Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (458)

classic 

všechny recenze uživatele

Réžijný debut scenáristu a zároveň herca Leigha Whannella, ktorý si zahral v horrore SAW : Hra o prežitie pod taktovkou MENTORA Jamesa Wana, ktorého považujem za odborníka na tento žáner, nemá skrátka konkurenciu. Bohužiaľ, Leigh sa od neho nič nepriučil, nepôjde ani v jeho stopách, lebo tretí dieľ série Insidious je naozaj zlý príklad dobrého horroru, ktorý vystraší, síce niekoľko infarktových scén som zachytil, t.j zľakol som sa ako malé decko, ale okrem toho je tento film strašne stupidný, lebo herci sú o ničom, najmä Dermot Mulroney je extrémne suchý, toto je vôbec herecký výkon ? Jedine film zachraňuje Lin Shaye, ktorá podstupuje najťažšiu ťarchu na svojom pleci, potom sa film divne zvrtne do pátosu, skôr som sa smial, ako bál... Najslabší dieľ série, pričom už len venovať tomu čas, je zbytočné... Dá sa to v zdraví prežiť, ale málokto vie dnes nakrútiť horror, ktorý by nebol na smiech. Maximálne tak James Wan. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svižná a atmosférická hororová jednohubka, která za Wanovými předchůdci zaostává méně než bych čekal. Obzvláště v první polovině se fungujícími lekačkami rozhodně nešetří. Škoda, že v poslední třetině už to celé podstatně ztrácí dech a celé se zvrtne jen v nenapínavou variaci na závěr předchozích dílů. I přesto ale tato série pořád nečekaně baví. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Opakujeme již zopakované a vykrádáme původní tvorbu... no kdo na tohle může skočit? Raději nebudu odpovídat. Změna režiséra nevede k ničemu zásadnímu, i kdyby to režíroval sám "mistr" Wan, evidentně to skončí u mě stejně. Vše mělo začít a skončit "hardcore - děsivou" jedničkou a film by se po dvaceti letech stal kultem a legendou. Dvojka se dala ještě snést s relativně pozitivním přijetím. Ale trojka už absolutně neměla co vytěžit. Tam kde lekačky předpokládáme, tam jsou. Stará bába, která v každém díle umřít a v dalším se zase objevit s tím, že "tentokrát budeme čelit tomu největšímu zlu", mě už irituje a doslova mě srala. Její "fighty", haha!!, potyčky s démony jsou směšné až ujeté. Film postrádá cokoliv na nějaké inovativnosti a kopíruje díly předchozí. To vede k maximálnímu bodu znudění a ztrapnění teď již trilogie samotné. Co musím ocenit tak vizuál, ten si zachovává standardní vysokou kvalitu oldschoolově "Argentovského" stylu, který prostě oku vnímavého diváka lahodí. Jinak je to zbytečný díl, který nemá nějaký větší význam pro moderní horor... /35%/ ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že série o tolika dílech a s tak vysokým hodnocením bude za něco stát. S každým dalším dílem se mi ale potvrzuje, že opak je pravdou. První "Insidious" mělo alespoň náznaky tvůrčího nápadu a atmosféry, u "Insidious 2" jsem se nudila natolik, že jsem měla problém ho dokoukat a co se týče "Insidious 3", jedná se sice více o rodinné drama než o horor, ale minimálně konec mě zajímal. Whannellovo "To další" mě nicméně nebaví (zažít bych to ale nechtěla xD) a nevěřím, že na tom čtyřka něco změní. A ta škrtící bába v černém už mě taky irituje... 2,5*. Trojka není úplně špatná, ale je o ničem. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestože za podobný třetí díl by se nemusela stydět nejedna hororová série, tady už musí jít mé hodnocení zákonitě dolů. Zatímco Dvojka posunula příběh o notný kus dopředu, Trojka vlastně jen recykluje scény z minulých dílů. Závěr považuji za hodně slabý. Lekačky sice fungují správně mrazivě, ale herecké osazenstvo a slabší děj na mém resumé nic nezmění. Případný 4. díl by bez Jamese Wana ztrácel zcela smysl. Nechte už prosím Dámu v černém spát, stejně jako Rudého. 55% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • S rozpočtem 11 milionů amerických dolarů tehdy šlo o nejdražší díl z celé série. (ČSFD)
  • Když "Specs" sledují pohyb ducha v bytě Brennerových na obrazovce přístroje, můžeme si všimnout, že obrazovka je značky TESLA. Televizory a monitory TESLA se vyráběly v Československu (poté v České republice) v podnicích TESLA Strašnice (zánik 2007) a TESLA Pardubice (zánik 2011). (BrianStorker)
  • Trailer k filmu bol vydaný v marci 2015 a obsahoval pieseň „Afraid of Nothing“ od Sharon Van Etten. Filmári použili pieseň bez získania patričných práv a boli nútení jej zaplatiť za nedovolené použitie jej hudby. (martin5504)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama