Reklama

Reklama

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 647)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Evan Daughetry, John Lee Hancock, Hossein Amini / Príbeh: Evan Daugherty Lewis | Hudba: James Newton Howard | Produkcia: Sam Mercer, Palak Patel, Joe Roth | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Roth Films | Rozpočet: 170 miliónov $ | Tržby: 396,397,203 $ || Totálny gýč, pretekajúci do samostatnej formy drsnej, audio-vizuálne dokonalej fantasy rozprávky pre nedeti. Škoda faktoru Stewart, pretože aj keď hraje 100x viac než vo všetkých mesačných svitoch a ich skloňovaní dokopy, na môj vkus dosť prehráva. Scenárista dal Snehulienke veľa scén, ktoré sú herecky náročné a beznádejne náchylné k pátosu - to si žiadalo skúsenejšiu tmavovlásku. Dobrá otázka - ale koho? --- Všetci ostatný hrajú skvelo, škoda len absencie pridanej pamätnej hodnoty scénára, ktorý nedovolí kápnuť slzu, alebo si niektorú z postáv obľúbiť. Na ten zladený obraz a zvuk ale niet zlého slova. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nepopieram, že tento tradičný rozprávkový príbeh potreboval facelift aj pre súčasné konzumné publikum. Spočiatku som bol voči tomuto dravému spracovaniu skeptický, ale ako sa ukázalo, nemal som byť prečo. Ak si potrpíte na tradičnom príbehu, pozrite si toto telenovelácke spracovanie. Tu však ide o plnokrvné fantasy s množstvom akcie a veľmi nápaditým audio-vizuálnym spracovaním (ohromujúce krajinné zábery, burácajúci hudobný doprovod) prípomínajúcim motívy LoTR-a. Popri základnej zápletke vernej originálu sa rozohráva zaujímavá partička a tvorcovia sa veľmi lišiacky pohrali s postavami, medzi ktorými dominuje démonická Charlize. Určite by potešil väčší priestor pre trpaslíkov. Ich obsadenie (Hoskins, McShane, Jones) si o to priam žiadalo. Pripájam sa aj k bojkotovaniu obsadenia Kristen Stewart, rola Snehulienka mala byť výzvou a cťou, ale v tomto hereckom (ne)nasadení by som jej neuveril ani nos medzi očami. Je to škoda, pretože práve ona mala byť tým, k čomu si divák vytvorí vzťah. Klasika teda ostáva neprekonaná, ale pokiaľ to neberiete ako priameho konkurenta (ako rozprávku pre deti určite neodporúčam), tak sa určite zabavíte. 75%. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Sympatický debut, který má duši a film, kde se hlavní postavy nebojí ušpinit. Snow White and the Huntsman mi svojí poetikou připomnělo spíš Scottovu Legendu šmrnclou Hvězdným prachem, než Gilliamovu Kletbu bratří Grimmů - jen namísto rohaté temnoty zde herecky vládne bílý žralok v podobě Charlize Theron, která je až trestuhodně upozaděná na úkor halucinogenních toulek temným lesem za zvuků hej hou, hej hou, ale pokaždé, když se zjeví je skvostně ďábelská. Sanders na své fantasy cestě sice párkrát zaškobrtl a místy je nekompromisní zásah střihačských nůžek silně znát, ale divák i přes to dostane všechno, co bylo naslibováno - a to se musí podporovat! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Božsky krásná Charlize a její úvodní intro si vás získají téměř okamžitě. A pak už vás film nepustí. Sanders má režii v ruce, parádní vizuál (krásný když je třeba, špinavý když si to scéna žádá) a vůbec všechno šlape jak má. Výprava vypadá patřičně nabubřele a má to ono žádané pánoprstenovské pozlátko. Kristen je prima, ale zdálo se mi, že na hlavní postavu málo mluví ani na sebe nestráhvá příliš pozornosti. Chris Hemsworth v roli nalitého, ale minulostí sužovaného lovce zase válí a lahůdkově obsazení trpaslíci potěšili a dodali pořádný kopec zábavy. Howardovu hudbu je radost poslouchat. Tak nějak jsem si to představoval. Hail the Queen! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Skvelé. Počnúc réžiou, končiac hercami, okrem postavy Williama sú všetci mega aj Kristen ma dostala tam kam treba. Až ma mrzí, že toho nebolo viac a dramaturgicky mi prišiel záver trošku z rýchlika. Proste oveľa menej epic, ako sa to tvarilo z traileru (najlepší záber úplne chybal), ale stale veľmi veľmi dobre. 75% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatá pohádka, přesto ne originálně pojatá fantasy. Vizuál je nádherný, ale není to nic, co bychom už někde neviděli (LOTR, Game Of Thrones, ba i Alice In Wonderland). Přesto se mi ten temný vzhled filmu nesmírně zalíbil,zrovna tak jako výborná atmosféra. Měla jsem trochu obavy z Kristen jakožto "krásné" Snow, ale nakonec jsem unešená spíše z ní,než z Charlize, která chvílemi přehrávala (nebo je to jen špatně napsaná postava,kdo ví). Nelíbil se mi konec, který je spíš otevřený, než uzavřený. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem odolával, až jsem se na to podíval. Dost mě odrazoval fakt, že z pohádky (což je teď v módě) se najednou stane něco akčního, dramatického...No ale koukl jsem se a zas tak moc mi to nevadilo. Film bych hodnotil tak na 2 hvězdičky (režie, kostýmy, efekty), ovšem 3. hvězdičku si zasluhuje Chris Hemsworth, kterej, kdyby tady snad nehrál, asi bych se na to jen tak nepodíval. Co se týče Charlize Theron, tak její role v poslední době nemám moc rád a Stewart je prostě Twilight, kterej nesnášim...a rtíky prostě nesevře. Jinak, trpaslíci potěšili...65% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velkolepá věc a kupodivu poměrně zábavná. Vizuálně velice atraktivní a podmanivé. Kristen Stewart se konečně vymanila z její role ve Twilight a předvádí sebevědomý herecký výkon. Dějově je Snow White solidně zamotaná, tempo je akorát a divák nemá moc prostoru se nudit. Klasikou se to asi nestane, nadčasová věc to taky není, ale druhý díl by určitě neurazil a po formální stránce mne překvapila preciznost, se kterou se do toho tvůrci pustili. Vizuálně protřelejší než například poslední Jacksonův Hobit. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nevim teda. Že by to bylo horší, než Soví strážci? Eragon? Poslední vládce větru? Mumie III? Červená Karkulka? Twilight? Narnie? Souboj Titánů? (Na víc jsem si nevzpomněla, ale všechno mi přišlo horší). I když Sněhurka má nejspíš výhodu v tom, že je podle pohádky, kterou všichni znají a je atraktivní vidět jí v tomhle temným, efektním hávu. Zlá královna s tváří božské Charlize, Sněhurka jako ikona mládeže Kristen Stewart a sexy Chris Hemsworth. Příběh drží jakž takž po hromadě, i když v podstatě je to asi tohle: Sněhurka s lovcem jdou, až dojdou k dobrým lidem, co s nima jedou na zlou královnu. Skýtá to ale prostor pro dost podařenejch scén - ačkoliv polovina z nich smrdí vykradačstvím (minimálně Sněhurčina jízda na bělouši) - a část z vílího lesa je naprosto dokonalá a perfektně esteticky propracovaná (a víc než inspirovaná jistou mou milovanou anime). Jen si říkám, že sedm trpaslíků tu zrovna nejlíp nedopadlo. Herci se s tím poprali podle svých dispozic. Charlize byla možná místy až moc hysterická, ale jinak zlá královna nemohla bejt vybraná líp, Stewart dokazuje, že umí hrát, když se ocitne mimo smrtící Twilight zónu, Hemsworth má chlapáckýho charizma taky dost. Jenom ten William mi přišel pro děj naprosto zbytečnej. Dospělácká fantasy je těžkej žánr a solidních filmů je v něm pomálu, tenhle taky není perfektní, ale ze všech ostatních mě nakrnul nejmíň. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Neexistuje z mojho pohladu nic lepsie, ako natocit znovu nieco, co uz bolo viac krat zfilmovane, ale opät inak. Tentokrat este temnejsie a skor pre dospeleho, ako detskeho divaka, aj ked ja by som si tento film rovnako vychutnal aj ako maly chalan, takze niet o com a aj to bolo jednym z dovodov, preco som dal plne hodnotenie. Bol som spokojny uplne so vsetkym, co mi reziser Rupert Sanders podlozil na tacku :-) Krasne vizualne efekty, vyprava, vsetko posobilo na mna s velkou spokojnostou, vsak aby aj nie so 170 milionovym rozpoctom. Mozno hudba od Newtona Howarda, ktoreho ho mam rad, nezanechala vo mne az take prijemne pocity, ako pri jeho inych filmoch, ale to mi vobec nevadilo. Krasna Charlize Theron ma prekvapuje pozitivne coraz viac a vdaka tejto ulohe ju mam este o nieco radsej. Chris Hemsworth si vybera kvalitne ulohy, alebo mal len stastie s vyberom filmov ako STAR TREK (2009), THOR (2011) alebo AVENGERS (2012), avsak v poslednej dobe mi utkvel v pamäti, mozno aj vdaka Avengers este viac a ak sa mu bude darit dalej, bude z neho velka hviezda. Na porovnanie Sama Worthingtona z AVATARU (2009) sa uz dnes trosku zabudlo. Prekvapil ma aj vyber rezisera, pre ktoreho je tento film debutom, pretoze natocil len 2 kratkometrazne filmy a hned dokazal natocit tak uzasny film. _________ Kristen Stewart - (Snehurka) +++ Chris Hemsworth - (Lovec) +++ Charlize Theron - (Ravenna) +++ Sam Claflin - (William) +++ Sam Spruell - (Finn) +++ Ian McShane - (Beith) +++ Bob Hoskins - (Muir) +++ Ray Winstone - (Gort) +++ Nick Frost - (Nion) +++ (Videl v kine 26.06.2012) +++ ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pro Sněhurku jako takovou mám přirozenou slabost, protože coby jedince od okamžiku, kdy mu začaly růst vlasy, tmavovlasého, navíc holčičku, mě všechny ty zlatovlasé princezničky v pohádkách notně sra.... deprimovaly. A coby jedince od dětství vedeného k soběstačnosti, samostatnosti, přemýšlení a systematičnosti, mě deptaly všechny princezničky jojikající, kníkající a omdlévající šestkrát denně. Tady je Sněhurka, která ve vězení vyfasovala velmi kvalitní šaty - všimli jste si, že ta látka byla pevná a neprodřená, že z toho nelezly nitě, že byla látka zpevněná cvočky, že šaty byly zdobené a dobře střižené, navíc dobře padnoucí, tedy žádný pohozený hadr, aby vězenkyně neležela na šutrech nahá. Když se rozhodla utéct, konečně ji po letech napadlo porozhlédnout se, zda nenajde ve vězení nějakou zbraň a taky že ji najde, odkluše do žumpy, skočí šikovně mezi skály tak, že se ani nenapije studené vody a vyplave na pobřeží příhodně na místě, kde na ni čeká romanticky bílý oř, do té doby zřejmě umírající, puchem žumponorné Sněhurky probuzený k akci. Lovec se ve vteřince rozhodne změnit poslání, prozře, pochopí, tedy nepochopí, ale to je jedno, zkrátka se z něj stane skřítek pomocníček, pak se objeví trpaslíci, kterých je, ač říkají něco jiného, na počátku osm (na konci, kdy se konečně dají spočítat jich je v korunovačním sále sedm, pokud jeden zemřel, ať počítám jak počítám, bylo jich na začátku osm a v žumpě pod hradem jich muselo být sedm a ne šest, jak se dopočítali oni, ovšem je omlouvá, že v žumpě byla tma, asi jako pod svícnem). Sněhurka má většinu doby olezlé omaštěné vlasy a to i v okamžiku, kdy vyleze z vody, trpaslíci jsou po té, co vylezou z žumpy, čistí. Nevím, co je větší záhada. Další věc je, že na chystaný pohřeb má Sněhurka hůř padnoucí šaty než ty, v nichž byla v kriminále. V brnění vypadá jako ošklivý kluk, ale v brnění asi není primárním účelem vypadat hezky, ani když jste princezna. Z Charlize mi brněly zuby, chladná mrcha jí šla dobře, ale zas oslnivě krásná mi nepřišla, přičemž vypadat úhledněji, nebo aspoň čistěji než Sněhurka, nebyl takový kumšt. Osudový polibek tam byl, ale nevyzněl osudově, vypadalo to, že Kirsten chce vládnout sama a dvojku romantických hrdinů si nechat pro zábavu, nebo na pozorování, nebo já nevím k čemu. Kam se sakra ztratila romantika? Dost se mi ale líbilo, že nechali nějaký prostor Sněhurčině mamince, která navíc vypadala, že by skutečně mohla mít dceru tmavovlasou se světlou pletí. Nějak mě ve filmech deptá, když mezi nejbližšími příbuznými je podobnost menší než je v reálném světě mezi dítětem a sousedovic papouškem. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ve většině aspektů skvělý film. Chris Hemsworth jako lovec super. Charlize Theron jako Ravena perfektní. Největší problém celého filmu je ale trochu jinde... Kristen Stewart jako Bella v Twilight sedla, ale jako Sněhurka? Do role se nehodila, a i kdyby sebevíc chtěla, Charlize má mnohem větší charisma, čímž ji totálně upozadí. Trpaslíci byli docela dobří, i když to vypadalo jako by si odskočili na výlet z plánovaného Hobita. Děj jako takový zaujal, ale neuškodilo by v něm více lovce. Nebýt Kristen, možná bych šel s hodnocením výš. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem šel do kina, protože trailer sliboval nadprůměrnou podívanou se skvělou hereckou trojicí. Nicméně opravdu jsem byl překvapený, jak se mi tahle nová Sněhurka líbila. A není to jen bezchybným castingem (geniální Charlize Theron, skvělá Kristen Stewart, sympatický Chris plus parádní trpaslíci) ale i tou krásně ponurou atmosférou, ve které se film odehrává. Právě na ní vše stojí a pak jde krásně vidět ten kontrast, když se hrdinové dostanou do trpasličí vesnice (vidíme slunce, barvy, no prostě vše, co nám chybělo v první polovině). K tomu parádní hudební podkres (nejsilnější scénu celého filmu má na svědomí hudba, SPOILER! když po smrti jednoho z trpaslíků naši hrdinové putují po zemi a pohřební píseň, kterou zpívali, najednou zpívá zpěvačka) KONEC SPOILERU! Prostě a jednoduše, tomuhle filmu jsem věřil, že bude nadprůměrný, ale že až takhle (na konci jsem si uvědomil, že mu prakticky nemám co vyčíst) to jsem opravdu nečekal, jak by řekl klasik. Druhé zhlédnutí napoví víc, ale pochybuju, že by mé nadšení nějak extra vyprchalo… 100 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že Snow White and the Huntsman není dětinskou báchorkou o tom, kdo je na světě nejkrásnější. Přesto se tvůrci měli odhodlat pro výrazně údernější podání. Neměli osekávat v rámci možností PG-13, ale vzít to pořádně od podlahy. Vizuální pochutiny sice nabízí ve velkém množství, ale divák kroutí hlavou nad plochostí postav, nulovým dějem a motivy, u kterých by bylo zbytečné čekat na nějaké smysluplné rozřešení (pro příklad podivný romantický trojúhelník nebo třeba přítomnost bílého jelena). Navenek přitažlivé, ale uvnitř uhlazené a podlízavé, při dramatičtějších sekvencích netuhne ani krev v žilách ani pánskému diváctvu něco v kalhotách, protože Kristen Stewart toho moc nehraje, a když už má možnost předvést svůj nesporný talent, scénář vše zašlapává šílenými dialogy, a mrchoidní Charlize Theron celému osazenstvu sice vévodí, ale postupem času ji tvůrci zbytečně upozaďují v chabě motivovanou a uřvanou nešťastnici. Jo, a těch 170 milionů dolarů jsem tam nějak neviděl. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Pohádka-nepohádka kterých od dob slávy Princess Bride moc nebylo... Škoda, že zrcadlo je slepé a Kirsten opět dokazuje, že krom vzdychání nemá co nabídnout (a doufám, že se pletu stejně tak jako kdysi s Kate Beckinsale a latexem). Veskrze příjemné, ale pachuť nevyužitého potenciálu je silná. Nebýt Hvězdného prachu, jdu o hvězdu výš. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

3* len vďaka vizuálu a kráľovnej Charlize (asi je osudom väčšiny snehulienkovských spracovaní, že skutočne dobré výkony vidíme práve v rolách kráľovien hraných zaslúžilými paniami herečkami). Inak som prekliata tým, že neznášam zubatú Kristen a jej večne pootvorené ústa - svietili na mňa skoro z celého filmu (tie zuby), čo som si až príliš bolestivo uvedomovala. Nemôžem za to, ale asi som na ňu alergická. Okrem nej mi film najviac kazila neúnosná dĺžka, zbytočné naťahovanie hluchými scénami (veď nemusia po tom lese behať 20 minút dookola, ja chápem, že je strašidelný!). Bohužiaľ, to herecké drevo "Bella Kristen", malo vplyv aj na to, že scenáristické nadstavby typu "Jana z Arku" sa mi zdali skôr smiešne než dôstojné. Bez Charlize, Tobyho Jonesa, Eddieho Marsana a fantazijných efektov je to len seriózny priekak. To tá rozprávkovejšia adaptácia s dcérou Phila Collinsa (aka The Brow;-) ma bavila 10x viac. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tři a půl hvězdy. Škoda je především následujících věcí: Že Kristen Stewart není ani hezčí, natož krásnější než Charlize Theron (ale to je můj subjektivní pocit, já vím), že má po celý film jeden výraz, a že proslov před bitvou, už tak dost směšný moment, je v jejím podání ještě směšnější. Že se naprosto skvěle obsazení trpaslíci (Ian McShane především!) filmem vlastně jen mihnou. Že scénáristé do děje tak násilně našroubovali prince, ačkoliv ho mohli beze všeho vynechat. Že jsou "vykrádačky" Pána prstenů tak okaté (či spíš okoukané). Že některé věci nejsou pochopitelné (nebo pochopitelnější) - například probuzení polibkem (fakt, je to divné). A to je asi všechno, co bych Sněhurce a lovci vytkl. Jinak je to totiž fantasy jako řemen s bezvadně atmosférickými scénami v temném i vílím lese, vynikající královnou, přesympatickým Chrisem Hemsworthem a parádním Newton-Howardovým soundtrackem. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

No dejme tomu, fuckani se u toho můžou i zabavit, díky čemuž má zasloužený rodič chvilkou pro sebe a své koníčky. A doporučuji se při tom grupáči se sousedkou, pošťákem, zaběhlým labradorem a příklepovou vrtačkou řádně zrelaxovat, protože vás po návratu čekají zvídavé dotazy vašeho ploda, a to typu: proč tam obsadili zrcadlo s těžkou vadou zraku, je každý šprtajzlík takový zmrd, jako Cikrt, nehrozí tu snad díl číslo dvě - Sněhura a léta, léta marné psychoterapie? Vždyť ona je od pohledu závažně postižená.... ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Místo do jablka necháváme Sněhurku odhryznout pořádný kus z Pána prstenů či Johanky z Arku .. a i těch trpaslíků jsem napočítal osm .. ()

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama