Reklama

Reklama

Annabelle 2: Zrození zla

  • USA Annabelle: Creation (více)
Trailer 2

Annabelle 2: Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (471)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nie sme už nejak moc zhýčkaní? Pred prvým Insidious by sme za takýto horor predali obličku a dnes sa tu veselo trojkuje. Akože wtf? Je to neoriginálne ako napríklad Conjuring. A to je všetko, možno ešte zopár klišé. A osraté trenky. Jeden z najlepších hororov posledných rokov, s prvým dielom totálne neporovnateľný, asi tak skoro 5 hviezd. Ešte pár filmov a Sandberg bude lepší jak Wan. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Předem říkám, že můj názor může být zkreslený kinosálem plným pubertálních retardů, což bych nechal bez dalšího rozvádění, a díky čemuž zvážím domácí repete (kurva, proč já na ty horory do těch kin vůbec lezu...???). Asi se nubráním srovnáním s hejtovanou jedničkou. Tu tento prequel poráží na úrovni příběhu, kde jednička působí jako přeblaflá tuctovka, navíc se scénáristům podařilo pěkně (prvoplánově) oba díly spojit. Co se strašení týče, ujde to, ale koncept záporáka (logicky) zůstal stejný, takže přidaná hodnota ve vztahu k panence nula, zbytek typu haunted house, krypl na scéně, krucifix jsou klišé všech klišé, navíc je film neúměrně dlouhý, takže i když jsem rád za vysvětlení kořenů zla Annabelle, nadšený nejsem, spíš jsem čekal víc, přičemž ve vztahu k atmosféře v sále svých peněz docela lituju. Jednička se mi líbila víc. 65% ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Krom hlavní linie je Conjuring spíš semeniště klišé a odfláknutého build upu. Druhá Annabelle má ten problém, že u věcí setrvává moc dlouho nebo moc krátce, každopádně to, jak postavy-marionety účelově vede od lekačky k lekačce je srandovně průhledné a kazí mi to veškeré potěšení. Hračkářství bez fantazie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Bože, to bylo naivní. Co nás stály lístky?",,Nic.",,Ještě že tak." Tahle replika z Pane, vy jste vdova mě napadla během filmu několikrát. Proč jsou duchařiny posledních let hloupé a bez fantazie moc nechápu. Pokud jsem u jedničky chválil, že se tvůrci vyhnuli lekačkám, tak zde na nich postavili strašení. Nu, to je trapné a ubohé. Nejlepší je místy výtvarná kamera, nejhorší hudba a zvukové efekty - fakt, třískání do hrnců, aby se divák skutečně lekl, mi přijde notně přežité. Nejlepší je vpodstatě úvod až do autonehody. Dobře, přibitá ženská na zdi a jeden podříznutý krček. Což je ale dost málo na film, který má člověka postrašit. Autoři bez tvůrčí invence předkládají jednu mizernou scénu za druhou a průměrně inteligentní divák si je domýšlí snadno a rychle. Duchařiny už nechci hodně dlouho vidět. Tedy ty současné. Zlatí Jason, Freddy a spol. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

O třídu lepší než první díl. Po hororové stránce zvládnuté dokonale. Slušná práce s kamerou a hudbou, tomu se nedá nic vytknout. Pár solidních lekaček, ale místy předvídatelné. Atmosféře se nedá také moc vytknout. Divák čeká na noc, ale ani přes den nemají dívky vyhráno. Místy hodně brutální, což je u duchařiny neobvyklé. K úplné dokonalosti něco málo chybí, ale odborné prupovídky expertů na CSFD jsou mimo chápání. Pokud jste hororový fanoušci, neváhejte a kino navštivte. Tento rok kromě IT nás nic lepšího pravděpodobně nečeká .. 8/10 = 87% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Natáčelo se od 27. července do 15. srpna 2016 v Los Angeles. (rafix)
  • Pickup Samuela Mullinse (Anthony LaPaglia) je Chevrolet One-Ton z roku 1941. S ním souvisí i jedna z chyb ve filmu. Když se dívky ke konci pokusí utéct v pick-upu, snaží se Chevrolet nastartovat spínačem na sloupku řízení. Tento typ spínače nebyl běžný až do konce šedesátých let. Náklaďáček z éry 40. let měl zapalování na palubní desce. (biker)
  • Film se odehrává v roce 1958. (ČSFD)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Kdo natočí Shazama?

Kdo natočí Shazama?

20.02.2017

Studiu Warner Bros. se zatím nepovedlo sehnat režiséry pro Flashe a Batmana, s Shazamem má ale o něco větší kliku. Dalšího superhrdiny od DC by se měl ujmout David Sandberg (Zhasni a zemřeš), jehož… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama