Reklama

Reklama

VOD (1)

Boxer Billy Hope (Jake Gyllenhaal) je na vrcholu své slávy, má nádherný dům a milující rodinu. I navzdory jeho úspěšné kariéře, ho manželka Maureen (Rachel McAdams) prosí, aby s boxem skončil a mohl tak trávit více času se svojí dcerou Leilou (Oona Laurence). Během jednoho večírku Billy skutečně svůj odchod „do důchodu" oznámí. Vše se ovšem změní ve chvíli, kdy je jeho manželka neúmyslně zabita během potyčky s jiným boxerem. Billyho svět se hroutí. Když mu soud navíc odebere kvůli jeho nevyrovnané povaze dceru z opatrovnictví, je jeho poslední nadějí návrat do světa boxu. Za pomoci trenéra Tita Willse (Forest Whitaker) se pokusí získat svoji dceru zpět... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (684)

Number1 

všechny recenze uživatele

Skvělý film ve všech ohledech. Jen co bych filmu vytkl bylo jeho zakončení. Čekal jsem pořádnou strhující pomstu, která přišla jen v malé dávce ve formě vítězství. ()

maxs 

všechny recenze uživatele

No musím se přiznat, že jsem prvních 30 minut filmu dost trpěl. Na rozdíl od všech dalších "zápasnických" bijáků, kdy se z hovna hrdina vypracuje na uznávaného šampiona ve své váze, tady vidíme příběh trochu odlišný. Inu, osud tomu chtěl, aby si Jake Gyllenhaal prošel po křivce od neporazitelného, přes otloukaného a zlomeného, až zpátky na vrchol. V roli trošku jednodušší mlátičky je věrohodný až jsem se místy divil, kde vzal všechnu tu svalovou hmotu. Filmu dodala věrohodnost i jeho dcerka, stejně uvěřitelný mi přišel i jeho nový, jednooký trenér. Takže nakonec se vše v dobré obrátilo, u filmu doporučuju protrpět prvních část a vše se (snad) v dobré obrátí. Na víc jak 3* to ale není.. ()

tompolicky 

všechny recenze uživatele

Ale proč ne, slabý odvar Rockyho, který se navíc pokouší i o zápletku, která hraje na city.... Skvělý Jake však film povýšil a dodal mu na uvěřitelnosti a citlivosti. ()

Kat_u_lik 

všechny recenze uživatele

Jedna věc mě mrzí- že jsem na tomto filmu nebyla v kině. Věděla jsem, že ten film bude bomba s velkým B, a o to víc mě mrzí, že mi to do toho kina nevyšlo. Ten film je jedna velká emoční podívaná, o chlapovi který si sáhl na samé dno. O boxerovi který nejvíce bojoval sám se sebou a ne s protivníkem v ringu. Když ztratil ženu, měl pocit že ztratil všechno a jak to na sebe přitahoval tak, že vše ztratil, i to co mu bylo nejvzácnější- jeho dcera. Nejtěžší bylo se odrazit ode dna, sice mu to chvíli trvalo, ale on to dokázal.... A jen mít kolem sebe ty správné lidi. ()

glici91 

všechny recenze uživatele

No... Kde začít? :-D můj komentář bude zcela jiný, než všech zde sdílených a to z toho důvodu, že film jsem vypnul asi po třiceti minutách :-D (Pozor, tento komentář dále obsahuje spoiler) A to ten spoiler, že zhruba po zmiňované půl hodině umírá Billyho milovaná Maureen, do které jsem se od první scény že šatny beznadějně zamiloval. A měla pro mě ve filmu snad i důležitější roli, než samotný Billy. Od začátku bylo ve filmu krásně vykresleno, že spolu mají dokonalý vztah, krásnou dceru, jeden druhého k smrti milují. A to se mému myšlení zalíbilo natolik, že spíše, než nějaký box, se můj mozek rozhodl sledovat krásné rodinné vztahy :-) Tudíž ve chvíli, kdy Maureen neposled vydechla, ztratil pro mě film smysl.... Vydržel jsem dalších asi deset minut s tím, že dám filmu šanci. Ale hned mi bylo jasné jakým směrem se bude film ubírat.... Billy bude v prdeli, že ztratil životní lásku, k tomu dojdou prachy, nebude motivace, dcera... A z toho vzejde hollywoodský příběh o návratu na výsluní.... Ne děkuji, to už jsem viděl tisíckrát... Ale jako správný a férový uživatel budu hodnotit první půlhodinu, která mě zaujala, ale nijak obzvlášť neosilnila, tudíž dávám 3 hvězdičky. Přeji pěkný den a PS: Dokoukejte to ! :-D ()

monika_cz 

všechny recenze uživatele

Ze začátku klasický film o boxerovi, který se nechce dát ničí zastrašit a nechce přijít o svůj dlouholetý titul. Do toho rodina ahlavně manželka, která se bojí o jeho zdraví a bojí se, aby zanedlouho neměla doma jen prázdnou palici. Po její smrti se boxer Billy dostává do nejhorší situace - přestane s boxem, přijde o dceru a dokonce se pokusí skoncovat se životem, což jsé já moc dobře nepochopila, protože nechtěl přijít ocdceru, ale kdyby se zabil, tak by to pro ni bylo ještě horší. V druhé polovině filmu poznává nejen pravé přátele, život bez peněz (znovu), ale také sám sebe. Príjemné drama, ale zkrátila bych ho tak o půl hodiny, ale ani u těch 2 hodin jsem se nenudila. ()

Krastom 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina Jake Gyllenhaal mi vůbec neseděl v roli boxera. Dobrou polovinu filmu jsem byl naštvaný jeho povahovými rysy. Teprve až na sobě začal trochu pracovat a trénovat na zápas se na film dalo koukat. U filmu o boxu bych čekal tréninkovou motivační pasáž podobnou, která byla ve filmu Rocky, nebo ve filmu Nikdy to nevzdávej. Ta tu bohužel chyběla. Celkem průměrný, místy podprůměrný film. ()

Ganka 

všechny recenze uživatele

Přes hvězdné obsazení bohužel dvouhodinová prvoplánová nuda. Boxoví nadšenci pravděpodobně budou blaženě nadskakovat s každým úderem a hodnotit rychlost nohou či účinnost obrany, nicméně běžný divák si z filmu moc neodnese. Hrdina leč má zajímavý životní příběh nedokáže diváka zaujmout natolik, aby se s ním mohl ztotožnit nebo alespoň soucítit. Proto si raději pustím starého dobrého Rockyho, kde je hrdina sice korba a drsňák, ale člověk ho musí mít rád už jenom proto, jaké je to ťululum. ()

symbiotic 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu za výkon Gyllenhaala a jednu za autentičnost boje. Jinak je film plný klišé a patosu. Ten scénář snad napsal nějaký softwarový generátor. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Dobrý film,ale trochu mi vadil až přílišný důraz na syrovost.Jinak děj je vlastně neokoukaný a docela nepodobný ostatním sportovním filmů.Škoda místy hluchých pasáží a předem tušeného konce. ()

Chenile 

všechny recenze uživatele

Nahodou super.. Clovek v tom vidi opravnene Rockyho, ale proc ne.. rozhodne je to film lepsi, nez nektere Rockyho dily.. ()

TynTynka 

všechny recenze uživatele

Jake Gyllenhaala mám ráda, ale sportu moc nefandím. Avšak musím říct, že se mi film velmi líbil. Byl velmi emotivní a v některých chvílích jsem poznávala sama sebe. Skvěle zahrané, opravdu jsem soucítila. ()

martan1 

všechny recenze uživatele

Herecký výkon Žejka Gyllenhaala, ale i Forista tento film drží nad vodou. Nebýt této ústřední dvojice, rozhodně bych nemohl dát víc než tři hvězdy, možná dokonce dvě. Děj samotný totiž ničím nepřekvapí a působí poněkud "klišoidně". Jde zkrátka o příběh boxera, který se pokouší o návrat poté, co se mu po rodinné tragédii zhroutí svět. Nicméně Žejk do své role dává tolik, že ačkoliv je samotná postava boxera dost nesympatická (je to agresivní idiot, který si za většinu svých problémů může sám), jeho cesta zpět na vrchol je strhující a nakonec jsem i tomu idiotovi fandil. Proto nakonec 4 hvězdy, k čemuž přispívá též skvělá hudba od Eminema. ()

Marky__ 

všechny recenze uživatele

Odhodlání Jake Gyllenhalla proměnit se v boxera muselo být opravdu obrovské (v porovnání s jeho postavou ve Slídilovi rok před tímto snímkem), navíc toto odhodlání je rozhodně přenosné i na diváky – Jake je opravdový mistr. Místy trochu moc dramatických klišé, ale ve výsledku se mi film líbil. Především mě hodně oslovil soundtrack, ten si pouštím opravdu často ()

funesfilm 

všechny recenze uživatele

"Nádej umiera posledná". Nabité emóciami. Dostane aj toho, kto box nemusí. To je možno aj to, že kto box musí, tak tento film nie. Gyllenhaal však nesklamal. ()

Pthumeru 

všechny recenze uživatele

Boxerské klišé s vypracovaným a potetovaným Gyllenhaalom. Pre mňa ako veľkého fanúšika tohto herca sa jedná o sklamanie. Nemám rád klišé. Aj keď ho viem bez väčších problémov vstrebať, tu som nedokázal. Padne zopár skvelých dialógov, zopár trefných monológov. Napríklad spád z boxerského neba na tvrdý spodok je zobrazený výborne. Sú tu skvelé postavy : Trenér v podaní Whitakera, 50 cent ako klasický materialistický manažér... Sú tu aj hrozné postavy : maj got tá jeho dcéra ma iritovala počas celého filmu... 3/5 Not gonna punch again. ()

yvides 

všechny recenze uživatele

Presne takovy boxersky film, jaky bych si predstvoval. Vyborna podivana na Jake Gyllenhaala, zadne zbytecne prodlevy, spad a finale v ringu, kdy jsem veril ranam i potu. ()

hupicek 

všechny recenze uživatele

Vždycky ,když se dívám na nějaký film s boxerského prostředí ,tak se nemůžu ubránit úsměvu. Proč si proboha režie nedá víc práce s tím, aby herci boxovali opravdu realisticky. Pokud porovnáte nějaký boxerský zápas s tím ,jak herci boxují ve filmech tak je to spíš úsměvné. Nejlíp se to asi povedlo ve ve filmu Zuřící býk . Jediný, kdo ztvárnil box realisticky na filmovém plátně, byl Mickey,ale tady jsem trošku neobjektivni. ()

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Zemřel skladatel James Horner

Zemřel skladatel James Horner

23.06.2015

V 61 letech nás opustil držitel dvou Oscarů za Titanic, hudební skladatel James Horner. Zkušený letec havaroval ve vlastním stroji, který pilotoval na severu od kalifornské Santa Barbary. Horner byl… (více)

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama