malo a bolo tam vysvetlené. :)

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Já vám lidi nevím. Asi jsem moc hloupá a nebo jsem prostě měla vidět tento film před čtyřmi roky v kině a ne až teď po tak dlouhé době jenom kvůli Leovi a tomu, že mám sci-fi a fantasy žánry ráda (ano, mám ráda oba, ale je pravda, že ne každý film či kniha mi sednou v obou žánrech).

Prostě film začne a vy najednou nechápete, proč je to ve filmu tak a ne jinak, co tam ten chlápek, co je pronásleduje dělá. Co mi bylo jako jediná věc naprosto jasná bylo, že postava Dicapria má velké emoční problémy a ty mu ničí jeho práci. A to vám slibuji, že jsem se snažila pekelně soustředit, ale prostě se nedařilo. Navíc jsem film koukala během odpoledne a večera neboť mezitím jsem musela něco udělat a ani mi to nevadilo, že jsem koukání přerušila popravdě a ačkoli se mi konec přece jenom líbil po všech snahách se filmu přiblížit tak moc jako vy, tak prostě pár věcí mi tam fakt lezlo na nervy.

Jedna z nich je neustálý pocit, že celý film a příběh sprintuje závratnou rychlostí, bez jakéhokoliv oddechu, Vy se chcete pekelně soustředit na něj, ale stejně stále si říkáte, co tady koukám, proč to koukám, když myslím na jiné věci než ty k filmu. Prostě chvílemi máte chuť to prostě vypnout a vykašlat se na to. Že stejně víte, že to dopadne nějak dobře, Cobb bude s dětmi a konečně si to ujasní se svým druhým já, což je vlastně jeho pocit viny, který je převeden do projekce manželky. Druhá věc je hudba v pozadí, neustále tam hrála, vím, že ne, že tam byli scény, kdy se jen mluvilo, ale myslím to z celkového dojmu, prostě měla jsem z toho takový pocit. Někdy mi tam ta hudba v pozadí fakt strašně vadila a nesoustředila jsem se i kvůli tomu, což se mi zas tak často nestává. A poslední: prodlužování filmů pomalými záběry, kdy máte asi mít pocit, že sledujete něco úchvatného. Ano, byla to skvělá filmařina, ale já jsem uchvácená z toho moc nebyla. Vy jste říkali: "To je úžasný, jak tam přes ně tečou ty krůpěje kapek vody, režisér je génius" a já si říkala "Jak dlouho budou ještě do té řeky padat"? :)) Ale chápu to, Cobbovi se to muselo líbit, být ve snech, kde týden tam je ve skutečném životě na zemi pouhých pár hodin. Jenže závěr filmu jasně říká, že důležité je hlavně žít, což bohužel často nejde v dnešní uspěchané době, kdy se lidi honí jen za prací a penězi, ale důležité je to třeba jen i zkusit.

 

Doufám, že Vám nakonec můj dlouhý slohový výčet chybek ve filmu nezkazil Váš požitek z filmu. Lepší tři hvězdičky.

na příspěvěk reagoval Daggeron, Yesqward, Eržik

Související novinky

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

19.07.2023

Režisér Christopher Nolan si za ty roky v Hollywoodu vypěstoval pověst tvůrce, který má pevnou vizi, přesně ví, čeho a jak dosáhnout, a málokdy se co se kvality týče splete. Navíc se mu několik let… (více)

Cillian Murphy potvrzen jako hvězda nové nolanovky

Cillian Murphy potvrzen jako hvězda nové nolanovky

08.10.2021

Přibližně před měsícem jste se zde mohli dočíst, že režisér Christopher Nolan (Dunkerk, Tenet) po neshodách se svým domovským studiem Warner Bros. nakonec přesídlil ke konkurenčnímu Universalu, u… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Tenet znovu odložen

Tenet znovu odložen

26.06.2020

Studio Warner Bros. opět odložilo nadcházející snímek Christophera Nolana Tenet. Tentokrát se z původního 31. července (kam byl film přeložen ze 14. července) odkládá na 12. srpna, tedy znovu o dva… (více)

Reklama

Reklama