Reklama

Reklama

Annabelle 2: Zrození zla

  • USA Annabelle: Creation (více)
Trailer 2

Annabelle 2: Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (471)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrci nezvolili o poznání výstižnější název: Pat & Mat: Annabelle 2, protože v takovém případě by každý hororový laik získal o (ne)kvalitách snímku poměrně jasnou představu ještě před osudnou návštěvou kinosálu. Pat Sandberg a Mat Dauberman. Jeden se proslavil jako režisér repetitivních kraťasů nevalné kvality. Druhý vešel ve známost jako scénárista Krvežíznivé opice (68. nejhorší film na csfd.cz) a dalších dvou černě hodnocených hororů. Inu, dvojka k pohledání. Jakožto zdejší hororový expert se na každém filmu snažím nalézt alespoň malé pozitivum, ale Annabelle 2 zkrátka žádné nenabízí. Snad jen skutečnost, že se nejspíše jedná o Sandbergovu hororovou derniéru. Pan režisér totiž k velké úlevě všech hororových diváků vymění královský filmový žánr za prostoduchý komiksový svět. Rozumná volba, jelikož tam se jeho tvůrčí bezradnost velmi lehce ztratí. Annabelle 2 se bohužel nemůže pochlubit ani prostými atmosferickými základy. Mnoho scén (I want your soul) dokonce působí vyloženě komicky, přestože se zcela jistě nejednalo o Sandbergův autorský záměr. Daubermanův lobotomický scénář pak přichází s gejzírem žánrových klišé, kdy se nad do očí bijící hloupostí postav neustále pozastavoval i asi desetiletý chlapec sedící v řadě přímo za mnou. Odpad. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkný horor. Opuštěná krajina, kde se střídá silné světlo a ponurá tma. Filmu dominuje obrovský dům, ve kterém si staří manželé vytvořili ve spolupráci s jeptiškami dětský domov pro malé holky. Už první film se odehrával v minulosti, konkrétně v 60. let, takže Zrození jde ještě o deset let hlouběji do minulosti. Té si ale není nijak zvlášť neužijeme, protože jsme na venkově, který se přeci jen tolik nemění. Stejně jako jednička je druhý díl Annabelle solidně natočený, ale také je zde průměrný příběh. Není příliš zajímavý a nemá moc zajímavé postavy. Možná jsem necitlivý, ale chápu, že manželé přišli tragicky o dítě, ale takové to, že jsou permanentně nabroušení a zdeptaní mi připadá hodně hollywoodské... a hodně otravné. Taky mi přišlo nelogické jak - když to scénář potřebuje - dítě nekřičí, když ho v noci něco vystraší. Dům je totiž sice velký, ale i tak by ho někdo uslyšel a přiběhl. A příběh potřebuje chvilku tu fázi, kdy ještě nikdo nevěří tomu, že se zde děje něco strašidelného a nebezpečného. Jediné, co se v příběhu opravdu povedlo, je úplný konec, který spojuje tento film s předchozím. Celkově ale solidní. (6/10) ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Annabelle 2 je ve všech směrech lepší než jeho starší sestřička... A je třeba říct, že toho vzhledem ke "kvalitě" prvního dílu nebylo zase tak těžké dosáhnout... Sandberg si opravdu dobře nastudoval Wana, sehnal pár slušných dětských hereček, vybral starou farmu umístěnou v americké pustině a pustil se do x-té variace Wanových filmů... V některých případech opravdu dlouhé napínaky působí opravdu nepříjemně, skvělá práce se tmou dokáže vyvolat husí kůži, ale samotné zvukové efekty, kdy je hlasitost vytočena na maximum snad už dneska nikoho vyděsit nedokáží... Slušný průměr... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Sandberg se dočista posral a kvalitativně padá dolů. Kdyby zůstal u kraťasů, udělal by mnohem líp. Jelikož utáhnout celej film evidentně nedokáže. Annabelle pro mě byla odpadovou záležitostí. Proto jsem šel do pokračování s obavama, které se postupně taky naplnily. Sice je to o chlup ( hvězdu ) lepší než jednička, ale i tak to pro mě bylo utrpení. Nuda s přepálenou stopáží. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Říkejte si co chcete ale tohle nefunguje. Tohle je přesně typ hororu který nesnáším. Snaží se vyděsit zvuky. Stejně jako Insidious v kterým to ale není tak časté. Tady je hlasitý zvuk každých 5 minut a po čase je to neuvěřitelně ohrané. Tohle dělají filmy které nemají atmosféru což Annabelle rozhodně nemá. A herečky? PRostě špatné. Hlavně hlavní představitelka které byla na přes držku. Ale pokavaď máte rádi neustále slyšet křik 12 letých holčiček je film pro Vás. Já se nudil a film mě spíše zklamal. Ještě jsem neviděl Lights Out ale bojím se už teď že to dopadne stejně. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. června 2017 v Los Angeles. (Varan)
  • Když si (jeptiška) sestra Charlotte (Stephanie Sigman) vybaluje věci z kufru, tak pan Samuel Mullins (Anthony LaPaglia) si všimne fotky, na které je sestra Charlotte a další klášterní řádové sestry. Na temném koutku fotografie se objeví démon Valak, o kterém bude další film z kolekce Conjuring universe The Nun (2018). (kytka.patrik)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Kdo natočí Shazama?

Kdo natočí Shazama?

20.02.2017

Studiu Warner Bros. se zatím nepovedlo sehnat režiséry pro Flashe a Batmana, s Shazamem má ale o něco větší kliku. Dalšího superhrdiny od DC by se měl ujmout David Sandberg (Zhasni a zemřeš), jehož… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama