Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový příběh o populárním superhrdinovi ze stáje DC Comics odhaluje původ Arthura Curryho (Jason Momoa), napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, kterého jeho životní cesta přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zdali je hoden stát se tím, pro co byl zrozen… králem. (Vertical Entertainment)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1 217)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já mám strašnou výhodu, že od podobných filmů fakt nic nečekám, prostě náročnej den, urá do kina na odrfknutí a tohle je přesně ono. Já dostal nádhernou pohádku, plnou fantazie, nápadů, lásky, akce, dobra, zla. A že je to digitální ? No tak, když jdu do jabloňový aléje, tak se taky nebudu divit, že tam jsou jabka. Jaký to mělo bejt ? Loutkový ? Trošku mírná výhrada k hlavnímu hrdonovi, resp. herci. Jasně vlasatej vysokej svalouš, takže holky si užijou, to jo, ale jestli se říká, že máme v mozku 80% kapaliny, tak Jason má brzdovou. Hrozně rád jsem viděl Dolpha s růžovoučkým přelivem a sexy Amber super i když tak křehká holčina tam nakopne frajera, tak, že ho ani google nenajde. Z kina jsem odcházel jako spokojenej chlapeček a to je hlavní. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Je to tam! Není to čistých pět hvězd, ale mám za DC upřímnou radost, že se vyhrabalo ze všeho toho srabu, které sužovalo jejich poslední filmy. Snaha dohnat Marvel je u konce a my se můžeme radovat, protože nás naštěstí čeká éra nenásilně propojených filmů, která, zdá se, vyprodukuje řadu kvalitních komiksových adaptací, u kterých nám za tvůrce nebude stydno. Tohle je totiž blockbuster, jak má být, a za který se u DC nemusejí stydět, ba naopak na něj mohou být právoplatně hrdí. Velkolepá, vizuálně podmanivá, zábavná a ve své podstatě sympaticky naivní divočina. 9/10 (DCEU: MoS 8/10 BvS 4/10 SS 4/10 WW 7/10 JL 4/10) ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplné. Mamoa bez trička, kozy Amber Heard, sexy MILF Nicole Kidman a epická vizuální jízda Jamese Wana, který umí servírovat excelentní záběry. Na druhou stranu je to hloupé a pateticky přepálené. 143 minut je dost a ke konci to škřípe. Mamoa opravdu neumí hrát a celkově to působí jak máršmelou. Je to sladké, máte od toho ulepené ruce. A to vás nasere. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ATLANTIDA NEPOTŘEBUJE KRÁLE. POTŘEBUJE HRDINU!…“ /// DC konečně našli svůj svět – vodu! Pohádka, ve který Wan předvádí „svoje“ pojetí superhrdinskýho světa, má všechno, co vod tohodle žánru čekám. (Navíc nečekanou Kidman.) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Doma jíme jen vidličkama se třema zubama. 2.) Chodí za mnou mořská panna. Vopíchat... nevopíchat... /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Adekvátní film pro dvanáctileté děti - což je zatím asi nejdál, kam se DC dostalo. Musíte přijmout premisu, že všechno, co je v tom filmu nesmyslné a stupidní (a že vytvořit seznam by dalo zabrat) je záměrné, protože se ten film bere s nadsázkou - tedy samozřejmě krom všech těch jiných scén, které se zase berou smrtelně vážně. Vyznat se v tom je těžký. Wanova digitální opulence by se podle mě víc vyjímala v cutscénách God of War nebo podobné blbiny, kdy by se dalo odreagovat během hraní, a koukat na to v kuse dvě a půl hodiny je poměrně úmorné - i když ne přímo nesnesitelné (jako třeba u Transformers). Lépe by film fungoval, kdyby měl v čele dobré herce, ale že Momoa postrádá náznak charismatu a jeho prostomyslný buran nebude zrovna synonymem zajímavosti, se dalo tušit, tak jsem se dopředu obrnil. Vlastně jsem vcelku mile překvapený - je to snesitelná stupidita, kde ta jediná ambice, digitálně dočůrat co nejdál, je naplněna uspokojivě relativně ku ceně vstupenky. Trochu bych být tvůrci pokrátil postavy, víc se soustředil, našel lepší herce a méně okázale pohrdal inteligencí publika - ale tak nemůžu mít všechno. 50 % ()

Galerie (83)

Zajímavosti (75)

  • Slavná trikařská společnost ILM musela pro enormní množství podvodních scén podstatně vylepšit svůj software pro tvorbu digitálních vlasů. (NIRO)
  • Když Aquaman (Jason Momoa) vstoupí do bojové arény, objeví se na chvíli jeho a Ormovy (Patrick Wilson) statusy. U Orma: „Král Orm Marius, výhody –⁠ Král Atlantidy, urozeného původu, válečník, filozof, držitel 8 danu nautilu v xebel-fu, válečný hrdina dekorovaný medailí Korálového srdce, vítěz EAC maratonu a 5x neporažený šampión boje s trojzubcem. Nevýhody –⁠ žádné.“ U Aquamana: „výhody –⁠ žádné. Nevýhody –⁠ obyvatel souše, míšenec, opilec.“ (Dzin01)
  • Jamese WanaAquamanovi přilákalo, že se jednalo o zatím neznámého hrdinu, a proto v něm cítil příležitost natočit něco neokoukaného. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Reklama

Reklama