Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

berny2468 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na první světovou válku. Ukazuje válku (spíše tedy válečnou nemocnici) velmi reálně. Škoda konce filmu, kde kvalita postupně klesala. Film stojí hlavně na Alicii Vikander, která to zvládla na jedničku. A každým filmem mi dává za pravdu, když ji považuji za jednu z nejlepších hereček současnosti. Docela mi zklamal Kit Snow, kterého jsem si oblíbil ve hře o trůny. Film mě nezklamal ....75%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Moc hezky a škoda, že sa to vyhlo našej kinodistribúcii. Krásne nasnímaný, ohudbený a hlavne zahraný skutočný príbeh z 1. svetovej vojny. Chýba tomu akurát TO ČOSI, čo by z toho spravilo nezabudnuteľný filmový zážitok a pozbieralo to množstvo oscarov. Možno nejaké výraznejšie režijné uchopenie. Veľmi silných 7/10, ktoré po opakovanom zhliadnutí možno porastú. ()

Reklama

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"CHTĚJÍ NA TEBE ZAPOMENOUT. CHTĚJÍ, ABYCH I JÁ ZAPOMNĚLA. ALE NEMOHU. NEUDĚLÁM TO. TO VÁM TEĎ SLIBUJI. VÁM VŠEM!" Už jen ten začátek filmu je tak uhrančivý....zmatená, zlomená Vera, prodírající se slavícím davem až do kostela kde zůstane jako přikována stát u obrazu topících se lidí v rozběsněném moři a její výraz tváře ve kterém se zrcadlí zoufalost, beznaděj....ano i ona se topí, ve vlnách zármutku a bolesti a....... střih a zpoza hladiny se vynořuje mládím, veselím a touhami naplněná úplně jiná Vera....šťastná a dychtící po životě....to je prostě nádhera, zvlášť v podání dech beroucí a emocemi sršící Alicie Vikander. Je mi líto všech těch, co tento film nudil a byl podle nich plytký, bez děje a o ničem neb opak je pravdou! Pomalé plynutí dává dostatek času hlavní hrdince rozehrát mistrovskou hru plnou opravdových emocí a vnímavý a citlivý divák tak může se zatajeným dechem pozorovat ten pozvolný a smutný přerod od štastných a veselých momentů k těm zdrcujícím a velmi velmi bolestným. Tohle byl přímý zásah do srdce a já si ho užil i díky skvělé Alicii, nádherné kameře, výpravě a hudbě hodně hodně moc. A víte co? Tak silné protiválečné vyznění ve filmu, kde se neodehraje ani jedna válečná scéna a nepadne jeden jediný výstřel? MASTERPIECE! ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Alicia Vikander je trochu iný level v tomto filme. Jej herecké kvality sú nepopierateľné a jej talent ťažko spochybniteľný, no v tejto snímke som mal tisíc nebezpečných pohnútok skočiť za ňou do deja! Hoci skutočná Vera nevypadala veru zle tiež. Najprv som myslel, že udelím čisté tri hviezdičky, ale spätne som zistil, že i napriek príbehu, aké ja sám osobne vo filme neuprednostňujem, tak film nemá hluchého miesta a kôli tejto kvalite zdvihnem na 4. Dobrá bola i tá myšlienka o duchoch a o tom, ako sa treba s nimi naučiť žiť. To sa mi dosť páčilo. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevíme, jak se máme dobře a hlavně si toho ani v nejmenším nevážíme. Chováme se k sobě ohavně a řešíme úplné malichernosti a kraviny. O lidském utrpení, strachu a zoufalství nemáme ani šajnu. V tomto filmu je zachycen osud několika postav, které tohle všechno prožili v první světové válce. Hlavní hrdinka Vera měrou vrchovatou. A přesto se dokázala vršícím se tragediím postavit čelem a pokračovat životem, který ji nešetřil. Vikander je tady oskarová, zasáhlo mě to hrozně moc a pořád mi to leží v hlavě. Tenhle úžasný film plný emocí donutí člověka přemýšlet o životě a jeho smyslu. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)
  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno