Reklama

Reklama

Annabelle 2: Zrození zla

  • USA Annabelle: Creation (více)
Trailer 2

Annabelle 2: Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (471)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Z Davida Sandberga se nám stává další záruka kvality, poněvadž jeho sequel k Annabell dostává nový rozměr a rozhodně se nemá, za co stydět. Od začátku do konce solidní intenzivní dvou hodinové strašení s parádní hudbou, solidní kamerovou prací, inovativními strašícími atrakcemi a solidními lekačkami. Potěší i slušné herecké výkony především dětí, výborná retro atmosféra, 2 easter eggy a hezké navození na první díl v závěru, co však zamrzí je finále, které je nejslabší částí celého filmu. Ono ten film straší víceméně intenzivně pořád, ale neustále v jedné vlně, divák si pořádně ani neuvědomí, že už finále je, protože oproti předešlým atrakcím se ničím neliší a negraduje, což mě trochu mrzí.Velký plus dávám za jezdící křeslo na schodech či malý jezdící výtah, což vytvářelo atmosféru jak sviň. Překvapivě zde byl prostor i pro trochu krve, za což opět chválím. Takže já jsem spokojen, Topka Annabell letos určitě nemine a pro fanoušky duchařin musí být Annabell vysoký nadstandard. PS: Scarecrow je hustý a říká si o Spin OFF.80% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Druhé pokračování ubohé jedničky mi bylo nezávisle na sobě doporučeno hromadou důvěryhodných přátel. Byl jsem vůči filmu velmi skeptický, neboť první díl byla jedna z největších píčovin, co se na hororové scéně za poslední roky objevila. Tvůrci se tentokrát vydali výrazně odlišnou cestou a právem sklízejí ovace. Nestrašidelnou dřevěnou panenku vystřídal o poznání hrozivější démon z pekel a tento démon byl, na rozdíl od prvního dílu, středobodem veškerého dění. Soupeřky mu tentokrát dělali nezletilá děvčátka a nezvykle půvabná svatá sestra, o kterou nejenom že by si člověk opřel kolo, ale dokonce by se opřel i do ní. Příběh je sice malinko retardovaný, ale tomu rozumný člověk nevěnuje u hororu až takovou pozornost. Démon velmi brzy rozpoutá příjemnou dívčí válku. Snad jen si snímek žádal více mrtvol. Na poli hororů ovšem patří k tomu nejlepšímu, co za poslední roky vzniklo. David F. Sandberg je evidentně velmi šikovný člověk a rád uvidím jeho další hororový počin. Jináč musím zvlášť pochválit herecké výkony zejména dětí. Mimořádně dobře zde fungují lekačky a budování atmosféry. Přesto jsem měl v závěru pocit, že se napětí nestupňuje a naopak jaksi upadá. Proto "jen" lepší 3 hvězdy. Od předchozího paskvilu obrovský skok kupředu. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $102,092,201Tržby Celosvetovo $306,515,884 Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Tak toto veru nevyšlo. Rutina ako sviňa, bez poriadnej, ešte raz bez atmosféry a napätia. Všetko strieľané od pása, nič tu nemá správne miesto, žiadna poriadna predohra, či budovanie napätia a najhoršie dopadne posledná tretina, keď sledujeme úplne banálny dej s jednou za vlasy pritiahnutú scénou za druhou s uvreštanými dievkami. Takto som si to veru nepredstavoval, to už aj prvý diel Annabelle bol ďaleko lepšie spracovaný. Tu poriadne nefunguje nič. Jednoznačne najslabší diel danej duchárskej série. Máme z toho len béčko, kde rovnako ako zlyháva réžia aj herci. /videl v kine: 40%/ ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Keď výrobca hračiek príde o svoju milovanú dcéru, rozhodne sa po dlhých rokoch smútku pomôcť dievčatám zo sirotčinca a spolu so sestrou ich pozve do obrovského domu. Chce tým potešiť aj svoju manželku, ktorá je ťažko chorá a detský smiech jej po smrti dcéry urobí radosť. Radosť ale nepotrvá dlho. Ich dom je totiž aj domovom prekliatej bábiky Annabelle, pre ktorú sú nevinné dievčatá práve tým, na čo dlhé roky čakala. - Prvý diel Annabelle nebol podla mňa zlým hororom. To len pán John R. Leonetti nebol po rokoch za kamerou pripravený režírovať mainstreamový horor. Pán David Sandberg je však úplne odlišným príkladom. On si velmi dobre pamätá časy, keď ešte pred pár rokmi odkladal každý cent a investoval ho do svojich hororov, a preto si kormidlo u tohto prequelu zaslúžil a svoju šancu patrične využil. Bol som až prekvapený, ako velmi sa v tomto snímku straší, pretože v podstate takmer každá druhá scéna má za úlohu vystrašiť a nie je tu zbytočne strácaný čas na nezmyselné dialógy. Parádnu réžiu doplnili herecké výkony talentovaných dievčat, o ktorých v tomto žánri ešte určite budeme počuť, hudba pána Benjamina Wallfischa, ktorá síce dosť pripomína prácu z jeho predchádzajúceho hororu A Cure for Wellness, ale zase má znamenitý a po dlhej dobe zapamätatelný soundtrack, a v neposlednom rade sa mi velmi páčili aj lokácie, v ktorých sa natáčalo. Scéna po záverečných titulkách ukazuje, že v budúcom roku sa teda vyberieme do Rumunska, kde sa pozrieme na príbeh Valak, a opäť sa tu stretne talentovaný režisér a vynikajúci casting. Či sa to už luďom páči alebo nie, séria The Conjuring jednoducho vládne modernému hororu. A aby som nezabudol. Dobre ma pobavil jeden z posledných príspevkov v diskusii k tomuto hororu, kde očividne dosť zaostalá slečna píše, že na monitore nič nevidela. No ani sa tomu nečudujem, keď sa pozerá na nejaký ruský CamRip, v ktorom nie je nič vidieť. + Joseph Bishara + herečka z Deliver Us from Evil a Ouija: Origin of Evil + herečka z Hostel: Part III, The Purge, Underworld: Blood Wars a Lights Out + herečka z The Hive ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kvintesence moderního pojetí hororu. Schematické, nenápadité a všední bubákování po domě i mimo něj a žádnému dítěti se zase nic nestane, tedy kromě úvodního rendez-vous s mřížkou chladiče, které spolu s mitózou ženského těla a jedním hezkým strašením pod prostěradlem patří k tomu nejlepšímu, a pohříchu téměř jedinému, za co se dá druhá Annabelle pochválit. Tři šedivé. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Americká premiéra filmu byla posunuta z 19. května 2017 až na 11. srpna téhož roku kvůli konkurenci snímku Alien: Covenant (2017). (PaTeXx)
  • Natáčelo se od 27. července do 15. srpna 2016 v Los Angeles. (rafix)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Kdo natočí Shazama?

Kdo natočí Shazama?

20.02.2017

Studiu Warner Bros. se zatím nepovedlo sehnat režiséry pro Flashe a Batmana, s Shazamem má ale o něco větší kliku. Dalšího superhrdiny od DC by se měl ujmout David Sandberg (Zhasni a zemřeš), jehož… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama