Reklama

Reklama

Vymítač ďábla

  • Česko Exorcista (více)
Trailer 3

VOD (1)

Regan je dcerou slavné a bohaté herečky. Protože na ni matka nemá čas, tak si ani nevšimne, že se dceřino chování pomalu začíná měnit. Mluví sprostě a obličej se jí křiví do děsivého šklebu. Matka vezme dívku na lékařské vyšetření. Po sérii velmi podrobných vyšetření jsou lékaři bezradní. Dívčin stav se stále horší a teď už napadá i své okolí. Hlas se jí mění a ona komunikuje se svým okolím démonickým hlasem. Jeden z lékařů přijde s návrhem obrátit se na církevního specialistu, exorcistu. Matka to zprvu považuje za hloupost. Když se dívka změní v ďábelskou stvůru, která zabije jejího přítele, nezbývá jí nic jiného než se obrátit na vymítače ďábla. (TV Nova)

(více)

Recenze (903)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor má vskutku ďábelskou atmosféru. Jeho zápor tkví v tom, že honí až moc králíků. Snažit se ve dvouhodinovém hororu vykreslit pozadí šťasné rodinky, mladého psychologa-exorcisty a starého archeologa-exorcisty je sice cíl obdivuhodný, ale zoufale nenaplněný. Ve výsledku zůstávají tajemné symboly prázdnými, ba co hůř, zavádějícími, takže místo toho, abychom se báli, přemýšlíme, o tom, o onom a to nás vytrhává z příběhu. Do toho ještě přišla oscarová Ellen Burstynová, jejíž něco jako herecký výkon (za který vyfasovala nominaci na Oscara) mi přišel spíš k pláči. Proč teda tak vysoké hodnocení? Protože je to fakt dobrý film s podpozemsky skvělou atmosférou. A to i přes výše zmíněné vady. Skončeme to kladem. Tenhle film rozhodně nevypadá, že by vloni oslavil čtyřicítku. A to ani efekty. Viděno večer a se zataženými závěsy. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Co mám napsat,co už nevystihly gen.trailery a spoty? A zdejší přispěvatelé? Nic. Snad jen (pro mě nejděsivější výkřik v dějinách filmu)- Meeeriiiiin!!!!!!!!!!!!! Jo a těch prvních 9min.v jižním Iráku,které po shlédnutí skvělého prequelu (ten od Harlina,samoz.),dávají zcela mimořádný rozměr. (Sic!) ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Hororová klasika, která vám zmrazí krev v žilách i přes třicetileté stáří... Výtečný Max von Sydow! ()

numi 

všechny recenze uživatele

Vymítač ďábla možná není hororově děsivý, ale bezpochyby je mrazivý a silně znepokojivý. Stejně jako skvěle padnoucí ústřední melodie kytarového mága Mika Oldfielda z jeho geniálního alba Tubular Bells. Proměna Regan je téměř až hmatatelná a každičké sprosté slovo z jejích úst má tisíckrát silnější dopad než desítky mnohem peprnějších slovních spojení z "eSeM" hardcore porna. Brr. Herecké výkony jsou samozřejmě fantastické - o Lindě Ray netřeba diskutovat, totéž se dá říct o ztrápené matce v podání Ellen Burstyn, skomírajícím vymítači Maxi von Sydowovi či vinou se sžírajícím knězi Jasonu Millerovi. Jen jednou malou-velkou mouchou je až příliš natahovaný a nezajímavý rozjezd, který zabírá téměř polovinu filmu. Když si pak matka povzdychne, že už s dcerou navštívily osmdesát osm doktorů, má divák pocit, že viděl každou návštěvu. Skvělá vymítací scéna však dá na všechno zapomenout. Hororový klenot. [říjen 2006] ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Mistrovský horrorový kousek obdařený vynikající atmosférou , skvělými maskami a velmi dobrými hereckými výkony , na kterém zub času nezanechal snad ani nejmenší zářezy a dodnes je tento působivý snímek jedním z vrcholů žánru. Film: 90% ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Dnes to už jednoducho nefunguje. Scény, pri ktorých som sa mal báť, mi pripadali skôr vtipné (a nie je to tým, že mám stále v pamäti Scary Movie 2). Film je navyše zle vygradovaný - hlavne posledná scéna je so svojou absenciou hudby totálne nezáživná, Ellen Burstyn je herecky úplne mimo a neveril som jej ani jednu jedinú emóciu, a za ten absolútne zbytočný dvadsaťminútový úvod by som dal niekomu poriadne cez hubu. Ako som už napísal pri Star Wars - nebudem dávať ultimátne hodnotenia za to, že je to "klasika". Keď ma neosloví a nezaujme, je mi jej historický význam úplne u riti. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se k této klasice vrátil a jsem trochu zklamán - některé postupy už dnes přece jen trochu vyčpěly, atmosféru narušují zbytečně prodlužované záběry. Je to další z filmů, který načerpal body především díky tehdejší atmosféře a módnímu způsobu produkce kriminálek a thrillerů. Díky prvkům odkoukaným od velmistrů žánru se Friedkinovi podařilo vykreslit sofistikovaný, nenásilný úvod, předvést řadu hezky prokreslených postav a propojit mystickou zápletku s racionálním vyšetřováním bez zbytečných kouzel a ohňostrojů. Několik okamžiků jde samozřejmě vysoko nad průměr - problesky démona na zdech a vybavení domu, skvělá snová sekvence, dramatické a náhlé vyústění etc. Něco mi ale říká, že kdyby tento film vznikl o deset let později, určitě by dopadl mnohem hůře. ()

J3dla 

všechny recenze uživatele

Vyborny film, taky mate nekdy pocit, ze tvurcum neverite ani slovo a jindy byste dali za ne ruku do ohne? Tak Exorcista je pro me ten druhy pripad. Temna a zlobou nasycena atmosfera, mysticke motivy a charizmaticti herci - to jsou vsechno prvky, ktere divaka pribijou do sedadla a nedaji mu ani vterinu pokoj. Na nektere filmy zapomenete za 5 minut, ale Exorcitu budete mit v hlave po zbytek vasich kratkych zivotu. ()

milicjant 

všechny recenze uživatele

Regan: Mum, I'm scared. milicjant: Me too. Tady nelze bodovat jinak. Vzhledem k mé filozofii, kdy hodnotím filmy převážně podle toho jak me přejedou, povazuju Exorcistu za učebnicově dokonalý příklad naplnění všech kriterií. Sám jsem se vypravil do kina v podvečer 11.září 2001 (kdo by si to datum nepamatoval, že?) s neblahým tušením, že se ve světě udály velký věci. Pozoruhodný události ale v ten den nehostila pouze Amerika, staly se i v našem místním kině. Spolu se mnou byla u projekce přítomná početná skupina teenagerů, která se ještě po začátku představeni bavila četnými urážkami na adresu tohoto snímku. Postupem času ten hluk utichal a na konci jsem je snad neslyšel ani dýchat. To, jak moc nás všechny v ten večer Vymítač ďábla sebral nevyjádřím na pár řádcích. Ani ten nejlepší publicista by to nesvedl. Naprosto sugestivní, děsivá a hlavně ZLÁ záležitost. Člověk pak nějak začne věřit, že i přes 30 let starý film může v dnešní době oslovit mladší generaci a to dokonce na poli hororu. Tedy žánru, který stárne neuvěřitelnou rychlostí. Snadný hodnocení - 10/10 ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Mel jsem moznost sledovat rezisersky sestrih, ale puvodni ne, takze nevim co tam bylo navic... Je to velice zajimavy film, Constantine mu nemuze konkurovat, ma to uzasny dej, vyborne vykresleni postav. Hudba urcite neni tak dobra, jak tu nekteri uvadi (alespon pro me ne). Scenar je opravdu perfektni, nektere sceny opravdu sokujici (videl jsem toho mnoho, ale masturbace s krucifixem a vyzivani kneze na soustani je opravdu husty...). Bohuzel jsem od toho cekal horor, ale nebal jsem se, napinave to bylo jako "svina", to jo, ale cekal sem nakou poradnou lekacku. Navic je to cele takove natahovane, myslim si, ze stopaz kolem 100 minut by bohate stacila. Kazdopadne se jedna o vyborny film, ktery ma sve drobne mouchy.... ()

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Začiatok filmu ma mierne nudil, no postupom času dej krásne graduje a ten zdĺhavý úvod mi úplne vynahradil. V minulosti šokujúci, dnes už kultový horor a pre mňa jednoznačne číslo 1 tohto žánru. Nedá mi nespomenúť aj mladú Lindu Blair, ktorá svoju rolu posadnutej Regan zvádla taktiež na výbornú. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Sú drobnosti, ktoré tomu filmu môžem vyčítať, napríklad neuspokojivú a narýchlo odfláknutú pointu alebo absenciu akýchkoľvek ľakačiek, jednu vec ale Exorcistovi nemožno uprieť - že ako filmové dielo ani po približne štyridsiatich rokoch nezostarol. Aj dnes ten film funguje vďaka precíznej réžii, dobrému príbehu, skvelým hereckým výkonom a ukrutnej atmosfére. Tá je vybudová do takých mohutných rozmerov, že pri niektorých scénach s Regan mi behali zimomriavky po celom tele a tuhla krv v žilách. Spriaznený Omen Richarda Donnera ma bavil o kus viac, ale Vyháňača diabla tiež považujem za kvalitný a pre žáner zrejme aj dosť zásadný horor. (8/10) ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku pomalejší rozjezd. Ale pak vyjde na světlo světa démon vtělený do dvanáctileté holčičky, který nešetří skřeky, nadávkami, tělními tekutinami,... Pokud uvažujeme, v jakém roce byl tento horor natočen, tak musíme uznat, že na tu dobu to byl echt horor, který se stal dnes již kultovním a několikrát i parodovaným.... ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch nejzásadnějších hororů, které ovlivnily dějiny filmu. Film tak odvážný, že ve své době musel vyvolat rozruch. Nadpozemsky dokonalé dílo. Kdo viděl toto, ví už o hrůze skoro vše. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Námětem velmi podobné Vymítání podle Emily Rose, ovšem natočené o nějakou tu chvilku dříve. Když se tak zpětně divám, co se mi vlastně na této klubové verzi líbilo, tak musím zkonstatovat, že jen pár hlášek, ztvárnění svodů ďábla a samotné vymýtání. Ten film má něco do sebe, alespoň tu atmosféru let minulých, ale i tak se filmaři mohl snažit více a nespoléhat se jen na to lákavé a poutavé téma zla. Nicméně druhé nejvyšší hodnocení to je... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je opravdu hodně děsivej a patří spolu s The Omen (1976) a The Amityville horror (1979) k nejlepším snímkům ve svém žánru. Měl jsem možnost porvé vidět Exorcistu v nové, zremasterované verzi včetně zremasterovaného zvuku a je to něco! Pěkne jsem sebou párkrát škubl! Zvuk je fakt parádní! A mladá Linda Blair je démonická jak normálně, tak ikdyž je posedlá. Hrubá je scéna na schodech, to jsem málem vyletěl z kůže! Nebo ani ne sekundový střihy démonů, když se vždycky zjeví na nějakém místě, včetně knězovi matky. Je to síla a stále má film svoji nepřekonatelnou atmosféru. Snad nejkultovnější hláška - " YOUR MOTHER SUCKS COCKS IN HELL". ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Nejsem bůhvíjak nadšený, ale cítím jistý respekt k tomuto filmu. Na rozdíl od desítek slabomyslných plagiátů tenhle film má slušně promyšlený scénář a dialogy a herci umějí hrát. Je však zřetelně dobově a obchodně zatížený touhou šokovat. Má-li horror odolat zubu času, nesmí stavět na explicitním - to rychle vyprchá a vyjde z módy - nýbrž na mysteriózním. --- ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Kultovní událost se nekonala. Věřím, že Friedkin se svým Exorcistou svého času nadělal pořádný humbuk. Taky mam možná pochopení pro excesy, které se děly v kinech při premiérách. Ale když se na film podívám objektivně, tak vidím syrový slepenec bizarních, za každou cenu šokujících scén, při kterých režisér, v honbě za vyjímečností, trápil všechny zúčastněné. Pokud by film nesl poselství, nebo měl myšlenku (Emily Rose), asi bych ho jako celek docenil. S takovou je to jen samoúčelné béčko, s cílem znechutit a znepříjemnit 126 minut divákova života. P.S. Na film jsem kouknul z důvodu informace o novém zpracování pod režijní taktovkou Davida "Halloween" Gordona Greena. P.P.S. V dnešní době existuje pár náročnějších ďábelských hororů. Nechci Exorcistovi brát právo nejděsivějšího hororu, v té době opravdu byl ojedinělým kouskem. Atmosféru film má dost hutnou od prvních minut a daří se mu ji držet celou svou délku (viděl sem director's cut). Bohužel, strach a hrůza se nekonaly. Probliky démonova obličeje byly působivé. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Trvalo to väčšinu môjho života, ale nakoniec som tento film docenil. Ono je asi naozaj rozdiel, či to pozeráte z VHSky z dabingom, alebo v špičkovej kvalite v UHD s originálnym znením a titulkami. Oceníte nesmierne precíznu vizuálnu stránku, zvuk, všetko to znepokojujúce "hučanie" v pozadí, hudbu, precítené herecké výkony, všetko... Film si dáva na čas, "vcíti" vás do postáv, je dlhý, ale nie zdĺhavý... Každá z postáv má čo povedať do deja, každá je svojím spôsobom sympatická a ľudská. A masky a efekty a exorcizmus... Mrazivé, presvedčivé, kacírske, odvážne a hlavne stále desivé. Bez hudby, maximálne vystupňované, po pravú ikonické. Neviem, či by tak odvážny a nekompromisný film vznikol aj dnes. Konečne vidím o čo som po celé tie roky prichádzal a že som film teda riadne podcenil. Ale naozaj... Cez dva hodiny a ani minúta nudy, kľudne by to znieslo aj dlhšiu stopáž. Premýšľavé, podnetné a jedinečné desivé veľdielo. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

100 % - Lepší film o vymítání ďábla se asi ztěží podaří natočit. Z něj opravdu jde hrůza, radši ty scény ani nebudu jmenovat. Sledovat to doma o samotě v potemnělém pokoji, brrr... :-) ()

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Blumhouse plánuje nového Vymítače ďábla

Blumhouse plánuje nového Vymítače ďábla

22.12.2020

Studio Blumhouse (Uteč, Neviditelný) se chce vrátit ke slavné filmové sérii Vymítače ďábla a to rovnou s pokračováním. Zatím není jasné, o jak přímé pokračování by mělo jít a zda by nový sequel mohl… (více)

Ze Sabriny - mladé čarodějnice bude horor

Ze Sabriny - mladé čarodějnice bude horor

26.12.2017

Pokud jste dospívali na konci 90. let, jen těžko vám unikl sitcom Sabrina - mladá čarodějnice. Šestnáctiletá čarodějka v něm žila se dvěma šílenými tetičkami a mluvícím kocourem, a možná ani nevíte,… (více)

Reklama

Reklama