Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (965)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Mise splněna. Ve zcela standardních marvelovských kulisách a příběhových šablonách se odvíjí prequel Avengers, který však má napojení na ostatní filmy z univerza jen zanedbatelné. I Marvel tak má svou Wonder Woman, čímž naplňuje kvóty i dobové požadavky. Je však nutno uznat, že ženskou linku netlačí úplně na sílu, a tak přestože motivy „buď sama sebou, poslouchej své emoce, máš na to, jsi žena“ nejsou přehlédnutelné, snímek bez problémů funguje i bez nich. Sledujeme tedy origin lišící se snad jen nezvyklým postavením v Marvel/Avengers univerzu a nenápadně dávající najevo, že ženská síla stála jak u zrodu této superhrdinské větve, tak i vysvětluje, proč bude stát na jejím konci. Kapitánka se ukazuje jako nejsilnější hrdinka celého tohoto světa, bohužel operující bez silnějších emocí a v příběhu prošpikovaném zbytečnými nesmysly. Ale vše je naštěstí dost barevné a produkčně zvládnuté, že dvě hodiny i tentokrát příjemně utečou. Jackson si pohláškoval, devadesátková hudba recyklovala funkční prvek ze Strážců Galaxie a po zhlédnutí budete ke své kočce přistupovat s několika obavami. Zvládnuté řemeslo, snědený popcorn a dostačující představení titulní hrdinky. Tak dík. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Sympatická oddechovka bez velké dramatizace Avengerů, kterou ale nepotřebuje. Emocionálně rozebírá pouze hlavní postavu, ostatní jsou buď pro pobavení, nebo záporáci s plánem překvapit. Zasazení do Los Angeles (a pouštního okolí) devádesátych let nabízí spoustu cool vtipů, určuje celkový odlehčený tón filmu (Samuel je nesmrtelný!). Tím mě Captain Marvel bavil nejvíce. A Brue Larson moc fajn. Že do její role nevybrali supersexyci typu Amber Heard filmu jenom prospívá. Larson je lidovější, přirozenější a cute. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Zacnem pozitivne. Brie je super a rozhodne ma na to aby potiahla vlastny film. Teda ak by bol dobry. Toto ma nadupanu prvu pol hodinu a potom tomu uplne spadne retaz. Fakt nechapem, cim chceli tvorcovia zaujat. Od polky som sa sialene nudil, z Furyho spravili totalneho trtka a story ani nejdem komentovat. A filmarsky tiez peklicko. 90s atmosfera sa nevyraba tak, ze sa (velmi nevhodne) pouzije Nirvana alebo No doubt. Uz davno ma nic tak nestvalo a neprial som si nech to skonci. Po druhych Strazcoch najhorsie MCU. Udalost z toho mohla byt tak 15 filmov dozadu. 4/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $152miliónovTržby USA $426,829,839Tržby Celosvetovo $1,131,416,446 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $47,962,280║ Tržby za predaj DVD v USA $19,473,385║ Tak trochu dochádzajú Marvelu sily a hlavne nápaditosť. Je to už strašne stereotypné schématické, tuctové. Neponúkne to žiadny silný element, ktorý by to niečim viac povýšil, dal tomu význam. Postavy sú už na jedno kopyto, hlavne ich motivácie, činy, myslenie. Výber hercov nie je úplne zlý Brie Larson je fajn, nie moc okukaná ale chybou je že jej postava nakoniec vyznie aj tak akosi plocho, patrične neohúri, nestrhne. Skôr taký mladík ako Samuel L. Jackson si to tu dosť slušne kradne pre seba, vie si utrhnúť sústo, či pobaviť, prípadne čo to aj tá mačka spraví. Zas Jude Law mi tu nesedí vôbec. Triky a akcia také, že priemer nič viac. Fakt si neviem predstaviť chuť aby som sa k filmu vrátil opätovne. Nepomôžem si ale pri takýchto filmoch mi chýbajú ďaleko zručnejší režiséri tipu Cameron, J.J.Abrams, či zjavenie ako James Wan. /videl v kine: 70%/ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já jsem ze začátku měl s komiksárnama problém a pár jsem jich i slušně vyignoroval, ale jako filmovej ultras, takový věci jako ignorovat blockbustery v kině prostě nemůžu, jinak by mě kino přestalo říkat pane a to nechceš. Takže jsem si řekl, fajn, pokud tam bude dostatek nápaditého digitálního bordelu a film mě bude bavit, můžu se připít na zdraví Marvellu a v případě Captain Marvel, to bude minimálně Don Papá, protože něco luxusního si zasluhuje ještě něco luxusnějšího. Ve filmu překvapivě není tolik digitálního bordelu jak jsem očekával, alespoň tedy ne v prvních dvou třetinách, ale o to víc se člověk zakousne do příběhu, do postav, vychutná si ty krásné retro odkazy i včetně retro vtípků např, když Annette Bening tancuje na Nirvanu a řekne "to je nirvana" to pobaví, pád do půjčovny VHS, no tak to mě transportovalo do 90's, kdy jsem v podobným zařízeních vysloveně štamgastil. Ty fórky byly krásně časované, aby vyplnily mezery mezi akcí nebo vážnějším dialogem hlavních postav. Nic není překombinované, přeplacené, všechno působí lehce, film se nebere vážně, ale zase to není parodie sebe sama, kterou by se maskovala scénaristická neschopnost, tady se velmi dobře vědělo co tvůrci chtějí dát divákům. Bri Larson byla tak kvalitní castingový bingo až jsem se do ní zabouch, žádná neumí mhouřit oči tak sexy jako Brie. Navíc působí civilně, jako holka od vedle, že jsem věřil nejen, že umí zastavit rakety a lítat, ale i to ze po večerech myje se Samuelem nádobí, což bych u většiny hollywodských hvězd měl problém. Pocitově je tahle po všech stránkách kavlitní filmová show skoro k pěti hěvzdám. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Natáčelo se od 19. března do 6. července 2018 v Kalifornii. (Varan)
  • Když Carol Danvers (Brie Larson) a Nick Fury (Samuel L. Jackson) přijíždějí k bráně základny Project Pegasus, tak se Fury prokazuje průkazem, na němž je fotka bělocha. (hrumsrt)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama