Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový příběh o populárním superhrdinovi ze stáje DC Comics odhaluje původ Arthura Curryho (Jason Momoa), napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, kterého jeho životní cesta přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zdali je hoden stát se tím, pro co byl zrozen… králem. (Vertical Entertainment)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (1 217)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pán prstenů, Star Wars, Troja, Souboj Titánů, Propast, Strážci Galaxie, Avatar, Pacific Rim, Příběh žraloka, Bart Simpson přeměněný na mouchu.. To jen namátkou, kde se sahalo pro nápady, ale nepůvodnost rozhodně není to, za co bych Wanovi vytáhl špunt z jeho DC vany. Hastrman z fitness centra ve při s metrosexuálním skalárem Páťou mě vytáčeli tím kvantem opulentní digitální akce, která už roky v rámci úlitby uhrovité mládeži spolehlivě omezuje nějaký širší záběr superhero filmů. Já si už u nich normálně začínám užívat chvíle, kdy dvě osoby vedou nějaký všední dialog.. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Aquaman se zařadil mezi lepší filmy DC poslední doby, ale je pro mě stejně spíše zklamáním. Další snímek od DC co na mě z dost velké část působil strašně tmavě. Hodně počítačové, ani jeden záporák Patrick Wilsom a obzvlášť Yahya Abdul-Mateen II jako Manta mě nebavil, hlavně Manta slabší. Dost nelogických scén. Potešila Amber Heard a Nicole Kidman. 6/10* ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Všechno slíbené a ještě něco navíc. Star wars pod mořem je asi nejjednodušší srovnání, ale i tak nepřesné. Aquaman je svižný, barevný (nejen na efekt, ale i účelně), vtipný a stále je v něm určitá DC temnota. Poprvé v DC filmech je však vše popsané správně namixováno a film funguje i v delší stopáží skvěle. Dokonce ani konec nesráží výsledek a já zase po delší době dávám plné hodnocení. Takhle zábavná a epická podmořská pohádka tu dlouho nebyla a hádám, ani dlouho nebude. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $160miliónovTržby USA $335,061,807Tržby Celosvetovo $1,148,161,807 Tržby za predaj Blu-ray v USA $34,846,889Tržby za predaj DVD v USA $13,980,513║ James Wan sa zas predvádza a ponúka opulentnú akčnú fantasy zábavku. Proste to čo potvrdil pri Furious 7, že má aj na veľké blockbustre a že veru má! Zachraňuje DC univerzum a uškŕňa sa na Marvel, hodil rukavicou, že sa len zaprášilo. Veľkohubé akčné sekvencie sa tu striedajú ako na bežiacom páse. Testosterón srší skoro na každom metre a červenovláska morská víla "Ariel" Mera je neskutočný pozérsky elektrizujúci úlet, človek aby neslintal pri tom. No zas späť na zem. Hlavné je, že to je všetko efektne nasnímané, prehľadné, dych berúce. Kašlať na to, že to nemá žiadnu prekvapivú zápletku, všade sa varí už len zo schém. Dokonca pri Wanovej strmhlavej réžii nepociťujeme ani deficit v hereckých netalentoch zúčastnených. Konečne 3D efekt u DC, ktorý po dlhej dobe od Muža z ocele nebol na príťaž, všetko bolo pekne zaostrené, vizuál priam dokonalý. Okrem záverečnej neprehľadnej miš maš bitky všetci proti všetkým, to tu ostatné všetko šľape na výbornú. /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Přeplácaná digitální omalovánka, a skoro se mi chce napsat „doslova“ omalovánka, když se koukám na ty CGI vyhlazené ksichty, skoro jsem z toho hodil šavli. Tady se jenom ukazuje pokrytectví některých filmových kritiků, kteří Hobbitovi vyčítali CGI přeplácanost (a ignorovali skutečnost, že šlo v mnoha případech i o rukodělné kulisy), a u Aquamana, který co do digibordelu je ještě tak o dva, tři levely výše, je v tomhle ohledu ticho po pěšině. Nedýchl z toho na mě život, ani jednou. Ani komiksový feeling, protože i sebehorší DC komiks má životnější a vícerozměrnější postavy, než Wanovy nudné jednorozměrné archetypy. Nuda, sterilní jak znojemské okurky. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (75)

  • Jason Momoa (Arthur) chtěl, aby jeho vlasy byly alespoň částečně obarveny na blond, tudíž by se blížil komiksové předloze. (slord)
  • Šéfeditor Marvelu C.B. Cebulski pochválil konkurenci přes Twitter: „Zrovna jsem se vrátil z Aquamana. Opravdu jsem si ho užil!! Je to tak zábavný biják! Spektákl, díky kterému jsem se v kině cítil jako dítě. Nemůžu se dočkat, až na něj vezmu synovce a neteř. Velká gratulace Geoffu Johnsovi, Jimu Lee a Jamesi Wanovi k tomuhle superhrdinskému gejzíru! (Geralt z Rivie)
  • V jedné z úvodních scén je vidět sněhová koule, položená na knize „Dunwichská hrůza“ od H.P. Lovecrafta. A není to náhoda - Lovecraft kdysi řekl: „Nejstarším a nejsilnějším druhem strachu je strach z neznámého.“ Pár témat z této knihy jako by Aquamana inspirovalo a spojovalo. A to jak nestvůry a samotné neznámo, tak například i žena, která porodí dva syny, z nichž každý je jiný. (Jamal)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Reklama

Reklama