Reklama

Reklama

VOD (1)

Boxer Billy Hope (Jake Gyllenhaal) je na vrcholu své slávy, má nádherný dům a milující rodinu. I navzdory jeho úspěšné kariéře, ho manželka Maureen (Rachel McAdams) prosí, aby s boxem skončil a mohl tak trávit více času se svojí dcerou Leilou (Oona Laurence). Během jednoho večírku Billy skutečně svůj odchod „do důchodu" oznámí. Vše se ovšem změní ve chvíli, kdy je jeho manželka neúmyslně zabita během potyčky s jiným boxerem. Billyho svět se hroutí. Když mu soud navíc odebere kvůli jeho nevyrovnané povaze dceru z opatrovnictví, je jeho poslední nadějí návrat do světa boxu. Za pomoci trenéra Tita Willse (Forest Whitaker) se pokusí získat svoji dceru zpět... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (682)

Happens 

všechny recenze uživatele

Film se skládá ze dvou hlavních příběhů, které lze získat slepením dějových linií Rocky Balboa a I am Sam. Jake Gyllenhaal předvádí mistrovský herecký výkon nejen po stránce herecké, ale je vidět, že nezůstaly opomenuty ani znalosti boxu. Jakožto bývalý boxer velice oceňuji stupeň nastudování a reálnost choreografie a prostředí. Pro mě to Jake uhrál na 5* díky své opravdovosti. Říkám bez ohledu na kritiku: díky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Klasická boxérska dráma s vynikajúcim Gyllenhaalom, ktorý v nasledujúcich rokoch bude iste častým adeptom na Oscara. Sympaticky mu sekundoval vždy dobrý Whitaker. Príbehovo zaujímavé, hoci predvídateľné. Jediným malým negatívom filmu bola polodementne sa správajúca dcéra. A oficiálne zbankrotovaný raper 50 cent ma nikdy nepresvedčí, že je hercom. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

"Creed vs Southpaw" Obe filmy propagujú boxerský úspech, ale víťaz je len jeden. Mojím víťazom sa stáva Southpaw. Southpaw bol silnejší hlavne čo sa týka príbehu a emočného naklonenia k divákovi. Prvým nečakaným zakopnutím bola smrť krásnej manželky, pretože potom koľko krvi stále vypľúval Billy Hope po zápase som myslel, že sa zdramatizuje jeho zdravotný stav a druhým významným pozitívom vo mne vzbudil záverečný boj, keď do drámy bolo zapojené aj malé dievča. Vtedy som držal palce Billimu aj ja. Aj herecká náročnosť a rozdelenie postáv vyznelo lepšie ako u Creeda , len škoda tej krátkej účasti R. McAdams. Našli sa aj malé nedostatky, ale v celku to vidím na 70%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Gyllenhaal je super. Fakt jsem žral, když si nechal rozbíjet držku, aby se následně přepnul do berserkr módu a soupeře totálně zničil. Jenže pak to začne být podezřele dlouho smutné. Dcera, která ho celý film zbožňuje ho začne na povel scénáristy nesnášet a chovat se, jako fakt zlý dítě. Tvůrci jdou dokonce, tak daleko, že násilně přimíchají instantní zápletku o smrti malého černocha, z tělocvičny, kterého nám má být líto, když jsem ho předtím viděli asi minutu čistého času. Celé to směřuje k finálnímu fightu, na který jsem se moc těšil. A ten tvůrci odflákli. Totálně bez katarze a pocitu zadostiučinění. Což je průser. Chci říznou hudbu a zpomalený záběry na krvavý držky. Prostě kdyby si to ponechalo energii z úvodního zápasu bylo by to o mnoho lepší. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

ČSFD premiéry v Lucerně jsou asi zakletý filmovým satanem. Když už nenadskakuju v rytmu undergroundový kapely, která zrovna koncertuje pod sálem nebo když mě zase naopak neuspává Dáma ve zlatém, tak se pro změnu do první brázdy rozvalí novinářský hovado, který během filmu asi tak devětsetpětašedesátkrát cvakne propiskou a svítí si k tomu baterkou. Ty debile jeden, kdo tě naučil chodit si do kina malovat? Jak můžeš dělat kritika a psát recenze, když polovičku těch filmů ani nevidíš? Ode dneška si nepřečtu už ani řádek od takzvanejch odborníků, protože když vidím jací jste arogantní burani, je mně jasný, že o filmu doopravdy můžete vědět maximálně to, jaký i se v tom slově píše. A to kdo ví jestli... Jinak Bojovník sám o sobě je dobře natočená šablona sportovních klišé příběhů, která by ode mě dostala pár hvězd navíc, kdyby skvěle hrající Jake seběhnul z plátna a tomu hňnupovi urazil pazouru i s propiskou. Příště si do Lucerny beru prak. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (22)

  • Postava Miguela Escobara, kterou ve filmu ztvárnil herec a rapper Miguel Gomez, má jméno vytvořené spojením hercova reálného jména a jeho přezdívky – Aztec Escobar. (FexteR)
  • Při scéně na začátku filmu v manželské ložnici jsou vidět reproduktory Bose SoundTouch 20 spolupracující s wi-fi. Na nich ovšem svítí oranžové světlo, což znamená, že k wi-fi připojené nejsou a nemůžou přehrávat hudbu. Ta je v této scéně přesto  slyšet. (hansel97)
  • Popis boxera od autora scénáře jasně ukázal na Eminema, později však bylo rozhodnuto, že titulní roli boxera Billyho Hopea ztvární Jake Gyllenhaal. (ČSFD)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Zemřel skladatel James Horner

Zemřel skladatel James Horner

23.06.2015

V 61 letech nás opustil držitel dvou Oscarů za Titanic, hudební skladatel James Horner. Zkušený letec havaroval ve vlastním stroji, který pilotoval na severu od kalifornské Santa Barbary. Horner byl… (více)

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama