Reklama

Reklama

85. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 85th Annual Academy Awards (více)
Publicistický
USA, 2013, 173 min

Režie:

Don Mischer

Účinkují:

Seth MacFarlane (moderátor), Joseph Gordon-Levitt, Jeremy Renner, Anne Hathaway, Channing Tatum, Hugh Jackman, Amanda Seyfried, Mark Wahlberg (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na začátku každého roku se pozornost společenství zábavního průmyslu a filmových fanoušků upře na nadcházející udílení Oscarů. Všeobecné očekávání vrcholí v únoru přímým přenosem ze slavnostního galavečera, kde se ceny Americké filmové Akademie udílejí. Milióny milovníků filmu netrpělivě sledují okouzlující ceremoniál, při kterém se rozdělují nejprestižnější ocenění ve světě kinematografie. Každoroční předávání Oscarů se stalo nejslavnější aktivitou Akademie filmových umění a věd. V pořadí již 85. ročník bude moderovat Seth MacFarlane a bude to jeho Oscarová premiéra. Nenechte si ujít přímý přenos z divadla Dolby Theatre v Hollywoodu, v pondělí 25. února od jedné hodiny ráno na HBO. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Fail obřích rozměrů. Takhle opravdu ne, senilní páni Akademici. Aspoň, že ta Adele to trochu zachránila. A oscarové drobky pro Skyfall. A Christoph Waltz. A Tarantino. A Argo! OK, zas tak strašný to nebylo, ale teď budu mít tak rok alergii na muzikály a mladými hochy obdivovaného Setha MacFarlanea po tomhle už nechci nikdy vidět. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

MacFarlane to nevytrhnul, i když oživil. Zážitek kazil příšerný simultánní překlad. Nic proti třeba Fukovi, jeho texty si rád přečtu, ale tohle prostě nezvládl, a to zoufale... Poslouchat polovinu přenosu "éééé" není ve čtyři ráno zrovna příjemný zážitek. Vůbec celý český tým buď mluvil o něčem svém, což mně je při sledování oscarové show naprosto ukradené (koukám se na Oscary, abych poslouchal vtipy o Troškovi?), nebo se teda pokoušel překládat, a to bylo ještě víc tristní. Většina slov mizela co do kvantity i obsahu... Tohle je jen pro fanoušky tlumočících pánů, na internetové televizi bych to pochopil, na HBO to fakt neberu - má to být alternativa, ne jediná (oficiální) možnost. (Mnozí tu píšou že ze strany překladatelů je to pokrok oproti dřívějšku - to nemůžu posoudit, letos jsem je poslouchal prvně, protože ze Světozoru nebylo kam utéct. A omlouvám se, ale když mluví George Clooney a já mám třeba rád George Clooneyho, zajímá mě, co říká on, ne co si tři pánové překladatelé myslí o nějakém náhodném nominovaném filmu.) Ale to samozřejmě nezahrnuju do hodnocení a nevnímám to jako chybu těch tří, kteří dělají přesně "to svoje", ale spíš dramaturgie, která je to dělat nechala, a ještě navíc opakovaně. Jinak zkrátka klasické Oscary s pár vtipnými, pár trapnými a pár hluchými momenty, kde nejlepší výkon nebyl buď ani nominován, nebo oceněn... ale takový je život v Hollywoodu. PS: Adele mi nebyla nikdy sympatická, ale po jejím výstupu při přebírání Oscara mám vyloženě pocit, že je to husa. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Poslední roky se na ceny BAFTA těším a z předávání OSCARů mám obavy, jak velký to zase bude průšvih .... Letos oba programy moje očekávání naplnily :) .... Jak velký vliv na úspěch těchto slavnostních večerů má výber moderátora jsme se mohli letos přesvědčit v plné míře (a to vůbec neberu do úvahy výsledky, se kterými jsem btw spokojenej - ARGO, Ang Lee, Jennifer ... ) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Seth MacFarlane nasadil v úvodu překvapivě vysokou laťku - usměvavý, sympatický, důstojně vtipný a k tomu ještě excelentí zpěvák! Návštěva Teda byla téměř povinností, humorný vrchol večera byl zpodobněn písní "we saw your boobs", nicméně pak se začalo nějak spěchat a na další legrácky už nezbyl prostor... Vítězství Argu přeju, Tarantino si konečně také přišel na své (zaslouženě), Waltz to utáhl po druhé na variaci Hanse Landy (a že mi to vůbec, vůbec nevadí) a... Jen vyhlášení z rukou paní Obamové bylo hodně wtf. 7/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Překvapivě prvotřídní. MacFarlane je přesně v takovém rozpoložení, aby cítil určitý respekt před hledištěm plným megahvězd a zároveň aby dokázal ty nejsledovanější pořádně ťafnout. Odvážně a až na dokonale trefnou přednostní píseň i zcela vkusně. Celý večer pak i přes klasickou tříhodinovku jede v překvapivě dravém tempu a i když se u nejdůležitějších kategorií tradičně začíná zdržovat nebo naopak na nesprávných místech spěchat, vyšel tenhle večer dokonale. Žádné video navíc, žádné protahované řeči na počest nominovaných, ale nadhled, humor a svým způsobem vlastně jedna velká muzikálová vzpomínka v čele s rozechvívajícími Bídníky. ()

Zajímavosti (10)

  • Quvenzhané Wallis ve věku 9 let a Emamanuelle Riva ve věku 85 let se staly nejmladšími a nejstaršími nominovanými v kategorii nejlepší herečka v hlavní roli. Zároveň to bylo také poprvé, co se tak stalo v jedné kategorii. Vyhrála však 22letá Jennifer Lawrence, která se stala druhou nejmladší vítězkou. (jezurka42)
  • Slavnostní večer se konal v den, kdy slavila Emannuelle Riva, nominovaná v kategorii nejlepší herečka v hlavní roli, své 86. narozeniny. A i když nevyhrála, Jennifer Lawrence, která cenu získala, ji v děkovné řeči popřála všechno nejlepší k narozeninám. (jezurka42)
  • Mezi předáváním vystupovali se zpěvem všichni herci z muzikálu Bídníci (2012). (karlik4801)

Reklama

Reklama