Reklama

Reklama

Insidious

  • Česko Zákeřný (více)
Trailer

Když se rodina přestěhuje do nového domu, začnou se dít podivné věci. Zjevují se zde děsivé postavy a je slyšet šepot. Situace vygraduje ve chvíli, kdy se jeden ze synů neprobudí. Lékaři příčinu jeho kómatu nedokážou vysvětlit... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 350)

petero 

všechny recenze uživatele

Ešte že tu máme Jamesa Wana a Leigha Whannella, ktorý nám sem tam spravia radosť, keď už i fanúšik hororu zabudne, že pri tomto žánri sa má vlastne príjemne báť. Len keby Vám to písalo a točilo častejšie páni... I keď si myslím že z astrálneho cestovania sa dalo vyťažiť viac, i to málo stačilo, možno nabudúce to bude hustejšie. Na prvý krát strašidelný dom lepší ako astrálne cestovanie, na druhý krát presne naopak. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Aj keď duchovia, duše,kadejaké príšery a prepojenie medzi naším svetom a medzi svetom duchov sú čistý NONSENS, musím uznať, že Jamesovi Wanovi sa podaril zrežírovať 50x kvalitnejší horor, ako boli Paranormálne Activity. Počas filmu som si takmer 3x nasral do gatí, čo potvrdzuje vynikajúcu atmosféru a dej filmu. Čo môžem naozaj odporučiť, je pozrieť si Insidious okolo pól noci, pretože zážitok je tak kvalitnejší. Ak mám byť úprimný, Insidious sa radí k samotnej špičke žánru Horor. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Insidious je urcite lehce preceneny horor rozhodne ne spatny ale tu pravou reznicinu nam Wan naserviroval az z Conjuringem tohle je ryzi a nekolikrat omletej ducharskej prumer budovani atmosfery solidni ale cele to pak jaksi vyzniva do ztracena vylekanej jsem teda moc nebyl a budoucnost hororu jmenem James Wan jsem teda nespatril ale ok svuj urcitej standart ma a zachovava si ho coz je v poradku a Insidious se ho proste drzi a neprevysuje ho ale porad je to solidne odvedena prace uvidime co dvojka ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si, kdy jsem dal naposled nejakymu novymu hororu 5*, ale tady teda neodolam. Zacatek se tvari vcelku nenapadne, trochu takova variace na Paranormal Activity, dum vypada podobne, kamera nastesti ne rucni, ale stejne takova realisticko amaterska a tady bouchnou dvere, tamhle neco vrzne. Jenze Wan nakonec i z takovyhleho provarenyho tematu dokazal vytahnout docela zajimavej dej a cely to vysvetleni, o co vlastne jde, je sice trochu Poltergeistovsky, ale pusobi vcelku originalne. Film nesazi na nejaky laciny lekacky, i kdyz i tech tu par je, tady jde hlavne o kazdou pribejvajici minutu cim dal tim vic houstnouci atmosferu a fakt si nevybavim strasidelnejsi film z posledni doby. Abych jen nechvalil, herci obcas hrajou docela nepresvedcive, nektery veci typu vyvolavani v plynovy masce, dvojka "Krotitelu duchu", zaporak vypadajici jak Darth Maul jsou uz lehce prehnany a usmevny. Furt jsem vahal mezi 4* a 5* a po extra vyzivnym, ale vlastne happyendu jsem se zacal priklanet spis k tem 4*, jenze pak se Wan pochlapil, hodil na zaver jeden perfektni zvrat a 5* bylo jasnejch. Tohle se fakt musi videt, zadna slozka filmu totiz neni ve stylu "tohle jste jeste nevidely a je to genialni" jenze jako celek to kurevsky slape a atmosfera z toho caka na vsechny strany. Strasidelna lahudka. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré budovanie atmosféry, musím to pochváliť. Takmer celý film si udržiava slušne strašidelnú atmosféru a neraz mi prebehol mráz po chrbte. Neviem, či to bolo pre mňa dobré, ale pointu som vytušil hneď na začiatku( chýbajúce fotografie), no zážitok mi to nepokazilo. Jediné mínus dávam paradoxne za to, čo malo byť vrcholom filmu. Hľadanie syna v tmavom a nekonečnom časopriestore . Na môj vkus trošku pridlhé a trestuhodne najmenej strašidelné. Úplný záver to však napravil. Po skončení sa pýtam svojej manželky- hororovej maniačky- "Čo keď i vo mne je diabol...pozri sa mi do očí!..." Nedokázala to a bavili sme sa na tom. Aj na tom, kto dnes bude spať pri dverách...Aj preto mám rád horory. 80%. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (35)

  • Scenárista Leigh Whannell si rovnako ako v prvých troch častiach filmovej série Saw (2004, 2005, 2006) zahral jednu z vedľajších postáv. Tentokrát Specsa, jedného z dvoch vyšetrovateľov paranormálnych javov. (DJW)
  • V jedné ze scén, odehrávajících se ve třídě, je možné všimnout si na tabuli dvakrát podtrženého jména režiséra Jamese Wana a také jména Yesima Osmana (maskér) a Leslie Borchard (kadeřnice). (oje)
  • Ve scéně, kdy Dalton Lambert (Ty Simpkins) spadne na půdě ze žebříku a rodiče se za ním rozběhnou, má v přízemí Josh Lambert (Patrick Wilson) košili rozepnutou. Když však přiběhne nahoru k synovi, má jí vzorně zapnutou s perfektně uvázanou kravatou. (luka4615)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Páté Insidious zná režiséra

Páté Insidious zná režiséra

29.10.2020

Protože hororových zpráv v období Halloweenu není nikdy dost, přichází i jedna pro fanoušky duchařských filmů. Studio Blumhouse dnes oznámilo, kdo bude režírovat pátý snímek v sérii Insidious. A… (více)

Blum, Wan a vražedná panenka

Blum, Wan a vražedná panenka

19.07.2018

James Wan (Saw, Aquaman, V zajetí démonů) už má s filmy o děsivých panenkách nějaké ty zkušenosti. Jak se tak zdá, pořád jej tohle téma ale neomrzelo, čerstvě totiž oznámil spolupráci na novém hororu… (více)

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Reklama

Reklama