Reklama

Reklama

Když Batman (Adam West) a Robin (Burt Ward) dostanou zprávu, že se komodor Schmidlapp (Reginald Denny) ocitl na palubě své jachty v nebezpečí, ihned se vydávají na záchrannou misi. Netuší, že je to dokonalá léčka zosnovaná čtveřicí nejmocnějších padouchů všech dob, jež touží po konečné porážce slavné dvojice! Zloduchové jsou vyzbrojeni vynálezem, který dokáže člověka vysušit na prášek, a chystají se ovládnout svět! Využije dvojice v pláštích svou nespornou odvahu a dokonalý arzenál technických vymožeností, aby Kočičí ženu (Lee Meriwether) zbavila drápků, zmrazila Tučňáka (Burgess Meredith), trumfl a Jokera (Cesar Romero) a zmátla Hádankáře (Frank Gorshin) dřív, než bude pozdě? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

"Nastaviť batkurz, spustiť batrebrík"! V 60-tych rokoch vyzerali Batman a Robin ako teplý bratia z Modrej Ustrice ( tie Batmanove obrie batspodky sú fakt sila ) a bojovali s infantilnými superzločincami spriadajúcimi tie najabsurdnejšie plány ( napr. ten ako má Batmana vystreliť pružina von oknom do mora priamo na explodujúcu chobotnicu ). Mimoriadne zábavné sú Hádankárove batrébusy ktoré hrdinov nútia ku krkolomným batdedukciám ( "je to na strome a je to nebezpečné - vrabec so samopalom"! Čo majú spoločné rus a banán - možno sa nejaký rus pošmykne na banánovej šupke. ). Naozaj som sa bavil, vrcholné batčíslo je samozrejme tá batscéna kde sa Batman zúfalo pokúša zbaviť bomby a nemôže ju nikam zahodiť, ale aj gumený žralok zahryznutý do batnohy je slušná prča. Temný rytier môže ísť bathandry fajčiť, pretože táto prihlúpla batchobotovina ho strčí do batkapsy. "Svätá batsardinka!" ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Podej mi sprej na odpuzování žraloků! To bylo od toho delfína šlechetné, že narazil do toho posledního torpéda a zachránil nám život. Co je s krocanem, když letí břichem na horu? Je přežranej.. Je to žluté a píše to, co je to? Banánová propiska. Jsou dny, kdy se prostě bomby nezbavíš :D Nejlepší Batman!!! [1. PFF NovoButovická Be(´)čka] ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Bláznivě gay od začátku do konce. Adam West jako Bruce Wayne/ Batman jednoduše válí s každou přibývající vteřinou a jeho hlášky o žraločím repelentu nebo stylovém odchodu oknem pomocí bat-lana jsou geniální. Robin by si oproti tomu mohl z fleku střihnout číslo v Modré ústřici, aby se mu mohli záporáci smát i za něco jiného než za příšerný kostým (ten netopýrův má aspoň styl, holt artista ;) a přihřáté klení. Joker, Riddler, Catwoman a Penguin jako největší comicsoví padouši jedou na plné obrátky a obzvlášť Cesar Romero si svého věčně usměvavého kašpárka užívá s až nechutným gustem. Batman je zkrátka klasika. Blbá, ale zábavná. Whooosh. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě unikl z radaru nejen při procházení filmů roku 1966, ale i při procházení starých scifíček cca před 10 lety. Měl jsem za to, že je to jen sestřih či pilot k seriálu. Batman je ale plnohodnotý film, který je pro mě prakticky nehodnotitelný. Chápu, že se to může někomu líbit, já mám takhle slabost třeba pro starý Star Trek ze stejné doby. Ale bohužel zaprvé, já si takhle Batmana nepředstavuju, to byl prostě výsměch. A zadruhé i pokud se od toho oprostím, jsou tu papundeklové kulisy, dementní příběh, šílené dialogy a "herci" a neustále se pitvořící postavy. Něco ala české televizní pohádky, které jsem vždy tak z duše nesnášel. I ve srovnání se sci-fi ze stejné doby je to katastrofa. Prostě film, který mě pohladil přesně proti srsti, takže z úcty k fanouškům 2* a to jsem fakt hodnej. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Je to sranda a funguje to aj ako naivný komixový film pre deti (z 60. rokov samozrejme), ale na môj vkus to bolo hrozne dlhé. Skrátiť na 75 minút a bolo by to ideálne. Nič to však nemení na tom, že každá tretia scéna môže byť označená za kultovú- žralok, bomba, lúštenie hádanok,... 70% ()

Galerie (106)

Zajímavosti (38)

  • Lee Meriwether, představitelka Catwoman, vyhrála v roce 1955 Miss America. (Caelos)
  • Píseň "Plaisir D'Amour", kterou zpívá zpěvačka ve scéně v kabaretu, není uvedena v závěrečných titulcích. (Caelos)
  • Na konci filmu jeden z delagátů paroduje chování Nikity Chruščova na valném shromáždění OSN v roce 1960. (Caelos)

Související novinky

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Reklama

Reklama