Reklama

Reklama

Manželé Roger a Carolyn Perronovi se se svými pěti dcerami přestěhují do zchátralého domu na statku v Harrisville na Rhode Islandu. Jejich pes ale odmítá do domu vstoupit. Už během první noci se ale začínají dít paranormální události. Ozývají se zvláštní zvuky, v určitý čas se zastaví všechny hodiny, obrazy padají samy od sebe a všichni mají pocit, že v místnosti s nimi někdo je. Jedna z dcer má noční můry, ve kterých se setkává s děsivým démonem, který jí říká, že chce, aby její rodina zemřela. Na statek přijíždějí vyšetřovatelé paranormálních jevů Ed a Lorraine Warrenovi. To, co se Warrenovým jeví jako banalita, se brzy stává nejtěžším a nejhrůznějším případem jejich kariéry. Podaří se jim pomoct rodině ovládané hrůzostrašnými silami? (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (1 781)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE TO NĚCO, CO NIKDY NEKRÁČELO PO ZEMI V LIDSKÉ PODOBĚ. NĚCO DÉMONICKÉHO..…“ /// Démonologové Warennovi v případu, kterej byl až doteď drženej pod pokličkou a barák, do kterýho nechtěl vlízt ani pes. Kurevská porce strašení (minimálně jednou jsem se lek, až mi změk!) a vůbec za to nemohli ty hodiny, který se zastavovali v 03:07. Sledovat Warennovi v akci jistě bude bavit všechny paranormální fandy. A jestli jsou stejní strašpytlové jako já (a můj syn), tak budou s mírou strašidelnosti a s citem pro děs naprosto spokojeni. Stejně jako v V moci ďábla. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen ty podle skutečnosti. 2.) Jmenuji se … Bathsheba! 3.) Furt se mě nějaká svině ptá, jestli mně chyběla. 4.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ **** ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se opravdu těšil. Pamatuju si, že měl vyjít už v únoru roku 2013, jenže testovací projekce měl tento snímek tak skvělé (pokud si dobře vzpomínám, tak prakticky jedny z nejlepších v dějinách té produkční společnosti, která tento film vyrobila) že i přes eRkový rating, který byl udán z důvodu, že je film příliš strašidelný, ho posunuli na léto, aby producenti shrábli více peněz. Ukázalo se, že to byl opravdu chytrý tah. Na rozpočet 20 miliónů dolarů film celosvětově vydělal přes 316 miliónů (podrobnější info zde) a povedlo se mu vystrašit mnoho lidí. Včetně mě. I když… neříkám, že The Conjuring není strašidelný či skvěle natočený hororový snímek, protože bych lhal. Nicméně v konkurenci dalších Wanových hororů (Saw, Insidious, Insidious: Chapter 2) mi tento přišel "nejslabší". Možná to bylo tím, že jsem se na to díval se spolubydlícíma, se kterýma jsme si chystali masky na Halloween, nicméně ode mě "jen" za 80 %. P. S. A možná to bude i tím, že nejlepší lekačky dali do trailerů. Bohužel, horor je hodně specifický žánr, a když to nejlepší narvete do dvou a půl minut, tak to pak jsou někteří lidé naštvaní. Třeba já… ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wane, jsi Nový Hitchcock !! Wan zde šel opravdu na maximum! The Conjuring je žánrově jeden z nejčistších a nejlepších hororů za posledních 13 let a konkurenci si stěží najde. Klady: Perfektní práce s kamerou, adrenalinové tempo, znepokojivý smyčcový hudební doprovod, skvělé instinktivní lekačky, hvězdicovité herecké výkony, vytříbený scénář a vražedná ATMOSFÉRA! Zápory: Povědomé teritorium, stopáž dvou hodin je zkratka nedostačující. Tohle je svěží závan čerstvého větru a autentická démonická jízda, která se okamžitě stala mou srdeční záležitostí! Conjuring si vyžaduje Respekt k žánru, jelikož Mámě, Sinistru i Insidiousu nakopal prdel v mnoha směrech ( vzhledem i formou). ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Co má tahle převelice klasická bubu vymítačka opravdu k dobru, to je herecké obsazení. Vera Farmiga čím je starší, tím je lepší, i ostatní tři hlavní dospělí mě velmi bavili, a děti fungovaly. Vlastně bych ještě mohl pochválit kameru -- konečně zas jednou natočil někdo sedmdesátky stylem, kterým by byly natočeny v onu dobu, bez toho, aby se z výsledku stala artistní manýra a břečka. Úplně naplno ovšem nadšen nejsem, tempo občas víc než klopýtalo a úplně jsem vypadával z děje, což u filmu, který má sevřít a nenechat dýchat, je docela hloupé. Slušný nadprůměr. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

James Wan už má vzorec na to, jak spolehlivě vyděsit. Prostě to sype z rukávu a stále to funguje. Tentokrát se rozhodl udělat takový hororový opus magnum, takže zainteresovaná rodina dostává nehoráznou šikanu asi od tří duchů. Strach trochu poleví, když do baráku přijde Patrick Wilson a Vera Farmiga, v podstatě takoví krotitelé duchů, ale i druhé kolo dovede spolehlivě vyděsit. Jako bonus tu je spousta hororových rekvizit a stylové "toto se skutečně stalo" závěrečné titulky. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (62)

  • Všechny hodiny ve filmu se vždy zastaví na 3:07, což je o 8 minut méně než v o 8 let mladším 3:15 zemřeš (2005). (Moena)
  • Než se skutečná rodina Perronových nastěhovala do domu na Rhode Islandu, žilo a zemřelo v něm osm generací různých rodin. Všechny provázela řada nepřirozených úmrtí. Došlo ke dvěma sebevraždám, smrti otravou, znásilnění a zavraždění 11leté holčičky, dvěma utopením a čtyřem umrznutím. Nejvíce úmrtí se dotklo rodiny Arnoldovy, z níž pocházela hlavní záporná postava filmu Batsheba Sherman (Joseph Bishara). (casyy)

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Páté Insidious zná režiséra

Páté Insidious zná režiséra

29.10.2020

Protože hororových zpráv v období Halloweenu není nikdy dost, přichází i jedna pro fanoušky duchařských filmů. Studio Blumhouse dnes oznámilo, kdo bude režírovat pátý snímek v sérii Insidious. A… (více)

Reklama

Reklama